Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 9

Recenze (478)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Del Torův Pacific Rim se povedl a souboj obřích robotů a ještě větších monster, pobavil všechny příznivce velkolepých filmů. Pokračování se objevilo tak nějak z čistajasna a nepřináší nic, čím by předchozí film doplnil, nebo obohatil. Ve výsledku se tak jedná o naprosto zbytečný film, který však dokáže slušně pobavit, ale nijak strhnout. Překvapivě se ani nedá říct, že by se jednalo o typické "větší" pokračování, protože výraznější akce je až v posledních 20 minutách a ani ta není vyloženě strhující. Na druhou stranu film slušně odsýpá a John Boyega by mohl být novodobý Will Smith. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate trapnejsi remake prvniho dilu, naprosto zbytecny pokracovani. Zacatek je aspon jakz takz zabavnej a herci jsou sympataci, ale pak to uvizne na mrtvym bode, kde se nic moc nedeje a vzhledem k absenci nejakyho aspon trochu nosnyho pribehu to zacne lehce nudit. Nastesti tu je zaverecna akce, ktera je aspon docela cool, ale stejne porovnani treba s Transformers to nesnese. A to ani trikove. Proste film, kde jde o rezbu mezi robotama s monstrama nemuze fungovat, kdyz rezby robotu s monstrama zabiraj tak 1/5 filmu. Na jedno skouknuti dobry, ale treti dil uz prosim radeji ne. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem na film nešel do kina. První díl se mi před 5 lety ještě líbil, u dvojky jsem docela trpěl a nezaujalo mě na ní vůbec nic. Hodina a půl konverzační nudy, aby se to na konci mohlo 20 minut řezat mi přišlo únavné natolik, že nevím která z těch dvou částí se mi líbila více. Herecky obyčejné, efekty ujdou, ale nic, co by mě posadilo na zadek, záporák je ňouma a chybí filmu i humor, tak moc nevím, z čeho bych měl skákat radostí. Zřejmě jsem z těchhle ptákovin vyrostl. O chlup však lepší než poslední Transformers.45% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednička mě tenkrát chytla ještě ve věku, kdy jsem neměl tolik nakoukáno a hrozně mě bavila po akční stránce. Na dvojku už jsem po těch letech taková očekávání neměl, ale naštěstí to dopadlo poměrně snesitelně a až na začátek filmu jsem se celkem dobře bavil. Johnny Boyega ukázal, že utáhne i vlastní film a chci ho teď vídat v kině opět pravidelně. Filmu přeju úspěch hlavně z toho důvodu, aby mi Čína zaplatila i ten druhý Warcraft a další věci. Legendary tyhle velkoprodukce prostě jdou, u velkolepého finále mě napadla myšlenka, že to muselo být tak o 100 mega dražší, než ve skutečnosti bylo. Typický blockbusterovský výplach, ideální na prázdnější březen. Na druhé zhlédnutí v telce s dabingem ovšem o poznání horší zážitek...60% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tříhvězdičkový sezónní blockbuster s pětihvězdičkovým dvacetiminutovým finále (přesně jak napsal v recenzi F. Fuka - být takový celý film, dám mu 100 %). Oproti všem (dosavadním) dílům Transformers má PR2 dvě nesporné výhody - je minimálně o půl hodiny kratší (čímž se vyhnul transformeří rozvleklosti a hlavně úmornosti) a všechny jeho akční scény jsou d-o-k-o-n-a-l-e přehledné (velký respekt kameramanovi a střihači). Závěrečná mega-monstrózní akce je vizuálně bezchybná (skvělé záběry, perfektní triky a úžasný design Kaijuů) a je tím hlavním důvodem, proč tohle guilty pleasure chcete vidět na velkém plátně... ;-) 70 % ()

Galerie (106)

Zajímavosti (26)

  • Del Toro spolu s Travisem Beachamem pracovali na scénáři ještě před tím, než pokračování odsouhlasilo samotné studio Warner Bros., které s dalším dílem váhalo. (PauloZ)
  • Situování finálního souboje do Tokia a okolí hory Fudži je jasnou poctou klasickým japonským kaiju filmům, které se v těchto lokacích často odehrávaly. (Israha)
  • Motiv většího monstra, vzniklého spojením několika menších, se opakovaně objevuje v japonském seriálu Ultraman. První takový „fusion kaiju“ vystupoval jako závěrečný protivník v sérii Ultraman Ace (od r. 1972). (Israha)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama