Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (305)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Krásné barvy, dobrá konzistence, jen Funès pořád plave na hladině. Pochází ze západu, nejspíše z Francie a je již poněkud archivní, přibližně 1976, to byl velmi dobrý ročník. Jemný začátek se výborně doplňuje s lehkou zápletkou uprostřed a na konci na vaše chuťové pohárky čeká lahodná ústřicová chuť s lehkým kovovým dochucením. Film jako dobré víno. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Křidýlko nebo stehýnko je nadčasová klasika v rámci komediálního žánru, která mě rozhodně nikdy neomrzí, a rád se na ni čas od čas kouknu. Louis de Funés byl opravdu skvělý komik a v kombinaci s výtečným dabingem od Filipovského tak vznikla jedna z nejvýraznějších komických postaviček, která si získala srdce a obdiv nejednoho diváka. Příběh byl solidně vystavěný a humorné gagy a scénky fungují skvěle i po těch desítkách let. Jeden z klenotů francouzské komedie, který s věkem zraje stejně dobře jako kvalitní víno. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

O vynikajícím herectví Louis de Funèse nemůže být pochyb. Opět tu kraluje svými gesty a mimikou, byť pravda, tentokrát v umírněnějším duchu důsledkem prodělaného infarktu. Námět ohledně degustací byl fajn, převleky taktéž, ale směr, kterým se posléze komedie ubrala (cirkus pro mě trapný, továrna tomu dala korunu), už mi nešel k chuti. Hodnotím velmi slabými 4*, zvažuji dokonce 3. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film skutočne treba chápať najmä ako satirickú prehnanú satiru na konzervované jedlá a Zidi s Funesom ani nevedeli, ale určite tušili, aký nadčasový film tvoria. Na frak dostanú aj kritici jedál, majitelia a obsluha reštaurácií a nakoniec televízne relácie. Po dejovej stránke je to miš maš plný logických dier, ale to tak trochu k žánru patrí a tento chaos sa dá brať ako plus. Moment, kedy sa publikum v cirkuse nezasmialo, považujem naopak za najlepší fórik vo filme. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Bílé kostky, které Charles Duchemin (Louis de Funès) nadšeně ochutnává v japonské restauraci, jsou seitan (pšeničné maso). Po návratu domů říká svému zahradníkovi, aby zasázel sóju. Sójové maso je alternativou k seitanu. (sator)
  • Coluche (Gérard Duchemin) ve filmu jezdí vozidlem AMC Pacer X z roku 1975. (JohnSmith)
  • Louis de Funès (Charles Duchemin) prohlásil, že s touto rolí opustil svůj typický cholerický herecký projev a přešel na nový způsob herectví. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno