Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (458)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To fakt umí současné horory pouze James Wan? Po loňské velice průměrné Annabelle a letošním (prý vyloženě sračkoidním) Sinisteru 2 už bych tomu i věřil. Naštěstí je tady pravá ruka hororového mága a to Leigh Whannell , který umí vést postavy, vtáhnout do děje a přibližit se předchozím dílům. Ačkoliv je tato "trojka" prequel, z děje to méně vnímavý divák prakticky nepozná a nejdůležitější je, že tentorkát už bohužel není na scéně fantastický Patrick Wilson, ovšem hlavní dvojka v roli otce a dcery je taktéž důstojná náhrada. Ačkoliv je Počátek plný laciných lekaček, má hororovou a především v druhé polovině jsem měl občas slušně nahnáno. Do análů se tento kousek téměř jistě nezapíše, ale jako taková jednohubka postačí a důstojně zakončuje jednu skvělou trilogii, i když vlastně netrilogii...81% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak zprvu musím říct, že mám sérii Insidious nesmírně rád, proto mu některé vady na kráse vždy rád odpustím, ale Leigh Whannell se coby nástupce Wana s trojkou popasoval dobře. V něčem byl možná i lepší než Wan, ale je to strašně těžký posuzovat. Člověk tu potká staré známé a zjistí, jak si někteří vlastně našli k sobě cestu, což je samozřejmě velký plus. Jinak ve srovnání s předchozími díly musím říci, že je trojka asi nejslabší a to hlavně v gradaci, nebo v nějakém pořádném zvratu, který je tady slabší. To určitě hodně uživatelů odsoudí, protože očekávali něco extázového jako u předchozích dílů, ale já byl rozhodně spokojený i s tímhle zakončením. Může se přirovnat třeba k Annabelle. Jednička je pro mě srdcovka, dvojka má neskutečný, propletený děj a tady by si právě závěr zasloužil něco víc, ale pod čtyři hvězdičky rozhodně nepůjdu, protože i tady mi šla chvílema husí kůže. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten pátek, co se Leigh Whannell probudil ve špinavé umývárně a společně s Dr. Gordonem museli čelit jednomu z nejdokonalejších filmových zabijáků a jeho "Live or die, make your choice" hře. Insidious: Chapter 3 si nevede vůbec špatně a Leigh na režisérské židličce obstál velmi dobře. I tak však tato zatím poslední kapitola originální hororové série nepřináší nic, co bychom už neviděli v předchozích dílech. Klasický formát rozvíjejícího se příběhu nepřekvapí téměř ničím novým, ale lekačky jsou zpracovány výborně. Zjišťuju, že u takových duchařin už prostě nevydržím, co dřív, takže spoustu momentů, kdy člověk ví, že tam prostě něco ze tmy vyskočí, nebo že temná entita číhá na správný okamžik, si prostě "odvážně" zakryju oči ovladačem a čekám, až je po tom:) Jeden šok jsem chvílu rozdýchávala a to ani nemusel útočit žádný duch. Je to scéna, kdy ona si tam prostě tak stojí na té silnici a... kdo viděl, tak ví. Celý příběh hodně táhne Lin Shaye a je až s podivem, že tato úžasná "hororová babča" se dostala do širšího podvědomí až s Insidious. Je výborná. Dokonce Joseph Bishara v tomto díle užívá své mistrovské hudby velmi poskrovnu. Celkově přináší Insidious 3 vydařené pokračování, které této sérii rozhodně nedělá ostudu, ale zároveň přináší recyklaci již viděného. I když... možná se objeví i Darth Maul a ta hnusná, děsivá Baba v černém:) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Whannell natočil film pro dementní puberťáky, kterých bylo plné kino a pevně věřím, že si to ty vypatlaný krávy nad náma a ty nagelovaný buzny co měli chování larvy hned vedle mocinky moc užili, já bohužel (bohudík?) dávám přednost inteligentním a děsivým hororům, který maj atmosféru a scénář, ze kterého se vám nechce co repliku buď zvracet, nebo se ironicky smát.První dva díly miluju a trojka není nic jiného, než 100x vyluhovaný čaj s minimem invence a děsivě mizernou režijní prací, hlavně co se vedení herců týče.Když jsem furt místo strašení musel poslouchat nějaký slinty smutný babičky a o lásce a pořád tam někdo někoho utěšoval, že mu zemřela maminka, nebo manželka, měl jsem pocit, že sleduju další díl Dynastie.Ani nedokážu popsat, jak mě třetí díl zklamal a jak moc jsem se na něj tešil.Jediný pozitivum bylo pár vtipných momentů, tři infarktový lekačky, bába v černým a hlavní slizoun vypadal taky celkem dobře.Jenže jako celek to vůbec nedrží a když tam běhá ta bába jako Arnold v Komandu a Van Dammovejma kopačkama likviduje démony, šel jsem normálně dokolen a smíchem padal na prdel.Nejlepší část mojí návštevy kina byla, když sem se šel vychcat a vedle v sále dávali Jurský Svět a zkouknul jsem si u otevřených dveří jednu príma bitku.Tak potom tady asi bude něco špatně, že Whannelli???Těžkej propadák.40%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som hodnotil prvý a druhý diel Insidious, tak som mal pocit, že sme tu konečne mali fantastický hororový film, ktorý vedel využívať ľakacie momenty tak, že nerušilo atmosféru a všetko do seba skvele zapadalo. Okrem toho sme mali skvelých hercov a postavy, ktoré dokázali príbeh ťahať. James Wan však teraz zahral len malú rolu na dve minútky a réžie a scenára sa ujal Leigh Whannell. Prvá polka filmu je úplne priemerná, málo atmosféry, veľké množstvo ľakačiek, ktoré dokopy nikam nevedú a veľmi slabo rozvíjaný príbeh. Nebolo to hrozné ako v tohtoročných "Lazarus Effect" alebo "Poltergeist" remake, no na druhú stranu to bolo veľmi lacné v porovnaní s tým, čo nám dali predošlé dva filmy. A už som si myslel, že to padne do hlbín, no druhou polovicou filmu sa všetko začína dvíhať a konečne tu máme aj namakané scénky, kde strach skutočne vie panovať. O najlepšiu sa asi postará Stefanie Scott, keď bude posadnutá démonom a rozhodne sa postaviť. Tam som skutočne len zdesene pozeral. Lin Shaye ako Elise je skvelá a rovnako aj samotný Leigh Whannell s kolegom Angusom Sampsonom sú super. A konečne mám pocit, že sa pozerám na Insidious. Keď si teda zvážim pre a proti, tak druhá polka skutočne film zachraňuje. A je to len dobre. Mrzí ma, že kvalitatívne Insidious 3 nedosahuje na svojich dvoch predchodcov, no v hororovom výbere tohto roku patrí medzi silnejšie hororové tituly. Hodnotenie: B- ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • V 34. minúte sa objaví kresba Billyho, bábky zo série Saw (2004-?). (Marceloo)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama