Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút za plný počet a to napriek Wilsonovej žene mužatke a že si tam ako vzorný otec hádže s dcérami jak s plyšovými hračkami. Nadupaná polhodina bola vystriedaná ale poklesom do šedi a priemeru, čo bolo ešte zhoršené scénami s roztrasenou kamerou, ktoré pri scénach v noci spôsobili totálne neprehľadné situácie. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Asi se na tom dá najít kvantum much, jako třeba scéna, ve které se odehrává nová sportovní disciplína v hodech dětí do dálky, občasné neúměrné tlačení na pilu, úprk rodiny do - shodou okolností - 100 metrů vzdáleného Vietnamu po rozvrkané kocábce místo po svých, laciný televizní look nebo fakt, že nejlepší herecký výkon podává pětiletá holčička. Taky je záhada, proč na plakátu Wilson vypadá jako sedmdesátkový Harrison Ford. Jenže je to taky téměř nepřetržitá adrenalinová akce, a to zhruba od 22. minuty až do konce. A na to já slyším. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No Escape dokáže zaujmout jednoduchou, ale údernou zápletkou, ve které se po chvilce začne neúprosně a nezastavitelně zdrhat o život. Skvěle to funguje hlavně v úvodu, no postupem času se divákův zájem o další děj vytrácí díky dvěma důvodům. Prvním je kolovrátkoidní scénář, který se posouvá jen minimálně, druhým je totálně otravná Wilsonova famílije, kterou bych sám žduchl ze střechy při první příležitosti. Plusem jsou Dowdleho hororové zkušenosti, díky kterým se alespoň krví nešetří, ale nějaké Rko taky nečekejte. Na jedno podívání OK. 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická věc, která prolétla kiny jen v cizině a to ještě velmi rychle. Nedozvíme se sice nic moc o tom proč se to celé stalo, takže nemáme širší měřítko, ale vyobrazená survival story americké rodiny uprostřed pekla občanské války je atmosferická a dostatečně neučesaná, plus překvapivě technicky zdatná. Potěší pardál Brosnan v jeho typické roli kterou umí nejlépe (ex military) a žádné chození kolem horké kaše. Wilson hraje v rámci svých možností jako o život. Opět velmi aktuální tématika. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od kolegy malarkey si nemyslím, že by tahle situace mohal nastat kdekoli, kde maj funkční armádu a policie, ale stejně jako malarkey si myslím, že je to kurevsky dobrej akčnák. Ruzměj má neskutečný tempo, spousty scén jsem si prožil jak kdybych tam byl akčnil s nima, například hod dítetem, průjezd asiatama, jo to byla špica a do toho velmi realný přestřelky, resp. střelba. Nikdy bych neřekl, že Brosnanovi budu věřit drsoňě, ale stalo se a Owenovi bitkaření, ale stalo se a že Vietnam bude pro Američany vidina ráje, ale stalo se. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)
  • Nie je presne jasné, v akej krajine sa film odohráva. Vo filme je možné nájsť viacero náznakov niekoľkých vzájomne susediacich krajín. Rebeli jednaj rozprávajú aj v thajčine aj v khmérčine, niektoré značky a nápisy sú v khmérčine, niektoré sú zase v barmčine. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno