Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílný televizní mysteriózní film Ztracená brána je volným pokračováním divácky úspěšného třídílného televizního filmu Ďáblova lest.  Hlavními protagonisty detektivního příběhu s tajemstvím jsou znovu Ivan Trojan, Anna Geislerová a Jiří Dvořák. Zatímco první triptych byl spojen s existencí Ďáblovy bible, tento se dotýká záhady unikátního středověkého díla, Voynichova rukopisu. Odkud pochází podivná rostlina? Proč někdo opakovaně vraždí kvůli jejímu jedinému listu? V dramatickém souboji s neznámým vrahem odhalují vyšetřovatelé šokující souvislosti. Usilovně pátrají po tajemném pachateli, aby zastavili zlo. Sami se přitom dostávají do ohrožení. Vyšetřování je plné zvratů a nečekaných komplikací. Kulisy televiznímu filmu poskytnou staré části Prahy, dostaneme se i do spletité sítě chodeb v pražském podzemí, kde se děje cosi nevysvětlitelného. Znepokojivé stopy na místech činu zavedou našeho religionistu Ivana Trojana k Zednářské lóži, ale také na tajemné místo, kde se setká s podivnou bytostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

TV spot 3

Recenze (311)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jirko, ty vole, hravé a interesantní, mám to za sto.. Langdon Runa, moderní look, krása Stověžaté, religiózně-mysteriózní koktejl z šejkru Vašíčka a s vtipem napsané dialogy (Perníkářovo zúčtování s rejpavým Jandákem pobavilo). I přes některé logické nesrovnalosti a neuspokojivý konec je Strachův spíše "tajemný triptych s detektivními prvky" jako osvěžovač vzduchu na zaneřáděném nádražním WC a moc bych si přál, aby se jeho autor co nejdřív dostal za veřejno-právní rozsah své tvorby.. Pro zarputilé hledače symboliky mám látku ke zkoumání. Jména detektivů pozpátku, či přesmyčkou připomínají slova Aramis (mimo jiné biskup, vévoda z Alamedy a člen jezuitského řádu) a Amišové (křesťanská denominace v Sev.Americe). A především, achtung spoiler, jakpak se jmenoval Langmajer v Copak je to za vojáka? A co hlídal člověk tohoto jména 11 sezón za pražskou Spartu..? Našel jsem okraj myšlenky.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky dám samozřejmě až po posledním dílu, ale už první mne vtáhl raz dva do děje, přisypal vynikající a vtipné hlášky, a samozřejmě, kdo dělal lokace, byl génius. Takových úžasných míst vykouzlit v Praze! Obdivuju JIrku Stracha, jak to zvládá tak rychle točit, a přitom mu to drží pohromadě scenáristicky, kamerou, herecky, hudbou, střihem... A navíc do svých filmů dokáže nahnat neuvěřitelné množství špičkových herců, takže jde o herecké orgie. OK, pro dnes stačí, pokračování příště, jak by řekl Jirka Dvořák (mimochodem mi v seriálu přijde hubenější než Aňa). ----- Po druhém dílu: Nastolený vysoký srtandard stále pokračuje, přibylo vtípků, a to i takových, které běžný divák nepochytí, stále to šlape, jak má. --------- OK, po třetím dílu jasných pět hvězd. Byly tam drobnosti, co mi vadily, některé linie se nedohrály, ale to jsou detaily. Jen se obávám, že po tomto posledním dílu hodně diváků, kteří na to civěli s otevenou pusou jako na dalšího Dana Browna, opět nepoberou duchovní rozměr triptychu. Jejich problém. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mozek takhle na kaši jsem ještě neviděl ani v literatuře. Nádhera, co?" O Zednářích toho vím málo. Osobně znám jen jednoho a ten ještě tvrdí, že žádnej Zednář není. Což je mimochodem jasnej důkaz toho, že Zednářem je, protože oni to nikdy nepřiznají. Tipuju ho na dveřníka nebo řečníka. Ale zpět ke Ztracený bráně. Za ní je to skvělý. Byl jsem tam a proto jsem teď mrtvej. Že to nedává smysl? To ani tenhle seriál, zejména jeho konec, ale je to zábavný. Mezi vyšetřovali Šímovou a Sumarou to přirozeně jiskří, vědátor Runa jiskří sám o sobě a komu ke spokojenosti nestačí poměrně zajímavý vyšetřování, tak může tento seriál vzít jako poznávací cestu kanalizačním systémem města Prahy. Do toho člověk nespadne každej den. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle spokojenost tak 80%. Dle hereckého obsazení to je "vytuněné" na maximum, ale prozatím příběh mi přijde méně zajímavý než s ďáblovou biblí, možná se to ještě rozvine. Velice oceňuji narážky na předchozí sérii, na epizody, humor a vyčuranost postavy Samuela Goldsteina- Pavel Kříž si tu "záporáckou" roli fakt užívá. Jsem zvědavá, jak a jestli se v následujících dílech o hlavních hrdinech dozvíme něco víc a jestli jejich postavy budou procházet nějakým vývojem, než že bude následovat schéma Sumara- chlastá, Šímová- kladná pracantka, Runa- vševědoucí až to příjemné není :-). Zatím pochvala pro Jirku Stracha. Po druhém a třetím díle- 95%, sice téma "paralelního světa" mě tak úplně nenadchlo, ale jinak to nemá chybu, klidně přijď Jirko s další trojkou, podívám se ráda :-). Krom výborných herců tu skvěle funguje pracovní atmoška Sumara-Šímová + (podle nich) mimoň Runa, který, díky svým vědomostem, dotáhne celou věc do konce sám. malinký SPOILER, pro stration, Aňa mu tu stovku vrátila, podívej se na to znovu, je to úplně na konci, zavrtí po chvilce hlavou a dá mu ji... Je tam spousta drobností, ale to se dá najít všude, otázka je, zda má film myšlenku, která tyto drobnosti překryje a to tento film bezesporu má. Teď jsem to skoukla znovu a Jirka Strach rules :-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Režisér Jiří Strach je pro mě zárukou kvality. Začínám se na jeho nové počiny těšit. Tak ať mu to dlouho vydrží. Opět jsme se tu sešli se starou známou dvojicí policajtů, kterým není cizí láska k alkoholu. Nicméně se velmi dobře doplňují. Doufám, že se objeví i třeba v dalších příbězích s mysteriózní zápletkou. Je tu plno záhadných událostí, které by mohly posloužit jako ispirace ke kriminálním snímkům. Přesně takové příběhy mám ráda. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Do podzemí se hrdinové série dostávali z románské rotundy Nalezení svatého Kříže z roku 1125, rotunda se nalézá na Starém Městě na křižovatce Konviktské ulice s ulicí Karoliny Světlé. Ale bohužel žádný vchod do podzemí v ní není. (sator)
  • Sloupy Boáz a Jáchyn jsou jedním z nejdůležitějších symbolů zednářské organizace. Podle legendy je z bronzu pro Krále Šalomouna vystavěl Chíram z Týru. (sator)
  • V první epizodě je na knize o podzemí od Ing. Krumla (Josef Abrhám) křestní jméno Josef. Když po něm ale ve druhé epizodě vyhlašují pátrání reportérka čte jméno Jaroslav Kruml. (Carly_Road)

Reklama

Reklama