Reklama

Reklama

Avenged

Trailer

Obsahy(1)

Hluchonemá Zoe (Amanda Adrienne) si požičiava auto od svojej najlepšej kamarátky. Chce totiž vycestovať za svojou celoživotnou láskou. Jej plány nečakane skomplikuje konflikt so skupinkou násilníkov, ktorí ju mučia, týrajú a znásilňujú dovtedy, až ju jeden z nich bodne nožom. V domnení, že je mŕtva, zanechávajú Zoe voľne pohodenú v pustatine. Telo nachádza starý indiánsky šaman, ktorý ju za pomoci obradu vzkriesi. Nepreberie tak k životu len mladú dievčinu, ale aj bojovného ducha bažiaceho po krvi. Pomsta bude sladká! (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Děvče jede na výlet, potká partu jižanských buranů a skončí na pár dní ve stodole s nožkama od sebe. Po útěku jí jeden z křupanů dožene a prožene jí tělem mačeto-kudlu. Jenže nedaleko byvakuje indiánský šaman, který téměř mrtvou dívku za pomoci rituálu přivede zpět do světa živých, ale jak se záhy ukáže, ta se na onom světě zkamarádila se strašně nasranym apačskym náčelníkem a toho si přivede sebou. A aby toho nebylo málo, skupina zvrhlíků patří do rodiny, která po dlouhá desetíletí masakruje indiány, takže v tomto případě půjde o pomstu rovnou dvojitou. Já jsem spokojený. Víceméně se jedná o I Spit On Your Grave s indiánským strašidlem a i když pomstychtivá dívka v tomto případě není tak vynalézavá jako Sarah Butler, ve chvíli, kdy jí posedne vzteklý Apač, tyhle nedostatky hravě vyrovnává. A nakonec luk, nůž a tomahawk jsou pro pomstu také vhodnými nástroji. Zvlášť když se s nimi umí zacházet. A to Indiáni uměli. Choreografie bojových scén sice mohla být lepší a místy jsem kroutil hlavou, ale na druhou stranu je to béčko a je to debut, takže člověk s nějakou mouchou prostě musí počítat. No a nakonec potěšilo i herectvo. Banda vilných balíků byla parádně hnusná, takže jim přejete smrt hned po prvním setkání a představitelka hlavní role své dva party zvládla také solidně. Nebylo by od věci, kdyby se k tomu Ojeda někdy v budoucnu, jako už uznávaný režisér, vrátil. 75% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě spíš "death & revenge" s nadpřirozeným prvkem. Ten obstará nasraný duch indiána, který se vtělí do schránky mrtvé dívky a začne dělat krvavou paseku. Samozřejmě mezi grázly, co si to zaslouží. Jejich partička se tak záhy a téměř geometrickou řadou začne tenčit, protože mstící se livingdead hrdinka dokáže být opravdu nemilosrdná - na mrtvolu až nevídaně akční. A vám nezbývá, než jí držet palce. Rychlý spád, „badass“ záporáci, explicitní brutalita. Přerod z té nejčistší nevinnosti na červy prolezlou a rozpadávající se mstitelku mě zkrátka dostal, tudíž odpouštím i těch pár nezvládnutých scének. Paráda, jsem nadšen! P.S. Mně péro sice nestálo, ale dobrý film poznám. A tenhle, v rámci subžánru, rozhodně dobrý je! Díky za pozornost. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hlucho nemá Zoe si požičiava auto od svojej najlepšej kamarátky. Chce totiž vycestovať za svojou celoživotnou láskou. Jej plány nečakane skomplikuje konflikt so skupinkou násilníkov, ktorí ju mučia, týrajú a znásilňujú dovtedy, až ju jeden z nich bodne nožom. V domnení, že je mŕtva, zanecháva Zoe voľne pohodenú v pustatine. Telo nachádza starý, indiánsky šaman, ktorý ju za pomoci obradu vzkriesi. Ten však k životu nepreberie len mladú dievčinu, ale aj bojovného ducha bažiaceho po krvi. Pomsta bude sladká! Milí užívatelia a fanúšikovia hororu. Váš priateľ a milovník slasher subžánru, "ricci.s" pre Vás objavil "rape and revange" pecku, obohatenú o mysteriózno, ktorá určite stojí za pozornosť! Slušné gore, ale aj pomerne originálno otrepaný príbeh predčil trápnosti tipu, I SPIT ON YOUR GRAVE II a podobne. Všetko "dokonale" vo svojom komente vystihol "S.Quentin QUALE". Napriek mojej "vade", neustále "frflať" a neprehliadnuť nedostatky, ktoré mi niekedy jednoducho bijú a kolú do očí ( ktorým sa nevyhol ani tento snímok ), veľká spokojnosť na úrovni - 65%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Zklamání a to docela velké. Podle toho co jsem četl a slyšel jsem čekal slušnou gore jízdu, kde ocením kvalitní gore a nápaditý příběh. Jediné co oceňuji je právě ten příběh a pouhý casting. Gore bylo odporné, předigitalizované a jediná práce maskérů, která byla ve snímku vidět byl rozklad mstící se děvuchy. Záporáci fajn, jen mohli být více odpornější a nechutnější. K tomu nehorázně krátkej a nudnej rape, který vlastně ani tak rapem nebyl. Na béčko hodně slabé. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Klasický“ rape and revenge, akurát obohatený nielen o nadprirodzený motív, ale ako bonus ešte aj o indiánsky. Potešil road movie úvod, ten ale nemal dlhé trvanie a už po pár minútach to sympatická hluchonemá hrdinka riadne schytala. Osobne rape and revenge príliš nemusím, na môj vkus je to až prílišná mäsiarčina, to už skôr „obyčajné“ revenge movie, kde nie je dôraz kladený na hodinové mučenie a znásilňovanie. Záporné postavy v Savaged sú patrične odporné, čiže im prajete bolestivú smrť, čo je v rape and revenge dôležitý faktor. A nakoniec aj skutočne bolestivo zomrú – gore je nadpriemerné. Za mínus by som označil nelogické jednanie postáv (prečo na ňu nezacúvali?), istú béčkarskú pachuť/príchuť a už spomínaný fakt, že ma tento pod-žáner nebaví. A povedzte už niekto filmárom, že motorová píla je jednou z najnepraktickejších filmových zbraní na svete. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal počas roka 2012 v blízkosti bývalej bane na zlato pri Los Angeles. (misterz)

Reklama

Reklama