Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 2
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (1 449)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kterým se tento grafomanský zvratek nebude chtít číst, přináším v úvodu krátkou rešerši použitých žalostných vulgarismů, abyste mohli bez přílišného zdržování opět bonzovat! Dnes tam mám „kurvení, hovno, dojebat, prdel a mrdna“. Tak jak je to s tou novou a lepší filmovou publicistikou? Bude, nebo si zase někdo dělal z HOMOhuby trhací kalendář? *** Bezskrupulózní kurvení bondovských tradic nemilosrdně pokračuje a tentokrát se nám Samík všemožně snaží naroubovat na oddechovou akční parodii Kasablanku. Do té by sice náš nový agent Nulanulaprasečíxicht jako imitátor Hámpryho zapadl daleko lépe, nicméně to by nesměl tento sice spektakulární kočkopes vylézt ven jako další hovno na hrob Honzy Fleminga. Takže tu máme zase řemeslně perfektní akční napínač, v němž to ale jde s Bondem jako Bondem od desíti k prdeli a který obsahuje několik velmi zavrženíhodných marginalit, a to i mimo fuckt, že je Manypeny zase briketa a hispánský otyloň Bautista ve čtyřicáté minutě kompletně zruší záložní řadu Skvadry azúry, když svými pěstěnými nehty promasíruje sklivce někomu, kdo vypadá úplně jako Pirlovic Andrejka. To se takhle po opravdu výživné úvodní sekvenci těšíte na tradiční titulky, které jsou v poslední době jedinou opravdovou bondáží. Ano, vizuálně jsou i tyto skoro uměleckým dílem, avšak tentokrát je činí téměř nesnesitelnými jakýsi odpudivý homoklád, jenž na jejich pozadí „Kreslí na zeď“ přeškrtnuté kosočtverce hnusně pištivou, kakofonickou fistulí, s níž by mohl z fleku plašit potkany. A pak to přijde! Člověk si před představením pečlivě protřepává zápěstí na nejvypečenější mrdnu filmového průmyslu Monču Belůči, u níž má chuť i v jejich jedenapadesáti odhodit veškeré gerontozábrany a ukázat ji, jak se správně míchají špagety karbonára a vysrkávají ančovičky z teplé tuňákové pizzy, ale po té se zapráší dřív, než stihnete rozepnout poklopec. Pak vám už jen panicky zalézají koule do břicha, protože vám do obrazu nakráčí snad ta nejodpornější Bondzrůda, jaká kdy byla k zhnusení! Představte si genetický odpad z křížení Michaely Kudláčkové a Rajské Vanesy, mezi jehož hlodáky by se dal úspěšně zaparkovat Boeing a který vám dokonale esteticky dojebe celé Spektrum sexuálního apelování. Ke vší té zrůdnosti je to i naprosto vynikající neherečka a mimická kafilérie, která se jí odehraje v xichtě při etudě loučení s Bondem, by vyvolala dávení snad i u certifikovaného slepce po koňské dávce Kinedrilu. A to ze solidní trojky prostě udělá tu nejhnusnější trojku, jakou jsem zde zatím měl to ponížení tu udělit. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Mendes to ve Spectre zkouší úplně jinak. Bondovské trademarky a vzorce tu vypadají spíš jako "to do list", kde si režisér jen odškrtává jednotlivé položky a dále ho "nezajímají". Můžeme se například jen domnívat, jak spolu jednotlivé lokace souvisí, jaká je mezi nimi kauzální návaznost v rámci vyprávění, aniž bychom si mysleli, že jich je tam tolik jen, protože je to prostě bondovka, ke které to patří. Ony jsou craigovské bondovky sice docela specifické v tom, že na sebe navazují a souvisí spolu, takže se tvůrci mohou zaměřit na vývoj hlavní postavy a další věci. Nejrůznějších obměn a ozvláštnění je ve Spectre ale už přeci jenom moc. