Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (190)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je třeba určitě ocenit odvahu, se kterou se tvůrci rozeběhli hlavou proti zdi, protože tady se opravdu nedá vyhrát, maximálně jen odejít se ctí. Tím, že se ve filmu otevřeně hudbou z původní Angeliky přihlásili k jejímu odkazu určitě potěšili spoustu fanoušků, zároveň ale taky naznačili, jak tento remake chápat. Na "staré" filmy se "mladí" lidé nedívají, tak je třeba dodat stravitelný remake, aby se dětem dostalo kulturního dědictví národa ve stravitelné formě. My starci si pustíme nedávno vyševší bluray originálu a budem slintat nad tou "starou raketou" Michelle Mercier a mladí budou zase slintat nad tou "nemastnou neslanou nedomrlou" dnešní Angelikou. V každém případě to pan Ariel Okurka natočil slušně. 60% plus hvězda navíc za odvahu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francouzi asi mají nějakou důmyslnou taktiku natáčení remaků, protože přesně deset let před natočením této Angeliky se tehdá v DVD půjčovně u nás ve městě objevil stylově naprosto podobný remake, tenkrát na Fanfána Tulipána. Takže pakliže znáte ten a znáte originál, tak dost dobře budete vědět, jak to dopadne s tímhle filmem. Nová Angelika má nicméně pár výhod. Třeba jsem díky ní objevil nádhernou Noru Arnezeder. Také ale využívá překrásné exteriéry, které jsem si vysloveně užíval. Nejenom rakouské zámky, ale i ty české. A ty především. Pod digitální kamerou vypadají jak z dokumentu Národní klenoty, co v něm tak krásně povídal pan Táborský. Toho jsem kupodivu v tomhle filmu nezahlíd, ačkoliv si zahraniční štáby většinou nenechá ujít. Hodně mě ale pobavil hrabě Peyrac, kterého hrál šedesátý Lanvin. Ta sexuální scéna s Angelikou pak měla neuvěřitelný koule. Vlastně jsem nevěděl, jestli je to dobrý nebo špatný a to i přesto, že Nora je fakt moc hezká herečka. Celkově vzato je tenhle film vhodnou výplní pošmourné soboty. Je to remake, což je špatný samo o sobě, ale pár dobrých míst se tam přeci jen najde. Zajímalo by mě, co by na ní řekla Škopková. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový rychlokurz tuším dvou nebo tří předchozích filmů, který mám pocit, se opět nedrží nějak moc knihy, ale spíše původních filmů, jen s jinými herci, o trochu větší akcí, několikaminutovou milostnou scénou a snaží se koncem říct, že bude nějaký další díl. Pravděpodobně to propadlo, protože o žádném nevím. Líbily se mi české hrady jako lokace, ale Nora má oči vypleštěné, jak kdyby měla bazedovku, a připomíná jinou českou herečku s až vykulenýma očima, tuším se jmenuje Stryková. Navíc mi přijde jako tuctová a nijak tajemně krásná, prostě taková obyč modelka, jakých vážně jsou dnes už tucty, ale chybí jim jakékoliv charisma navíc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Půl století je obvykle dostatečným časem pro remake, ale v případě Angeliky to chtělo ještě nějaké to století počkat. Zrzavá legenda totiž dosud neupadla v zapomnění a i když si u mne stálé místo v posteli nikdy nevysouložila, tak ji naprosto respektuji. Její napodobitelka není vyloženě špatná a film jako takový vůbec není mizerný, ale je strašně, strašně, ale opravdu strašně zbytečný. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na starej Angelike som za socíku vyrastala a napriek všetkej gýčovitosti patrí do mojej zbierky spomienkovej nostalgie. To sú veci, na ktoré nedáte dopustiť, hoci si uvedomujete ich nedostatky. Preto som k novej Angelike pristupovala s podobnou ostražitosťou ako asi všetky ženy mojej či staršej generácie. Avšak, hoci ma z pomyslenia na remake tejto klasiky občas premáhal odpor, nenechala som sa ním ovládnuť a rozhodla sa, že to proste skúsim, dám novej Angelike šancu a potom sa uvidí. Nakoniec sa uvidelo, že sa mi to páčilo :-) Chvíľu to trvalo a nepoddala som sa ľahko, ale napokon som musela priznať, že ma to baví, a čo viac - že by som privítala pokračovanie! Pretože koniec-koncov, aj v starej sérii bola mojou najobľúbenejšou časťou tá o kráľovskom dvore Ľudovíta XIV. ;-) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)
  • Angelice (Nora Arnezeder) je ve filmu 17 let, její představitelce Noře Arnezederové je přitom bylo v době natáčení 25. (M.B)
  • Scénář snímku vznikal ve spolupráci Nadiou Goloubinoff, dcerou autorky románu Anne Goolon. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno