Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (726)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Norský režisér Tommy Wirkola je proslulý svým šílenými vizuálními nápady a styly. I proto z toho může vyjít slušná podívaná- Tedy jako před 4 lety Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. A 7 životů... je zvláštní film. Ne však dokonalý film. Noomi Rapace je v roli sedmerčat výborná, každá sestra kterou hraje má svojí vlastní osobnost a efekty ve kterých se objevuje hned 7x najednou fungují bezproblémově. Ta hlavní zápletka a vlastně myšlenka je zajímavá. A film má několik zajímavých nápadů, například: 1) Dědeček vychovává všech 7 vnuček najednou ale musí dělat, že je jenom jedna a proto každý den v týdnu chodí jedna. A když čtvrtek přijde o prst, musí dědeček useknout prst i ostatním a dělá to jenom proto aby je ochránil (Při tom mě vlastně napadlo jestli by nebylo lehčí kdyby prostě čtvrtek nepřestal chodit ven ale budiž) 2) Pistole vojáků jsou na dotyk určitých vojáků. Tudíž když jedna sestra zabije vojáka nemůže ovládat jeho zbraň ale využije toho, že nemá prst a přišije si čerstvě useknutý prst mrtvého vojáka. 3) Film má opravdu pár slušně překvapivých zvratů. Na filmu je však poznat, že je levný (20 milionů dolarů), nebál bych se jej označit za béčko. A v podstatě to po chvíli začne opravdu být natahované, naštěstí ten film pořád jede a uteče jako voda. Total Recall je však pořád i přes 27-letou mezeru, někde úplně jinde. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pondělí má důvod k mlžení, Středa je kráva k nesnesení, Neděle toporná jako trám, osmý den schází nám … Sedmkrát obskurně ohavná a nic moc hrající Ňouma Rampičová v nesporně originální, svižné a akčně našlapané Vě-Fárně s výstižně přeloženým názvem Sedm pičí aneb Kde je, kurva, Pondělí?!. Ano, má to pár logických štěrbin, do kterých zdejší Aristotelové, yntelechtuánové každým coulem už podle pissemného projevu plného stylistických i gramatických anomálií, velkohubě strkají pokřivené prsty, protože to prý vůbec nebylo jako Stalker nebo Vesmírná odysea, které sice taky nepochopili a totálně se u nich otravovali, nicméně Dagles a Kamil Filcka říkali, že je to fajné a celé takové yntelygentňy, tož to tak musí být. Takže prostě další kulantní, hezky natočený a příjemně brutálně zábavný ze řetězu utržený Wirkola, nejste-li zrovna nějaký ten nepod- či nepřevzdělaný hnědopich. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Príliš zaujímavé, originálne a osviežujúce v drobnostiach (sekanie prstov, kontajner, prilepený prst) na to, aby som dal len 3*. Ale uznávam, že pár vecí nesedí. Vlastne viac, než len pár. Willem Dafoe bez vysvetlenia mizne z deja. Náhody sú alarmujúce („sekuriťák“ prichádzajúci na rande v najnevhodnejšom okamihu). Logika si často brala dovolenku (viem, kde sestry žijú, ale pošlem tam dva a pol chlapa, aby sa to neprevalilo a následne radšej komplikovane sestry naháňam a lovím po celom meste so stovkami svedkov). Zvrat s deťmi je síce mrazivý, ale zároveň podľa mňa dosť predvídateľný. A teraz k plusom. Skvelá atmosféra nevábnej budúcnosti, v ktorej je lepšie nežiť (pomáha ju presvedčivo a detailne dotvoriť ošarpaná post-komunisticko-apokalyptická výprava), Noomi Rapace má nielen slušnú kondičku, ale aj talent (áno, jednotlivé sestry sú dosť afektované, aby sa od seba čo najviac odlišovali, ale aspoň je sranda). Dafoe sympatický, škoda, že ho nebolo viac. Odvážna erotická scéna. Pozitívne ma zaskočilo, že 7 sestier j v skutočnosti brutálna vyvražďovačka (neviem prečo som si myslel, že zomrie max. jedna sestra). Akčných scén pomerne veľa, zručne nakrútených a drsných. Otázkou je, ako sa postaviť k záveru, kedy hrdinky dosiahli svoje, ale ide o Pyrrhovo víťazstvo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na co se dívá lépe než na film s Noomi Rapace? Na film se sedmi Noomi Rapace. A když je ten film originální, svižný, trikově úžasný, zábavný a překvapivý, nebudu se na něj zlobit kvůli pár momentům, při nichž jsem jen udiveně povytáhl obočí (typický příklad - spreje v mikrovlnce a to, jak stačí přesně minuta, aby explodovaly). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled snaha o něco svežího a nového, plus čerpání z osvědčeně funkčního. Represivní režim ala Hunger Games, hranatá futuristická auta ala The Island. Lze namítat, že se tvůrci vizuálně drželi svojí opulentnostní trochu při zemi a že rok 2073 tu vypadá spíše jako 2037, ale ono co se za poloviční rozpočet oproti velkým spektáklům dá vytvořit ? Těžko lze hanit i až na dvě jména víceménně béčkový casting. Narozdíl od Glenn Close, která je mimo, se do toho Noomi Rapace opět opřela. Jednak jako akční hrdinka proti své vůli a jednak dávat 7 různých hereckých poloh asi není plně easy. Plus k dobru hraje i to, že takovouhle fyzickou roli "mužské hrdinky" dneska dokáže kromě ní zahrát jedině Charlize Theron. Vyjma posledních 20ti minut máme celkem slušný mix Bourna a čehosi s pochmurnou společensko post-apo atmosférou. Závěr je nepovedený a twist předvídatelný. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista Max Botkin prišiel s konceptom filmu už v roku 2001, vtedy boli ale ešte súrodenci vo filme muži. Keď sa následne do projektu zapojil režisér Tommy Wirkola, pripadalo mu, že urobiť zo súrodencov ženy by pridalo na dynamike. (classic)
  • Ve čase 1:42:00 si lze všimnout zabezpečovacích systémů, pomocí kterých strážní otevírají dveře. Jako rekvizity byly použity neupravené herní klávesnice Logitech G13. Přidána k nim byla pouze kamera. (Rejfa)
  • Režisér Tommy Wirkola už dlho obdivoval herecký talent Noomi Rapace, ktorá mu prišla pre stvárnenie siedmych sestier, ako ideálna kandidátka. Wirkola vtedy herečke zavolal a oznámil jej, že by ju rád navrhol producentom pre hlavnú úlohu. Scenárista Max Botkin tento Wirkolov ťah popísal slovami: "geniálny nápad z Tommyho strany”. (classic)

Reklama

Reklama