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bond uvězněný ve světě Jamese Bonda. Existuje možnost volby? Kdepak, pravidla toho, co se musí stát, jsou moc pevná. Dotaženost a komplexnost zacykleného Skyfallu se neopakuje, pokud byl přirovnáván k druhému Nolanovu Batmanovi, Spectre je trojka - film natolik zatížený sám sebou, že se skoro rozpadá před očima. Ale je to rozpad poměrně fascinující a hodně pěkný na pohled. Možná ještě přesnější je přirovnání k Nebeské bráně, kdy režisér vymlký kontrole realizuje ambice zároveň značné, ale z jiného úhlu jakoby banální... Mám rád podobné fetiše. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A konečně tady máme Spectre. Úvod v Mexiku je parádní, následující titulní písnička také hodně zajímavá a navíc podpořená hodně zajímavými obrázky člověka navnadí, že bude mít co do činění se skvělou Bondovkou. Jenže, tak snadné to nebude. Scénář rozhodně nepatří k tomu nejlepšího co Jamese potkalo a také vizuál má do Skyfall daleko. Sam Mendes si pro nás připraví ještě výborného Bautistu, kdy s Bondem vystřihne nezapomenutelnou bitku ve vlaku a víc už nic. Quantum tento díl raději ignoruje a pokud si tvůrci mysleli že si divák sedne z Waltze na prdel, tak se tak neděje. Jeho Blofeld mě přišel do příběhu natlačený hodně na sílu, protože , a to si klidně přiznejme, po Skyfall se těžko navazovalo...Celkově vůbec netuším kam se vlastně Bondovky dále pohnou, zda bude příští díl o útěku hlavního záporáka anebo se Bond vrhne do nové mise. Ale vlastně do které, když celé podsvětí ovládá Spectre. Tvůrci se tak dostali trošku do slepé uličky. Vše korunují hodně slabým závěrem spíše z kategorie náhodných alá poslední Smrtonosná past. Osudovost je ta tam a Fiennes není Dench. 70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší Craigův Bond... Především nedává smysl a ano je skvělé, že obsahuje tolik "pomrknutí" na starší bondovky, utajené indície a skryté významy, ale... nedává smysl a neodpovídá na otázky, které si divák během toho drahého spektáklu klade. Výborné herecké obsazení je degradováno, nelogickými změnami v chování postav, nedomyšlenými rádoby vtipy ve stylu Moorovského Bonda z let 70-tých, které obstojí ve večerníčku, ale v dramatickém akčním thrilleru se dnes vyjímají nepatřičně (padouch zahlásí "Kurva" než odporoučí vstříc nevyhnutelné smrti) a kazí celkový dojem z jinak fantasticky zrežírované scény. Nevím jestli se scénáristé utrhli z řetězu, nebo Sam Mendez chtěl už od značky pryč, protože už si své odtočil. Nemá to konzistenci, jen pár skvělých momentů nad kterými se nesmí moc přemýšlet. Smrdí z toho peníze. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (58)

  • S příjmením Oberhauser, pod kterým vystupuje Blofeld (Christoph Waltz), jsme se mohli setkat už v povídkové sbírce Iana Fleminga "Chobotnička a Dech života" (1966). Jde o Hanse Oberhausera, horolezeckého a lyžařského instruktora, který měl v péči i studenta Jamese Bonda (Daniel Craig). Hans Oberhauser je otcem Franze Oberhausera a za 2. světové války byl úředníkem gestapa. (džanik)
  • Natáčanie prebiehalo od 6. 12. 2014 do 5. 7. 2015 v Rakúsku, Maroku, talianskom Ríme či v Mexico City. (Zdroj: aktuality.sk)
  • Ve filmu se vedle nového Astonu Martinu DB10 objevil také klasický Aston Martin DB5. Nejprve ho opravoval Q (Ben Whishaw). Na úplném konci filmu v něm Bond (Daniel Craig) jede s Madeleine (Léa Seydoux). (FIAT 500)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama