Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Ukázka z filmu 1

Recenze (186)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší komedie s Pierrem Richardem. Bláznivinka, kde jeden vtipný skeč střídá druhý, přitom se potrhlý profesor matematiky zaplétá do stále nových pastí, aby to všechno dopadlo úplně jinak (snad je konec trochu přitažený za vlasy). Poučení: Neber si na sebe moc úkolů najednou a zvláště úkolů cizích lidí. Dokaž jim říci ne! ()

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Výborná vec nasiaknutá pohodovou atmosférou a srandou striehnúcou skoro z každej scény, pri ktorej som sa nesmial, ale skôr priblblo usmieval. Miestami som ale musel takmer odvracať zrak. Napríklad scénku s operáciou som teda nečakal - povedal by som, že je až šokujúca a živý komentár k nej by znel asi takto nejak rozpačito: "haha - joj - haha - ježiš - matka zem - heh". Bohužiaľ ma ale po zhliadnutí chytil neblahý pocit, že sa táto sranda s Pierrom Richardom v hlavnej úlohe zaradí k filmom, ktoré mi nakoniec z hlavy skôr či neskôr, čiastočne alebo úplne celkom vyšumia z hlavy. Ale kvôli dokonalým vtipom prevažne z prvej polovice filmu dávam krásne ŠTYRI. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie. Některé scény sice až hraničí s groteskou, ale většina z nich neustále útočí na divákovu bránici a nutno říct, že na tu moji s úspěchem. Jsou tu momenty, na které člověk opravdu nezapomene, třeba jako rvačka v saloonu nebo scéna, kde doktor Durois ukončuje operaci slovy "Krucifix, dneska nejsem nějak ve formě, nezdá se vám?", u které jsem fakt brečel smíchy. Pierre si se svojí rolí nesmělého matematika poradil opravdu excelentně a tolik vtipných hlášek v 1 filmu jen tak nenajdete. "Tak, je dán trojúhelník A, B, C, D." ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard a jeho český dabing, hudba Vladimira Cosmy, Francie... prostě tomu říkám pohoda a vždy se na to těším. Není lepší oddechovky, není lepší zlepšovač nálady. Zmatečné scénky, roztržitost hlavního hrdiny, film kde nikdo nezemře a neteče krev. Co více si může člověk v dnešní době přát. Určitě z tohodle snímku, který patří mezi Richardovy nejlepší, jsou nezapomenutelné pasáže : operace doktora který "prostě nemá svůj den" nebo výklad učitele, kterému snad kromě jeho samotného nikdo jiný nerozumí :) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie? Hmm, kdyby se postavy chovaly bláznivě... jenže jejich jednání je vyloženě hloupé a budí spíše touhu nasypat jim arsenik do vína, než se smát. Že navíc těžko rozdýchávám Richardovo afektované „herectví“ je druhá věc. Scéna z hodiny matematiky svou povědomostí ovšem pobavila královsky. 70% Zajímavé komentáře: Faye, Frenegonda ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • V čase 00:22:44 vymění Pierre (Pierre Richard) úspěšně desky – podsune otci desky s jeho projevem a získá desky s fotkami herečky. Pro kontrolu desky otevře a je vidět snímek nahé herečky vstupující do bazénu. Takovou fotku ale novinář nemohl udělat, když se schovával a fotil pouze v bazénu. (HonzaR.)
  • Ve scéně, kdy se se herečka Jackie Logan (Jane Birkin) koupe ve svém bazénu, má ponořenou hlavu. Hned v další scéně je však její hlava suchá, načež je dle očekávání opět mokrá. (Hem.m)

Reklama

Reklama