Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 1

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je legrační, jak málo se mluví o tom italském filmu, ze kterého Janák vyšel ke své poslední taškařici. Kdo by ale dnes sledoval italské filmy, že? Tentokrát již nechvalně proslavený režisér necílí na teeny, ale na young adult publikum? Ať už je to jakkoli, pouze vytvořil slepeneček přísad posledních "úspěchů" českého kina. Takže je tu Mirek Donutil a jeho sólo, trochu arogantní, trochu šibalské, vždy ale egoistické. A hlavně Mirek klame tělem a neváhá nahodit novou barvu. Dále je tu další Slovenka, která dle MFD zachraňuje český film, takže Kristína Svarinská a její lokýnky. A od minule byl v inventáři do soundtracku osvědčený Dan Bárta. Co je povinností dneška, je samozřejmě Prachař, taky repríza alternativní figurky v podání Dolanského a neokoukaná tvář Terezy Nvotové (které to lépe sluší za kamerou než před ní). Čili pokud nemáte kolem sebe mládež, která by to ocenila, tak se ani neobtěžujte. Jedině, že byste ocenili scény z knihovny nebo knihkupectví. Ale ani ta Pragensie tu není tak pěkná jako v jiných soudobých trendy filmech. Nakonec, to hlavní, co má nápad, je plakát. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Taková klasická romantická komedie, kterou dostanete dnes skoro všude. Je tu strašně moc vidět, že ten mustr jsme už také okopírovali podle Američanů a prostě jeden jasnou zápletku, která může zaujmout jen jediným - sem tam je vtipná. A ano, tahle česká komedie je sem tam vtipná. Ne moc, ale něco se najde. Navíc já mám Matouše Rumla rád. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud se děj točí kolem postavy Mirka Donutila je to zábavička, horší je to už pokud se děj vydá točit jinam. Zmatkovitost hlavní hrdinky mě připoměla některé gagy Pierra Richarda (scéna s vozíčkářem ) a příliš mě k té kočce neladila. Nebudu se pozastovat nad reálností hlavní holky je to komedie, ale některé scény byly fakt nudný (ambasáda ) a dialogy taky nic moc, ale pořád lepší než výkony hlavních představitelů. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodná a nezajímavá komedie, která nepřináší nic nového a jen recykluje už několikrát viděné. Janák vlastně ani nemá snahu jakkoli film ozvláštnit a jede pořád ve stejných kolejích. Načasování vtipů tedy zvládá, ale bohužel jejich pointa je jasná, než se vlastně pořádně rozjedou a to není dobře. Pár tradičně "zhuleneckých" hlášek toho moc nezachrání a občas pěkná kamera z celkové nudy taky moc nevytrhne. Děj je navíc silně nedůvěryhodný a nepravděpodobný, což je taky problém. Na druhou stranu obsazení je celkem fajn, Ruml je správný ťulpas, Prachař potřebně arogantní a Donutil zase hraje Donutila. Celkově vzato to příliš zábavné není a spíše to spoléhá na jména tvůrců, obsazení a pořád atraktivní téma. O tom, že to tu není úplně využito, se nemá cenu zmiňovat, protože to asi ani nebyl záměr. 10 pravidel jak sbalit holku je zkrátka komedie, která nijak zvlášť neurazí, na druhou stranu ale nijak výrazně nepotěší a z paměti rychle vyšumí. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie na ohrané téma "Jak sbalit holku, na kterou nemam.". V našich luzích a hájích je to sice poměrně novinka, ale Janák to zvládl docela s přehledem. Kdyby byl film z americké produkce, nejspíš by zapadl jako řada dalších, ale ten český původ dodává na atraktivitě. Jestli jsem byl ale na někoho zvědavý, tak to byl Matouš Ruml a fakt, jestli se dokáže oprostit od natvrdlého Lexy z Combecku. A to se mu, myslím, podařilo na výbornou. Stejně tak se vydařil zbytek pánského castingu na čele s Donutilem a parádním vyhulencem v podání Dolanského. S holkama to bylo horší. Absolutně mi nesedla Nvotová a Svarinská, byť je to hezká holka, mi byla protivná. Nic proti herečkám od našich východních sousedů, ale mám za to, že u nás by jsme našli x hereček, které by obstály lépe. Za všechny bych jmenoval Veroniku Kubařovou, . 60% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v Praze, v Jevanech, v lomu Štětkovice, v lomu Bořená Hora u Sedlčan a v zámku Mcely. Budova Koperníkova 10 ve Vršovicích, která ve filmu znázorňuje rezidenci francouzského velvyslance, náleží Diplomatickému servisu Ministerstva zahraničních věcí ČR a v době premiéry filmu byla k pronajmutí za 242 tisíc korun měsíčně. (Martin_L)
  • I když se hodně scén točí okolo marihuany, herci RumlDolanský se po natočení dušovali, že ji ve skutečnosti nekouřili. „Rostlinky rozestavěné po bytě byly sice pravé, ovšem pod neustálým dohledem, my jsme v týmu samí slušňáci,“ ujistil Janák. [Zdroj: iDnes.cz] (Tonula)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno