Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Z remaků nebývám nadšen neboť v převážné většině zprzní atmosféru filmu, kterou si pamatuje divák z původní verze. Sérii příběhů o Angelice ze šedesátých let jsem viděl v tv repríze několikrát. Obě hlavní postavy, Angelika a Peyrac me hned v úvodu zklamaly. Neměly to očekávané charisma. Každopádně jsem si na ně postupně zvykl. Film má dobrou výpravu a děj-když se konečně rozjede, tak solidně ubíhá bez větších nudných pasáží až do dramatického finále, kdy jsem musel uznat, že je to vlastně lepší než jsem čekal. 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový rychlokurz tuším dvou nebo tří předchozích filmů, který mám pocit, se opět nedrží nějak moc knihy, ale spíše původních filmů, jen s jinými herci, o trochu větší akcí, několikaminutovou milostnou scénou a snaží se koncem říct, že bude nějaký další díl. Pravděpodobně to propadlo, protože o žádném nevím. Líbily se mi české hrady jako lokace, ale Nora má oči vypleštěné, jak kdyby měla bazedovku, a připomíná jinou českou herečku s až vykulenýma očima, tuším se jmenuje Stryková. Navíc mi přijde jako tuctová a nijak tajemně krásná, prostě taková obyč modelka, jakých vážně jsou dnes už tucty, ale chybí jim jakékoliv charisma navíc. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

První a hlavní velkej průser je to, že Angelika není vůbec okouzlující, krásná až oči přechází a úchvatná. Mě teda neuchvátila vůbec. Taková obecná pipka to spíš je. Nic zvláštního na ní není. Ještě hůř dopadl de Peyrac, kterej je starej dědek, bez charismatu a na první pohled spíš francouzskej úchyl. A celkově z toho moc čpí tupá francouzská filmařina. Místama jsem si připadal, jak kdyby to natočil Troška nebo jinej matlal. Je to typická sračkoidní předělávka, které se pravděpodobně chytila nějaká rychlokvaška s vidinou zisku a slávy. Děj byl jakejsi napěchovanej, postav tam bylo jak ve Ferdovi Mravencovi, ale v tom se aspoň člověk orientoval, v tomhle ne. Kozy tam sice jsou, ale není to vůbec erotické. Celé to působí moc moderně, hlavně herci a jejich vzhled. Všiml jsem si 2 českejch herců v Bastille, ale to nic neznamená. Zbytečnej film, u kterýho mě zhrozilo, že to je první díl. Doufám, že další se točit nebudou. Byla by to ztráta času, peněz, všeho. Jasně, člověk chce trochu srovnávat s původním filmem, ale jsem rád, že jsem ho viděl, protože jinak bych se v tomhle ztratil úplně. Původní Angelika měla svoje kouzlo a i když to mělo své mouchy, tohle je úplnej roj much... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepochopil proč zrovna z Angeliky je pomalu celá pánská část Francie tak vyplesklá. Jistě, rajda to je přijatelná, jenže jestli se Francie něčím vyznačuje, tak je to zvýšeným počtem žab na talíři a zvýšeným počtem kurtizán na jednoho obyvatele, takže sedat si na prdel zrovna s Angeliky je fakt těžkej úlet. Navíc už vidím jak Joffrey, přinese domu kachnu a řekne Angelice, ženo má milá, udělej mě nedělní oběd. Nicméně ortodoxní odmítačka domacích prací, která se postupně z lásky k Joffreyeovi prošukává celou Francií je takovej fenomén, že se dočkal remaku. Samozřejmě při vyslovení "nová Angilka" jde tak trošku husí kůže, protože ať tak nebo onak, původní Angelika sbírala u diváků body napříč generacema a nejedna žena si z té velké lásky zaslzela. Nová Angelika pro mě překvapivě neupadá na příběhu, ale na postavě Joffreye. Nic proti, Gérard Lanvin je výbornej herec, ale takovou personu jakou je Robert Hossein prostě nepřehraje. I když je Robert především divadelní herec, tak svoje filmový postavy hraje takovým způsobem, že je vlastně vytváří a to je pak naprosto nemožný ho ve stejný postavě překonat. Jiná situace nastala u Angeliky i když Nora Arnezeder u mě zpočátku nebodovala, nakonec jsem jí tu lásku a odhlodání věřil víc než Michele ! Pokud jde o další herce, tak nemám žádných větších výhrad, nejvíc mě dostal Tomer Sisley. Příběh má své mušky, ale i masařky, je sice hezký a docela originální, že se Angelika několikrát zhoupne a má dvě děti, ale stárnutí by mělo platit snad i na markýzu andělů ne ? Joffrey má něštěstí ksicht v hajzlu pořád, takže se tam nějaká vráska navíc snad už ani nevejde. Ovšem nejvíc mě vadily dialogy. Člověka co je psal, může zametat nádráží v Mukačevu, ale ne se srát do filmů. První polovina byla dějově ucamraná, ale v druhý části to přece jen začne žít, hlavně když Angelice zabásnou toho jejího pajdu a začne jí hořet koudel u prdele. Chlapi se totiž můžou přerazit, aby jí buď zabili a nebo zachránili. Co bych tvůrcům vyčet je menší péče při výběru exteriérů, protože to spolu s hudbou byla největší síla původní Angeliky. Sice nevím proč se rozhodla distribuční společnost film uvádět s dabingem, ale když už, tak v rámci možností ho považuju za vydařený, vyjma Vaška Vydry, to fakt sorry. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)
  • Angelice (Nora Arnezeder) je ve filmu 17 let, její představitelce Noře Arnezederové je přitom bylo v době natáčení 25. (M.B)
  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)

Reklama

Reklama