Reklama

Reklama

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (333)

castor 

všechny recenze uživatele

Stříhal třetího Kurýra, Útěk z MS-1 nebo Colombianu, a v úvodní honičkové sekvenci Doupěte je to znát. Teď to Camille Delamarre zkouší coby režisér a na jeho tupou hru je docela obtížné přistoupit. V daném žánru jsme zvyklí na cokoliv, ale tady je to, co se příběhu, situací a dialogů týče, natolik odfláknuté, že mnohdy ani neplatí ono známé: oči a uši připravit, mozek odstavit!! Všichni jsou zkorumpovaní, všichni odklánějí zrak a zodpovědnost od obřího izolovaného ghetta v prohnilé části Detroitu. Mezi hlavním duem to nefunguje, Belle může přeskočit nebo proskočit co chce, ale stejně to bude nuda, Walker si zasloužil konzistentnější předčasnou tečku za svou kariérou. A u Bessona nevíme, jak moc si dělá srandu, nebo to myslí smrtelně vážně. A abstinující děda na konci? Raději už bez komentáře!! ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Tradiční pohodová akční jednohubka se spoustou nesmyslů, kterých si ale při zběsilém tempu nemusíte všímat, pokud nechcete. Nejde totiž o takové kraviny, které by vám rozbouraly zážitek. Walker je zde spíš pro parádu, přestože se mu snaha nemůže upřít. Mnohem výraznější je ale Belle, jehož některé akrobatické a parkourové kousky dají vzpomenout na Jackie Chana v nejlepších letech. A přestože to jinak absolutně není můj šálek kávy, tak chválím i elektronickou hudbu, která zde sedla jak prdel na hrnec. 60 % Oblíbená část- výtahem místo schodů ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No inteligentně je tenhle film někde na úrovni jedna a jedna jsou tři, jenže koho to sere, když se nám tam perou dvě super sexy bitches. Hlavně Catalina mě v tý svý minisukýnce velmi oslovila. Na takovýmhle akčním koncertě má cenu hodnotit asi fakt jenom akci, kombinaci akce s hudbou a kombinaci akce s kamerou. Zatímco první dvě složky jsou doslova bezchybný. David Belle vypadá jak osvalanej Lionel Messi, skáče sem tam jako hopík a člověk si při pohledu na něj říká, kurva kde se prodávaj kosti z gumy, taky bych si namontoval jednu sadu. Pokud jde o kameru, tak nasnímaný souboje mohli bejt trošku lepší, ale na druhou stranu mohlo to dopadnout mnohem hůř, naštěstí houpačka tentokrát zůstala na pouti. Tady kamera jen dodržuje klipovitý ráz celýho filmu a podporuje tempo příběhu. Pokud jde o fighty, tak tady se vysloveně těším na nějako bonusy (chápeš český distributore co tím chci říct ? ), protože už dlouho jsem neviděl tak kvalitní chorea soubojů jak tady. Ze soubojů krom toho holčíčho, který by sám o sobě moh tvrat klidně tři hodinya pořád by bavil mě zaujalo zejména skolení yettiho, vtipný, originální, stylový, z akčních scén pak tzv bournův skok do okénka, to byla výborná práce kamery. A ten mustang, ježišku na křížku,takovej automazlíček, to se pak odjezd z kina pražskou mhd mění v hodně ponižující záležitost. Pokud si chcete naordinovat akční výplach, který má styl, rychlost, humor a jiskru, tak široko daleko nenajdete lepší film než Doupě. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Něco z toho, co mě Doupě naučilo: nejen seriálové, ale i filmové úvodní titulky můžou být boží. Brzdit na parkovišti je přežitek, čelním sklem se na místo určení dostanu rychleji. Drogy jsou špatné. Cigarety zdraví neškodí, naopak ze mě na starý kolena můžou udělat fajn dědulu. Na pěkný auta se nestřílí. Střílet na šerifa i jeho zástupce není košér, a to ani v opravdové situaci. A že svět by se bez ženských zachraňoval snáz, nebo aspoň veseleji. Jinými slovy, že Bob je bůh. Vzdělanej nigga je dobrej nigga. Nikdy nevěřit politikům a bohatým. Paul Walker, parkour, ani electro soundtracky můžou být i přes můj naprostý nezájem dohromady s rychlým a zběsilým střihem zatraceně cool. Dobře mířená salva peprných hlášek dokáže i z toho, co vypadá jako neskutečná blbost a ztráta času, udělat povedený film. Nebo aspoň zábavnou jednohubku. A nakonec i to, že sama sebe dokáže s kamennou tváří parodovat je pro mě neodolatelný důvod, proč mi tvorba Luca Bessona v posledních letech sedne jak prdel na hrnec. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Pokud měla být toto pocta Walkerovi, patrně se teď někde svíjí a metá kotrmelce v rakvi. Snímek je vskutku velice odlehčen od reality a jediným tahákem jsou propracované parkurové, bojové a jiné akční scény, kterých jsme si už ovšem užili v Okrsku 13, a který byl o dost lepší. Ani jsem nedokázal spočítat, kolikrát se mé oči obrátily v sloup při tupých dialozích a neskutečně dementních a nelogických černých dírách ve scénáři, jehož autorem je nejspíš parta opic z laboratoře pro testování kosmetiky. Neskutečně kůl hlášek je tu bezpočet a rádobyvtipné se je snaží počtem alespoň dohnat, ale nic naplat, toto je skutečně marnost nad marnost. Jediným hercem tu byl skutečně jen a jen Paul Walker, což je mu opravdu ke cti a jen díky tomu nedávám nižší hodnocení. Přirovnal bych to k průměrnému pornofilmu bez koitálních scén. Tedy o ničom. 30% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Symbol tygra, který je na Linových (David Belle) dveřích, se objevuje i na ruské raketě a také jako tetování na Linově ruce. (Oxymoron5)
  • Všechny repliky Davida Belle byly kvůli jeho silnému francouzskému přízvuku předabovány. (Mr. Filuta)
  • Pracovným označením filmu bol názov District B13. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama