Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 1

(série)
USA, 2017, 8 h 19 min (Minutáž: 34–60 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Anna Torv, Cotter Smith, Cameron Britton, Alex Morf, Joe Tuttle, Peter Murnik, Joseph Cross, Jesse C. Boyd (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dva agenti FBI se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlali ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečným netvorům. (Netflix)

Recenze (98)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice zajímavý seriál, který se s ničím nemaže a v některých dialozích se vám z něho udělá špatně od žaludku. Protože si seriál zakládá na rozmluvách se zločinci, jenž mezi námi páchali skutečné zlo, tudíž člověk ví, že se tyto děsivé věci fakticky děly. Fincher je perfekcionista po všech stránkách, u něj se divák nedočká akce, ale parádního scénáře, který hází na diváka jednu vypjatější repliku za druhou. Gradace se seriálu opravdu nedá vytknout, posledních pár dílů mě přikovalo k sedačce a již nepustilo. Jonathan Groff si mě zprvu svým projevem nezískal, ale jak se čas seriálu chýlil ke svému konci, tak mě jeho obsazení začalo dávat čím dál tím více smysl. Holt McCallany víc než ucházejícím side-kickem. Jak jsem již zmínil, tak povídání mezi čtyřma očima (detektiv X odsouzený) mi často svým naturalistickým vyzněním nahánělo hrůzu, jak ti zločinci přednesli různé odporné zločiny jako by se nechumelilo.....silná káva. Pár slabších chvilek by se našlo (hlavně ta přítelkyně hlavního hrdiny mě začala dohánět k šílenství), kdybych se snažil, ale suma sumárum parádní rozmlouvačka se silnými momenty. Za mě dávám 85 % ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každého něco hryže. Trápí, krade mu příčetnost. Kus po kusu sžírá. Pomalu a tiše drásá zevnitř a nedá mu dlouhé noci spát, otravuje duši... Všichni máme problémy. Ujistěte se, že máte ve svém okolí někoho, komu se s těmi svými můžete svěřit! Začal jsem před devíti hodinami a teď mě to vyfluslo zpátky na gauč. Přemýšlení dlouho nebylo tak smrtelně zábavné! ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je v zásade zvláštne, že toto funguje. Strašne mi to pripomína Zodiaca, čo je asi jediný film of Finchera, ktorý naozaj nemusím. Nie sú tu žiadne násilné ani vypäté scény. Nie je tu žiadna akcia, vzťahy majú realistický podtón a tým, že sa jedná o inteligentných ľudí, tak aj vzájomná interakcia a komunikácia je podávaná sofistikovane a nedramaticky. Celé je to založené na konverzačkách, na riešení prípadov, neťahajú nás k tomu ani slávne mená hercov, ani scény, ktoré by v televízií nikto nikdy nevidel. Čo je ale to, vďaka čomu je seriál taký perfektný je odkrývanie ľudskej psyché v tom najlepšom scénaristickom móde.Nefunkčnosť spoločnosti produkuje vrahov. A tím z FBI sa snaží týchto vrahov klasifikovať. Objaviť príčinu toho, prečo sa správajú tak, ako sa správajú. Niektoré výpovede sú silné. Iné divácky uspokojivé. A hlavne je ponorenie sa do tohto sveta neuveriteľne pútavé. Kašľať teraz na Freuda. Fincher vytvoril seriál, ktorý je civilný, atmosférický, skutočný a nepríjemný. Celú sériu som zhltol na jedno pozretie a chcem viac a viac. Pretože som si hlavných hrdinov zamiloval. A tiež preto, lebo sofistikovaných seriálov, ktoré rezonujú máme naozaj strašne málo. 1.séria - 100% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jasná pětihvězdičková záležitost. Pohled do psychologické práce FBI na jejím (v uvozovkách) samém počátku. Velice dobrá práce s charaktery i excelentně zvolený casting. To, čeho jsem se zprvu bál jako zapadlé kriminálky, kterou nerozeznám od řady podobných se ukázalo jako originální krimi drama, kde každá scéna, postava i podzápletka má svůj jasně daný důvod. A konec série v nemocnici se sériovým vrahem byl infarktový, ale excelentním vyeskalováním neodvratného sebepoznání. 90%  ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neskutočne zvláštnu atmosféru má tento čudný seriál, zaoberajúci sa charakterom osobností tých najväčších zločincov, podieľajúcich sa na tých najohavnejších trestných činoch - vraždách. Pre človeka, lákajúceho téma sériových vrahov, absolútna povinnosť. Nebudete však svedkom žiadnych ohavností. Iba podivných rozhovorov, ktoré Vás miestami vďaka hereckým výkonom doslova posadia do fotelky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě zazní při časové montáži píseň „Fly Like an Eagle“ od Steve Miller Band (verze z roku 1976). (J.F.B.)
  • Finále 1. série pojednává o případu Darrella Gena Deviera (Adam Zastrow), který Holden Ford (Jonathan Groff) a Bill Tench (Holt McCallany) řeší metodami vytvořenými na základě jejich rozhovorů se sériovými vrahy. Seriál byl inspirován knihou "Mindhunter: Lovci myšlenek" bývalého agenta FBI Johna E. Douglase. Devier ve skutečnosti žil v Georgii, ořezával stromy v sousedství, kde byla znásilněna a zabita 12letá Marie Francese Stonerová. Douglas během výslechu skutečně použil vyšetřovací taktiky jako detektivové v seriálu. Tedy falešnou složka papírů, která působí dojmem, že má hodně usvědčujících důkazů, naznačování, že oběť si o to říkala, a krvavý kus kamene položený před ní. (Macik1982)
  • Dr. Wendy Carr (Anna Torv) si po poslechu nahrávky sundá sluchátka a zeptá se: „Co je v krabici?“ Jde o možnou narážku na Fincherův film Sedm (1995). (Tomas_TM)

Reklama

Reklama