Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 4

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 265)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi zvolený tón pulpová detektivka + deštivý noir + serial killer story a Gotham plný neštěstí a korupce. Jak jsem od začátku držkoval na obsazení Pattinsona, tak teď uznám, že sem jako "kurtcobainovský" emo Bruce Wayne sedí. Plus i za záporácký tým. Nelíbí se mi PG-13 rating, neboť víc násilí a krve by tady tomu pojetí jednoznačně prospělo a zesílilo temný dojem. Výsledek není dokonale úderný a působivý, ale ty 3 hodiny vtahují, cením tvůrčí ambice, rozhodně slibný úvod do další batmanovské série. ♪♫ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Batman je fakt blízko k tomu, aby přišel na to, že koupit topení do sirotčince, aby v něm v zimě neumrzaly děti, by bylo užitečnější než vybavit se osobním tankem, ale nakonec Bruce dojde k názoru, že nejefektnější způsob, jak zlepšit svět a přestat inspirovat domácí terorismus, je dělat totéž co doposud, ale víc se u toho asi smát? Film pečlivě zkonstruovaný tak, aby o ničem nebyl, ignorující veškerý potenciál k opravdové sebereflexi (Batman jako doma na policejní stanici - no comment), aby zvolil raději performovanou "sebereflexi" kopírující 40 let staré motivy "dekonstrukce" žánru, které v tuhle chvíli leda stvrzují status quo a uhýbají od opravdových témat, jimž by Batman mohl být alegorií. Batman samozřejmě nemusí být alegorií ničeho, jenže ten film se tváří tak sebedůležitě, že je pak poměrně trapné, když se zároveň ohání žánrovou zábavou, u které se vypíná mozek - což je ale nakonec jediný mód sledování, která se nehroutí pod vahou nesmyslů. Hodnocení je těžké. Rozhodně to je lepší než Joker, který mě iritoval. Tady to bylo spíš roztomile tupé a vlastně to skvěle funguje jako nezáměrná parodie. Nejoblíbenější momenty, kdy jsem se nahlas smál (Spoilery): Riddler latte art moment. / Alfred by měl zapracovat na reading the room skills co se týče poštovních bomb. / Heroická oběť skoku do vody, která je ale jen po pás, takže se Batman prostě sebere a dělá jakože nic a pokračuje... / Kdykoliv, kdy je bolestně patrné, že lidi by měli poznat Wayna - Christopher Reeve byl přesvědčivěji inkognito než tahle inkarnace Bruce / Sadboi Pattinson every second pure gold. 2 a 1/2 hvězdy ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 85% | Vizuálně podmanivá, neuvěřitelně atmosférická a neskutečně vtahující detektivka s Batmanem v hlavní roli. Pattinson, Wright a Ferrell to tady pro mě herecky hrozně moc táhli a parádně sedli do svěřených rolí, ale to co činí tenhle film téměř božským je především sebejistá režie Matta Reevese v kombinaci s lahodnou kamerou Greiga Frasera. Nebýt příběhově slabší druhé půle filmu a vyloženě anti-klimaktického finále, bylo by to klidně hned na poprvé na 5 hvězd. Takhle je to hlavně technicky brilantní příslib do budoucna, kdy se snad dočkáme i lépe gradujícího děje s větším emočním dopadem. Více v Geekec #53 | Speciál o Batmanovi. "Get out of here or that suit’s gonna be full of blood." "Mine or yours?" ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„STRACH JE NÁSTROJ…“   Batman a jeho „Temný případ“. Něco tak krásně ponurýho jsem už fakt dlouho neviděl! Navíc ten krásnej pocit, že Gotham je místo, kde slunce nesvítí a naděje dávno umřela, umocňuje fajnovej soundtrack. Ať už Nirvánou („Something In The Way“) nebo tím ostatním z pera Michaela Giacchina. Pak ten nevokoukanej casting – i s Pattinsonem. Sice si myslím, že v tomhle filmu by Reeves udělal „Netopejra“ z kohokoliv, ale budiž. Dohromady s thrillerovým příběhem to dělá jinýho, míň dětskýho – a tím asi i divácky míň atraktivního hrdinu. Ovšem za mě je to velkofilm jako prase. Nikdo tady nepronáší zbytečný proslovy, když dojde na akci, tak je komiksová a myslím, že Batmobil nikdy neburácel líp. Asi to mohlo bejt o fous kratší, ale…. prostě není. Těším se, až „ho“ uvidím znova!       /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád hádanky. 2.) Netopýra vidím úplně všude. (kurva, dej ty hnáty k sobě!...).  ///              PŘÍBĚH  *****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Město Blade Runnerů, Vran a vytrvalých dešťů a v něm Bruce Holmes, Alfred Watson, inspektor Jim Lestrade a Riddler Moriarty. A nebo jinak. Město stejného podnebí a v něm zkušený Jim Somerset, napružený Bruce Mills, jeho starostlivá žena Alfred a John Riddler Doe. Jeho hříchem je Závist, trestá Pýchu a Lakotu, nechává se zavřít, aby dokončil svůj plán a aby toho Finchera nebylo málo, dělá to jako Zodiac. A nebo snad variace na motiv Strachu, když Nolanův rytíř začínal? Reeves svému „Nocturnal Animal“ dodal od všeho něco a jediné, co mu lze vytknout, je na sílu tlačené párování kočičky a netopejra a absence nějaké opravdu kulervoucí scény (záběr vzhůru nohama z Penguinova nabouraného auta mi nestačí). Tvůrci komiksových adaptací už evidentně ví, že čím autentičtější rozměr dostanou postavy (i ty směrem k fantasknu), tím intenzivnější je svět, kterého jsou součástí.. Apropo, u Colina Farrella si nejsem jist, jestli za tím vzhledem stojí kvalitní práce maskérů, a nebo se po letech stagnace konečně začíná měnit v Lanthimosova humra.. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • Ve scéně, kdy Batman (Robert Pattinson) odvádí dav ze zatopené místnosti, je možné zahlédnout mezi lidmi i postavu Belly Reál (Jayme Lawson). Tato kandidátka přitom byla několik okamžiků předtím na pódiu postřelena do oblasti hlavy či břicha. V této scéně se ovšem brodí vodou evidentně zcela nezraněna. Jde o chybu způsobenou dodatečným dotočením scény atentátu, která byla natočena až po scénách ze zatopených prostor. (kukkik)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama