Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (726)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Několik identit si vyzkoušel McAvoy a teďka šla do podobné výzvy i Noomi Rapace. Obstála přijatelně, ale mým prioritním úkolem nebylo ani tak hodnotit zda a nakolik se jí tuto hereckou výzvu povedlo splnit. Film rozvíjí zajímavý svět, dokonce se občas inspiruje i u takového lidumila jako byl Hitler. Glenn Close musela sebrat hodně odvahy, aby ztělesnila takovou zrůdu. Bohužel je zde málo Hagena. Celé je to přes občas solidní akci, které je ovšem málo a nápady, kterých je taky málo, takové obyčejné a průměrné. Wirkola je nejlépe využitý v Dead Snow. 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nápadité, novodobý problém signalizujúce, vďaka zápletke zaujímavé, tempu dostatočne záživné, a tak smelo môžem skonštatovať, že toto je pozornosti hodné scifíčko bez tradičných vizuálnych orgií, na pevných základoch príbehu postavené, ktoré nijak nesklamalo, ba práve naopak, milo prekvapilo. Skutočne sa niet načo výnimočne sťažovať, aj keď je rozuzlenie čitateľné, ako chrípku predpovedajúci sopeľ na brade. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch dystopických sci-fi, kterým by se mohlo vyčíst mnoho. Jenže za nápad a za způsob, jak je kvalitně natočen, mu všechno odpustíte a budete si užívat přelidněný svět, který se jedna diktátorka snaží regulovat. Noomi Rapace tady předvádí nadpozemský výkon. Asi tak podobný, jako když James McAvoy byl loni rozpolcený. Nikdy by mě totiž nenapadlo, že by mi jedna herečka dokázala vytvořit rozdílné emoce ke každé ze sedmi postav, které v tomto filmu hraje. Je prostě znát, že tohle sci-fi je totálně její. A jelikož je radost na ní koukat, je radost koukat i na celý film. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SEVEN MINDS ARE BETTER THAN ONE." ---------- Milujem, keď mi film už hneď v úvode povie čo sa udialo a prečo sme tam, kde sme. Najlepšie do pár minút, parádne zostrihané a s dávkou dramatickej hudby. Presne tak, ako tu. Nech ma režisér ušetrí polhodinových (niekedy aj hodinových) kecov o objasňovaní minulosti a upevnení aktuálneho diania, aby potom fajne zostala drobná časť filmu, ktorá sa venuje tomu, čomu sa po celý čas mala. No nič, toto je vonku, poďme ďalej. Svet vo filme postráda autentickosť. Až na pár účelných záberov sa ani trochu neblíži k roku 2073 a/alebo vízii dystopie totalitnej formy. Ďalej, Naomi Rapace. Sedem rolí na pleciach jednej herečky, ktorá síce nie je na chvoste imaginárneho kvalitatívneho rebríčka, ale ani na jeho vrchole. Fenomenálny Peter Sellers, majster svojho remesla, si zobrali viackrát tri roly a raz dokonca päť, no myslím si, že 7 by bola samovražda aj pre neho. Tým pádom sa zo siedmych sestričiek stalo sedem prázdnych postáv. Angličtina má jedno super slovíčko s nasledovnou definíciou: lacking strong features or characteristics and therefore uninteresting. A presne takto by sa dalo v skratke charakterizovať 7 sestier. Bohužiaľ. Malo to obrovský potenciál. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Celé roky řeším, co od tebe můžu čekat. Říkal jsem si, že s takovým tělem si cestu na vrchol vyšukáš. A ukázalo se, že jsi frigidní píča." Kdyby jenom jedna ... sedm jich je a mně se jejich systém líbil. O dost méně se mi pozdávalo uřezávání prstů nebo vyřezávání oka, ale to je věc vkusu. Nicméně idea přelidněného světa se patrně v dohledné době naplní a i když k ní vymírající Evropa moc nepřispívá, tak se zásluhou migrace jistě pokusí do problému začlenit. A vůbec nepochybuju o tom, že vznikne nějaký ten Úřad přidělování dětí, který nám společně s čipy a s geneticky modifikovanými potravinami vytvoří na Zemi Ráj. On je vůbec tento snímek zatraceně aktuální a mě se tato verze budoucnosti moc nelíbí. A pokud by to někoho zajímalo, tak jsem doufal, že přežijí slečny Středa a Pátek, které mi byly nejsympatičtější. Nicméně jsem nikdy nebyl zdatný tipér. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista Max Botkin prišiel s konceptom filmu už v roku 2001, vtedy boli ale ešte súrodenci vo filme muži. Keď sa následne do projektu zapojil režisér Tommy Wirkola, pripadalo mu, že urobiť zo súrodencov ženy by pridalo na dynamike. (classic)
  • Herečka Noomi Rapace vytvárala s umeleckým maskérom Giannettom De Rossim každej sestre špecifický vzhľad a s kostýmovou návrhárkou Oanou Panescu farbu šatníku a typ oblečenia. Dospelé sestry sa dajú rozlišovať aj podľa účesov: Nedeľa - culík, Pondelok - dlhé vlnité vlasy, Utorok - ryšavá hlava, Streda - stredne dlhé vlasy, Štvrtok - krátke vlasy, Piatok - pletená čapica, Sobota - platinová blond. (classic)
  • Jednou z najväčších filmových lokácii v Rumunsku bolo prímorské mesto Constanza. Miestny starosta povolil štábu obsadiť historickú časť mesta. Dostali prístup k nakrúcaniu do jedného z najväčších prístavov v Európe. (classic)

Reklama

Reklama