Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr je posel, vlastně messenger. Je to jeden z těch mladých mužů, kteří se na svých kolech stali nedílnou součástí koloritu současných měst. Je to člověk nekonformní, který se odmítá sžívat se současnou pokřivenou společností, se všemi těmi jejími pohodlnostmi, konzumem a lží, s jejími pseudopravdami, pseudocity, pseudoláskami a pseudohodnotami. Petrova nespoutanost přináší stále větší a větší problémy. A Petr je přesně člověk, který si nikdy nepřizná, že by mohl být u konce s dechem. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (87)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatný film, který ovšem doplácí na repetitivnost (Hádkova postava se do omrzení chová jako sobec a rád jezdí na kole, tedy kromě toho, že chce pomoci jedné epileptičce k orgasmu - víc se o něm nedozvíme), a neuvěřitelný, rádoby sofistikovaný konec, který asi nepochopil kromě tvůrců nikdo. 50% ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Zvolit si za hlavního hrdinu filmu kreténa je vždycky ošemetné a občas se tak stane, že to filmu zlomí vaz. Což je tak trochu případ Posla ... identifikovat se s Petrem je opravdu těžké a podstatně to ovlivňuje i hodnocení filmu. A na druhou stranu se dá říct, že ten ve finále není až tak špatný, protože před diváka klade právě toto dilema. Nicméně si nemyslím, že bych si Posla ještě někdy pustil - takže schíza jako blázen, kterou vyřeším neutrálními třemi hvězdičkami. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nevybavujem si už dosť dobre, kedy ma naposledy hlavný hrdina filmu tak príšerne iritoval, a to od začiatku do konca. Až neskôr som si vďaka tomu uvedomil, že to je vlastne skvelá vizitka scenáristu, ktorý má svoju postavu jasne psychologicky definovanú a do konca ju pevne drží v mantineloch jej osobnosti. Ten protivný Petr je proste iba trošičku hyperbolizovaným hrdinom filmu, ktorý zobrazuje svet malého českého človeka súčasnosti v jednej z typických podôb - sebeckého a nedospelého kreténa. To je jadro dobre vystihnutého psychologického profilu - obalom, ktorý ho definuje navonok potom je hlavne to, že sa rád bicykluje. Nie je úplne hlúpy ani lenivý, ale jeho morálka, osobnosť a sebareflexia sú veľmi obmedzené. Ľudovo povedané, je to debil, pravdaže nie v medicínskom, ale spoločenskom zmysle. Réžijne je POSEL svojský a často aj nápaditý, to sa Michálkovi musí nechať, vždy to bol osobitý režisér - ale zároveň je to aj dosť nuda. Pozerať ho je ako sedieť v krčme s ľuďmi tej sorty, ktorá vás vytáča, ktorým sa za každú cenu snažíte vyhýbať, no raz za čas ste predsa len donútení tráviť s nimi čas. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, co jsem to viděl? To fakt natočil Michálek? TEN Michálek, co natočil Zapomenuté světlo a Babí léto? To už snad víc uvěřím tomu, že Michálka unesli mimozemšťané a ukradli mu tělo, protože ty jeho poslední filmy vypadají katastrofálně a vůbec se mi nechce věřit, že by za tím stál někdo, kdo natočil Zapomenuté světlo. Je to naprosto příšerně natočené, ok, v zajímavostech se píše, že to původně měl být televizní film, ale tohle je otřesné i na televizní film. Herci (kromě Hádka, který se snaží) hrají špatně, pak tu jsou sotva uvěřitelné dialogy, začátek filmu vůbec nevypadá jako začátek filmu a konec je hrozný. Jako, co tady mám chválit? Trochu Hádka a ještě to, že je to natočené v Brně, ale toho Brna si díky té roztřesené kameře moc neužiju. Vlastně nejlepší na celém tomhle filmu je asi deset vteřin dlouhý statický záběr na Petrov. Ani příběh mě nezaujal, spíš mě nehorázně nudil a otravoval. Já jsem přemýšlel nad tím, jestli za to Brno tu hvězdu dám, koneckonců, filmů odehrávajících se v Brně není moc, ale tady to prostě nejde, tohle je naprostý odpad, jestli některý český film měl právoplatně zapadnout, je to tenhle. To i tenhle český film je líp natočený a líp zahraný... Odpad! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh a lze tvrdit, že takřka ze života. Zpracován je v plynulém souběhu se skutečnostmi a tím je povýšena veškerá reálnost dějství. Matěj Hádek v roli Petra je přesvědčením nelehkosti bytí v současném životě. Tempo vyprávění se občas zadrhne, ale nijak to na výsledku nevadí. Vzniká tak vlastně pro diváka chvilka k zamyšlení nad osudem a absurditou člověka, jako je právě Petr. Scénář je kupodivu zpracován přívětivě dobře a veškeré charaktery postav pochopeny a zahrány zrovnatak. Dokonce je možné, že se někdo z diváků v určitých chvílích i pozná. Snímek je zkrátka výpovědí jednoho ponurého života v hlavním městě se všemi svými klady i zápory. K tomu troška filosofie a moralizování, ale skutečně ne moc, aby vyznění myšlenky zůstalo dobře uchopitelné. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Film nemohl sehnat žádné studio, které by film natočilo. Nakonec se ho ujalo brněnské studio České televize. (morgos)
  • Film měl původně vzniknout jako TV film. Až později se rozhodlo, že půjde do kinodistribuce. (morgos)

Reklama

Reklama