Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přesně toho jsem se obával, že sotva Alicia opustí Švédsko navlíknou jí do kostýmu a hajdy do dramatu, tedy pardoon válečného memoáru. Já se nechci vysmívat tomu utrpení a ztrátám blízkých, který válka působí a které je v tomto filmu nosná linka to vůbec, jen měn přišlo že nudnější memoár jsem už dlouho neviděl, fakt ty dvě hvězdičky jsou s vypětím všech mých sil. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Knížka podle doslovu patří mezi nejpůsobivější válečné romány, ale o filmu tohle rozhodně říct nemůžu. Protože od válečné romantiky s podtitulem "silné osudy Very Brittain" očekávám hlavně emoce. Jenže ty se jaksi nedostavily. Takové Pokání hraje úplně jiný sport a upřímně mi je jako divákovi celkem jedno, který z těch příběhů je podle skutečnosti a který ne. Důležitý je výsledek na plátně. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdojemnějších filmů minulého roku.Ačkoliv Testament mládí není a nebude světově známým filmem,tak mě svým zpracováním docela nadchl.Alicia Vikander ztvárnila hlavní roli Verry Brittain na výbornou.Podle mě se z této herečky časem v Hollywoodu stane hvězda.Ostatní herci zahráli taktéž skvěle.Dominoval zde nádherný příběh doprovázený ještě hezčí krajinou.Na druhou stránku to je velmi smutný film s tragickými událostmi během 1.světové války,které se opravdu staly,což je na tom ještě smutnější.Vera Brittain si prošla samotným peklem.Za mě dávám 90% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

All of us are surounded by ghosts. We just need to learn how to live with them. Zajímavé téma, přesto bohužel plytké zpracování. Obávám se, že podobných filmů jsou tucty a tento se mezi nimi snadno ztratí. Působí spíše jako televizní Pokání, avšak s nevýraznou hlavní hrdinkou, která nemá charisma ani co by se za nehet vešlo. Pozitivně hodnotím účast Kita Haringtona, bohužel dostal hříšně málo prostoru a půlku stopáže jsem čekala, kdy vstane z mrtvých :)) Dovedu si představit, že s lepším obsazením bych byla nadšená. Škoda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hnusne uplakaná Vikander, nedalo sa to pozerať. Tam, kde mali byť emócie nebolo nič, a tam kde mali byť len poskromne nabehla urevaná Vikander. Považoval som ju za dobrú herečku, ale ona toto hrá už v každom filme. Pokánie má podobnú tému, ale to je 5-hviezdičkový film, toto je odvar akejkoľvek vojnovej drámy. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama