Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (235)

tron 

všechny recenze uživatele

„Zničil si nám život. Šikanuje nás každý nad šesťdesiat.“ Absurdný film. Vlastne ani neviem, či to mala byť sranda, alebo to bolo myslené vážne (z niektorých motívov – smrť priateľa, vojnová trauma – som mal dojem, že to mysleli vážne!). 68-ročný Danny Trejo v kraťasoch, bielych ponožkách natiahnutých až kamsi ku kolenám a samozrejme nesmie chýbať ľadvinka. Všetkých hajzlov suverénne a bez váhania mláti a mladé ženy mu padajú ku kolenám napriek tomu, že je medzi nimi asi 40-ročný vekový rozdiel a že nie je prachatý. V podstate skoro určite TOTO preboha NEMOHLO byť myslené vážne, ale faktom je, že hoci to zrejme skutočne bolo myslené ako sranda á la Machete (ktorá sa mi páčila), v skutočnosti to de facto žiadna veľká sranda nie je. Je to skôr poriadna nuda. Nesmial som sa v podstate vôbec, akčné scény sú dosť strašné a je vidno, že strihač s kameramanom sa museli riadne zapotiť, kým dali dokopy akčné scény, v ktorých starý, ťažkopádny, vcelku nechtiac smiešny a meter 67 vysoký Trejo na počkanie mláti o 30 rokov mladších, 100 kíl ťažších a meter vyšších grázlov. Fascinujúca bola aj jemne povedané odfláknutá policajná obhliadka miesta činu. Sa čudujem, že policajti našli aspoň mŕtvolu. Ron Perlman je tu cca 3 minúty. A Charlesa s. Duttona, môjho miláčika z Votrelca 3 a Tajomného okna, som ani nespoznal. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trejo jako akční důchodce s vizáží homelesse a cejchem veterána z Vietnamu, co stále doufá ve svůj životní highlight, je v podstatě dobrák (ale nasrat ho nechcete), šmejdi mu odrovnají parťáka a jelikož z kluků v LAPD nic nebude, musí si s tím zúčtovat sám. Kultovní potenciál není naplno využit, ale stejně se BAD ASS neztratí. Sympaticky to není až taková B-blbost, jak byste logicky čekali... Po MACHETE je to Dannyho další velká role - a není pro něj typická. Neukazuje svaly, podává bezmála dramatický herecký výkon a ta jeho zjizvená tvář je celá zarostlá. Měl jsem z toho radost. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dával jsem tomu šanci hodně dlouho, ale konec už jsem musel projet rychleji a jen pročíst titulky. Že to bylo strašně naivní a místy pitomý by ještě snad šlo. Ale ke konci se začly hromadit chyby ve střihu a vůbec v logice záběru. Nesmyslná honička s autobusama a potom jako vrchol to, že tam každej starej tlustej je lepší bitkař než banda negrů s pekáčema buchet na břiše. Do toho love story plesnivýho meksikána s užvaněnou ale krásnou černoškou. To už bylo fakt moc. A přitom takováto témata mám rád, ale když někdo neumí točit filmy, tak ani téma nestačí. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Za mě povedený, sympatický, akční a místy dost krvavý a vtipný film. Válečný veterán se stává během pár okamžiků hrdinou poté, co zachrání chlápka v buse a rozhodne se tento status využít pro dobro lidí okolo, ale i osobní pomstu. Prostě příběh dobráka od kosti, který si ale nebere servítky a pokud není zbytí, zpřeráží celé skupině čelisti div ne na jednu ránu. A buď to okomentuje nějakou více ci méně vtipnou hláškou, či se dokonce omluví. Líbilo se mi i minimum destrukce interiérů, což je jinak pro podobné akční paskvily zvykem. Jo, já se příjemně bavil a snímek mě i přes svou úsměvnost zaujal. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Danny Trejo si poprvé zahrál trochu vážnější roli a musím uznat, že jsem byla překvapena tím, jak mu to jde. Role starého a po uznání toužícího veterána z Vietnamu mu vyloženě sedla. Ale tím zhruba kvality filmu končí, protože příběh je značně nedotažený, ostatní role spíše chabé a akční scény spíše průměrné. Nesmí samozřejmě chybět přeslazený a velmi nepravděpodobný happy-end a trocha toho amerického klišé. I přes pár světlejších momentů je to bnohužel slabší podprůměr. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Frank (Danny Trejo) jde po ulici a v náručí nese nákup ve velkém papírovém pytli. Vedle něj zastaví policajt a Fank nasedá. V autě se s poldou pohádá, vystupuje, ovšem po nákupu ani stopy. (pjotri)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • V jedné ze scén je Klondike (Harrison Page) střelen do hrudníku, konkrétně pod bílý pruh zapnuté mikiny. Poté, kdy leží na zemi, však žádné stopy krve na mikině nejsou a mikina je stále zapnutá. V závěru scény je však mikina rozepnutá a průstřel se nachází několik centimetrů pod původním místem průstřelu. (Lumberjack)

Reklama

Reklama