Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 1

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (355)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Wow. You're Next ma, priznávam sa, veľmi príjemne prekvapilo (i keď po trailery som tušil, že toto nemôže dopadnúť zle) Ostatne kombinácia house invasion a slasheru vždy funguje na jedničku (pokiaľ nie je režisér babrák), a Wingardov počin je viac než výživná červená omaľovánka. Natočené je to jednoducho parádne (efektné spomaľovačky eňo ňuňo), herci sú všetci približne na rovnakej úrovni - to jest veľmi slušnej - a postavy na takýto film miestami (nie vždy, predsa len je to horor) prekvapivo inteligentné, scenár sa s nikým nemazná a servíruje jednu chuťovku za druhou. A tak je to správne. Nebojím sa označiť tento počin za jeden z najlepších hororov roka. 85% P.S.: Zvieracie masky sú skvelý nápad a perfektne fungujú, po dopozeraní mám chuť si takú skočiť kúpiť :-D ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Z hlediska žánrových přesahů velmi zdařilý snímek, kterému podkopává nohy zejména nevyrovnané tempo v prostřední části, několik zbytečných scén a nepříliš přesvědčivé výkony některých představitelů. Výborný je film zejména ve své doslovnosti, kdy úmyslně dodržuje některá žánrová pravidla, nechává diváka klepat si na hlavu, aby se v závěru dal daným scénám své opodstatnění. Bohužel podobným způsobem nedokáže potěšit vždy. Asam Wingard též velmi obratně pracuje s nadhledem, jenž se stupňuje spolu s narůstající stopáží. V závěru se mu daří dosáhnout téměř až žánrových met splatteru, nicméně vzhledem k neustále hrozícímu nebezpečí nenechá diváka vydechnout. Komediálnost totiž krom úsměvů vzbuzuje nečekanou bezradnost a značně zaskakuje divákovu předvídavost. Skladba Looking for the Magic skvěle oscilující mezi vážností a nadhledem, a tím perfektně doplňující tento snímek, má velkou šanci zapsat se zlatým písmem mezi nejznámější hororové songy. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Starší manželé slaví výročí a pozvou na ní nejenom příbuzenstvo. Brzy začne být jasné, že fleky od zvratek na koberci v koupelně nebudou to nejhorší, co skupinku slavících ten večer potká. Začne je totiž terorizovat několik sadistů prezentujících se ve zvířecích maskách. Zbývá dodat poslední informaci. Byť je to děsivé, krvavé a kruté - zároveň se i zasmějete. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo pro mě jedno z těch největších očekávání z roku 2013. Začátek velice slibnej, ale pak to začalo jít tak nějak do kopru. Hlavně kvůli demenci postav -  maminka jde odpočívat ? WTF ? .. foťák. Nenáročný divák přidá nějakou tu hvězdu navíc, ostatní pošlou tenhle film do hajzlu a výjimečně je chápu. Hvězda navíc, díky Sharni Vinson, maskám a hudbě. Co se týká Gore, tak v celku dobré, ale scéna s mixérem byla trapná. Čekal jsem 5* nášup, takže pro mě maličko zklamání. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Očekávání bylo veliké a bohužel to pro mne nedopadlo, tak jsem očekával. Začátek se zdál slibný, mělo to docela svižný nádech, ale zhruba v polovině filmu to sklouzlo do poněkud nudnějších vod. Myslel jsem si, že hororový subžánr slasher skloubený s home invasion přinese hororu nějaký nový rozměr, jak už se po premiéře na torontském festivalu pravilo, ale nic zvláštního se nekoná, v tomhle směru se mi daleko více líbila Očista (The Purge). Nicméně pochválit bych mohl kvalitní hudbu, chvílemi dobrou atmosféru a příjemný, nenucený černý humor, viz. - Kdo je nejrychlejší běžec? Kdo? - Já, ale mám šíp zabodnutej v zádech! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Scenárista filmu Simon Barrett stvárnil vraha s maskou tigra. (ČSFD)
  • Hlavní filmovou lokací byl starobylý opuštěný dům, který byl přes 12 let vybydlený. (vojacekr)
  • Masky v tomto filmu později inspirovaly masky ve hře „Hotline MIami“. (Polgedney)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama