Reklama

Reklama

Oni 2: Noční kořist

  • USA The Strangers: Prey at Night (více)
Trailer 2

Rodinu, která se na noc ubytuje v odlehlém kempu, navštíví tři maskovaní psychopati a podrobí je zkoušce až po ty nejzazší meze. (Vertical Entertainment)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (189)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Hororový výbuch. Johannes Roberts si zapomněl vyměnit žábry za plíce a jeho úspěšný předloňský ponor ke dnu oceánu tak zákonitě vyústil v tuto suchozemskou agonii. Jakožto zdejší hororový expert vždy detailně zkoumám metodu režisérovy práce, jenže Roberts pohříchu s žádnou nepřichází. Ve svém snímku pouze řetězí násilné scény a modlí se za následnou funkčnost takto vzniknuvšího celku. Zázrak se pochopitelně nekoná a divák je tak vystaven očekávané atmosferické sterilitě, kterou ještě umocňuje obzvláště slabomyslný scénář. Nezbývá mi tedy nic jiného, než The Strangers: Prey at Night ohodnotit odpadem. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina v problémoch sa vyberie na výlet do kempu. Dúfajú, že tento trip im pomôže vyriešiť ich starosti, ale v skutočnosti ich čakajú omnoho vážnejšie komplikácie. Rodina bude nútená spojiť sa, pretože inak je šanca, že sa dožijú ďalšieho rána, úplne nulová. - The Strangers je pre mňa jedným z top Home Invasion hororov. Bol som zvedavý, ako toto dopadne, keďže pán Bryan Bertino zveril svoj výnimočný námet z prvého filmu novému režisérovi, ktorý sa vo svojej štyridsiatke stáva jedným z momentálne najaktívnejších hororových tvorcov. Mierne som sa obával hereckých výkonov, pretože podla biografií ide skôr o televíznych hercov. Na začiatku ma velmi príjemne prekvapila hudba a tiež ma potešil sympatický casting, takže moje obavy z ich výkonov zmizli. Napätie sa miestami tiež objaví, takže ako subžánrový počin tento horor funguje. Chýba tu snáď len trochu intenzívnejšia miera brutality a krvi. Scéna v bazéne je pre mňa zatial top hororovou scénou roka, hlavne vďaka použitej hudbe. Inak už roky rozmýšlam nad tým, čo by sa stalo, keby títo vrahovia zaklopú na dvere domu, v ktorom býva nejaká Tamara. A zrovna kvôli tejto otázke a všetkým ďalším, ktoré sa po zhliadnutí vynárajú, túto už teraz sériu oceňujem, pretože divákovi neservíruje všetko až do posledného detailu. Tento dlho očakávaný sequel ma tento rok v oblasti hororu zatial uspokojil najviac, čo je zrejme spôsobené tým, že už tu dlho nebol poriadny snímok z tohto subžánru. + herečka z The Neon Demon + herečka z Don't Be Afraid of the Dark + herec z The Ring + herečka z Split ()

Reklama

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom v kině, dal si nějaký pivko a nějak jsem to vydržel ... Snad jediný dobrý byla ta atmosféra, ta byla taková zvláštní a zajímavá. Jinak po těch příšernejch filmovejch zvěrstvech, co jsem sledoval v minulosti, tohle působilo uboze, trapně až nešťastně ... Nevím, vždyť ani pro ty mladý to nemůže bejt, když můžou sledovat v mobilu v podstatě cokoliv dnes už... Mě už nebavila ani jednička, tohle bylo to stejný v bledě zeleným ... Nuda. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl,kdo film točil,tipnul bych si,že Joseph Zito,hvězda hororu osmdesátek.Prvni Cizinci byla díky hnusný Liv skoro nekoukatelná sračka,a moje dvě hvězdice jsou ještě moc.Strangers 2 zprvu vypadali o něco lépe,ale postupně to upadá až na podobnou úroveň jako předchůdce.Nelogočnosti,klišé,navíc pokud má bejt u mě horor úspěšnej,musí násilí zápornejch postav opětovat alespoň zčásti ta kladná strana,jinak je to jen nudná vykosovačka.Tady je to od scén u bazénu už úplně na palici,prostě zabili jste mi rodinu,nadělám z vás kaši,pokud mám možnost.Roberts podle výsledku jede na slušnym matroši.30%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Už úvodní pecka od Kim Wilde dávala tušit, že se dost možná pojede v dobře zajetých kolejích starého dobrého osmdesátkového vyvražďovacího slasheru. A taky že jo. Navíc postavy mě od začátku zaujaly, vizuál byl fajn a atmoška záživná. Tak to byla ta dobrá zpráva a teď tu špatnou: Tenhle slušný retro thriller od svých osmdesátkových vzorů ale bohužel přebral i totálně blbé chování všech zúčastněných postav. Nemyslím jen těch absurdních killerů, snad členů jakési 'Mansonovy mládeže' (stejně jako v o deset let starší jedničce), ale i terorizované rodinky. Rozdělují se když se vůbec rozdělovat nemají, chodí ven bez mobilů, schovávají se na nemožných místech, táta si nevezme náhradní náboje do kapsy i když jich je plná krabice, synek nedokáže zmáčknout spoušť na vraha matky a uteče před subtilní holkou, místo aby jí jebnul golfovou holí kterou má v ruce, dcera zase utíká před jedoucím autem prostředkem silnice... A konec s nesmrtelným sekerníkem a la Michael Myers už je dost přes čáru na to, že je to prý "based on true story" (hmmm, to jistě). Ale po večeři, jako večerníček na jedno použití, je to celkem ucházející mozkovýplach. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (6)

  • Film bol po prvý krát oznámený už v roku 2008. (molcan2)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2018 v Belgii. (Varan)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Kids in America“ od Kim Wilde. Ve scéně v koupelně hraje „Live It Up“ od Mental As Anything. Ve 43. minutě hraje „Night Moves“ od Marilyn Martin. Ve 47. minutě hraje „Cambodia“ od Kim Wilde. U bazénu hraje „Total Eclipse of the Heart“ od Bonnie Tyler. Závěrečná písnička je „Making Love Out Of Nothing At All“ od Air Supply. (Duoscop)

Reklama

Reklama