Reklama

Reklama

VOD (1)

V dobách rytířů bojujících za čest žije Raiden (Clive Owen), padlý válečník, který musí povstat proti zkaženému sadistickému vládci, aby pomstil svého zneuctěného mistra Bartoka (Morgan Freeman). (Magic Box)

Videa (2)

Trailer

Recenze (159)

alchac 

všechny recenze uživatele

Téměř doslova okopírovaná story o sedmačtyřiceti roninech, která, ač byla mírně přislazena, mi chutnala mnohem více, než když se v Holém Údu rozhodli nechat nebohé pradědečky yakuzy znásilnit Johnem Dickem, neboť tentokráte tvůrci naštěstí nehulili opium s Opičím králem, ale ladili poměrně střízlivě do trůnoherna. A tak i když Oishi Trouba nenosil na hlavě obrácenou ošatku na rýži a v závěru dokonce ani nezpražil vybotoxovaného Christophera Walkena z očí sršícími bílými blesky (scénárista je buďto měkota, nebo totální kulturní ignorant!), ba dokonce do filmu umístil skrytou reklamu na jednoho zřejmě (bohužel) nesmrtelného českého lékaře a rádoby básníka, jsem nakonec vcelku spokojen. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Bylo tam hodně cti. Dlouho jsem neviděl povedený středověký film a tenhle se docela povedl a zabavil mě na dvě hodiny. Sice je to asi zbytečně dlouhá stopáž, ale ono tam není moc prostoru pro nudu takže se to dá lehce skousnout. Zajímavý příběh s dobrým obsazením, kde se našlo i pár českých herců. 70% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť zábavné fantasy, které je fantasy především díky tomu, aby tam mohli být korejci, běloši a černoši více méně rovnoprávní a také díky tomu není třeba přiznávat, že se vlastně jedná o lehce pozměněnou adaptaci japonského příběhu 47 roninů (byť méně pozměněnou, než ´oficiální´ verze s Reevesem), takže je zde pán samurajů (ehm, tedy válečníků, chtěl jsem říct), který je neprávem zabit a jeho muži jej chtějí pod vedením nejvyššího důstojníka pomstít.. No, dobře, proč ne.. Jenže první problém je hned samotná hlavní postava, Clive Owen má neustále výraz nakopnutého štěněte a v průběhu filmu jsem se začal modlit, aby se jeho postavě stalo něco velmi, velmi bolestivého, takže herecky je tenhle film hodně, hodně špatnej, ale i to zas tak nevadí, sice průměrné, ale koukatelné, ok. Jenže pak přišel dokonale podělanej závěr s nudnou a nefunkční choreografíí, nefungující gradací a do třetice dobrého s nefungujícíma emocema. A ještě jsou tu nezajímavé dialogy atakdále atakdále. Průměrné tři hvězdičky a to ještě s přivřenejma očima a nutkavou touhou osmažit Owena v obřim fritovači. PS: čestnou cenu za nezvládnutou výpravu získává levná čajová miska z rýžového porcelánu za 50 korun, kterou zde užívá marnotratný megaloman, snažící se shromáždit to největší bohatství ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Obstojné středověké revenge dobrodružství s efektně potemnělou, digitálně vypiplanou, atmosférou, a s (bez přehánění) mezinárodním obsazením. V této žánrové škatulce film nijak nevyčnívá, drží se pevně v daných mantinelech a nepřichází s ničím novým, na druhou stranu toto činí se ctí a diváka nenudí. Obsazení je sympatické napříč celým spektrem, česká stopa samozřejmě potěšila. ()

Giggo 

všechny recenze uživatele

Jo to mi sedlo, film kterej si hraje na epické vyprávění o císařství, ušlechtilích tradicích, cti, rytířství atd. Nicméně se mu ta hra daří překvapivě dobře. Děj krásně ubíhá a opravdu věříme tomu, co nám serviruje režisér a scénarista, že to tak bude. Na konci se nám ukáže pár překvapení. Možná bych ještě nějakou tu scénku přidal, protože sem si ji přál. Přesto výborně naplněno souboji, pěknými obleky a kulisami. Téma pomsta svého pána, 7 proti milionu atd tu bylo už mnohokrát, ale tentokrát se skutečně vydařilo i díky charismatickému obsazení hlavních rolí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • FIlm se natáčel částečně i v České republice, a to především na Křivoklátě, v Doksanech, Kladrubech, Praze či na hradě Rábí.Celý závěrečný útok na zámek a cesta bludištěm z křoví se natáčel na zámku Dobříš. (Beckett51)
  • Ačkoliv to tvůrci snímku veřejně nepřiznávají, během tvorby filmového snímku se nechali přímo inspirovat dnes již legendárním a jen těžko překonatelným příběhem japonských róninů, tzn. samurajů bez svých pánů, mstících se na uchvatitelích právě za smrt svého pána, Genroku Akō incident (元禄赤穂事件). Tehdy, v osmnáctém století, byl příběh zaznamenán neznámým učencem, který jej exemplárně interpretoval jako absolutní oddanost samuraje vůči svému pánu, tzn. absolutní znak samurajského kódu Bushidō (武士道). Do této doby se popularizovanému příběhu dostalo velkého množství filmových, televizních, divadelních a dokonce i rádiových zpracování. Mezi nimi vynikají filmová zpracování Shijushichinin no shikaku (1994), Chushingura - Hana no maki yuki no maki (1962), Daichūshingura (1971), The Fall Of Ako Castle (1978), či operetní zpracování Chūshingura autora Shigeaki Saegusa z roku 1997. (Conspi)

Reklama

Reklama