Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (614)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Špatný. Že scénář je akční verzí Velmi křehkých vztahů moc nepřekvapí. To že ta akce bude mizerně natočená ovšem mrzí hodně. Megatuna vše pohřbívá v nepřehlednosti a zbytečné přepálenosti. Porovnání s akcí od Morela vhání slzy do očí. Neeson co střílí a mučí lidi v jednoduchém, ale smysluplném příběhu soustředěným na propracované akční scény... to toho chci tak moc? P.S: Nechápu proč s sebou nosil Forest toho šachového jezdce a pořád mi to vrtá hlavou... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejná ptákovina jako druhý díl. Šarm oldschool kriminálek/akčňáků ala první díl je nenávratně pryč, stejně tak kvalitní fyzická akce. Megatrotl se snaží napodobit v některých scénách a záběrech (masivní destrukce, over the top letadlo vs Porsche) Michaela Baye, ale nedaří se mu to ani z poloviny. A to ještě nutno podotknout, že v první půl hodině je to tak zmatečné a špatně sestříhané, že z toho chytne každý druhý milovník akčních scén bolehlav. Druhá polovina je výživnější, přesto však bolestivě podprůměrné. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson začal mluvit s pandou, to nevěstí nic dobrého. Začíná to v pohodě, všichni víme, co se stane. Je obviněný z vraždy, kterou nespáchal, nějaká vata okolo a jedeme. Poloha drsňáka s chladnou hlavou navíc Neesonovi dál neskutečně sedí. Jenže vztahové dialogy tahají za uši, leccos přestává velmi brzy dávat smysl, akce je sestříhaná do nemožných sledů, vadí i agresivní zoom a vlastně i to, že Mirek Dušín při své obhajobě zabije několik nic netušících lidí (třeba scéna z dálnice, kterou si kvůli neurologické poruše režiséra divák vůbec nevychutná). A Forest Whitaker se podivně usmívá do telefonu a pak jen vychytrale procedí, že mu to všechno bylo vlastně jasné od začátku. Taková Colombiana nebyla vůbec špatná akční pohádka, jak by se mohlo z kritických hlasů zdát. Olivier Megaton hodně opisoval, ale tempo a řemeslo měl zvládnuté velmi solidně. Pak přišel s druhými 96 hodinami a naštval už hodně diváků, třetím dostaveníčkem s bývalým členem elitních jednotek si u leckoho zavřel definitivně dveře. Luc Besson vykutal nekompromisní a žánrově čistý akční biják, který zase dokázal solidně shodit do propasti. Pro něho typické. Jdu si pustit nestárnoucího Uprchlíka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mě by zajímalo, co Megaton slibuje Bessonovi za to, že může točit filmy podle jeho scénáře a za jeho prachy. Já bych Megatonovi dal tak maximálně samurajský meč, aby přede mnou spáchal seppuku, naplátkoval si protestně žaludek a já se na to mohl s radostí koukat. Jestli je totiž někdo režisérskej fušér, tak je to Megaton. A vtipný je, že to není ani jeho jméno, ale přezdívka. Asi aby vyniklo to, jaký akční mega sračky on točí. Taken 3 tedy v žádném případě nezklamal. Je stejně debilní jako druhej díl. Akce je zbrklá, šílená. Kvůli střihu nevidíte vůbec nic. Zajímalo by mě, jak by si Megaton poradil třeba se Seagalem, kterej má dvorní režiséry taky na hovno, ale aspoň s ním jednu akční scénu za film sestříhají tak, aby nebylo vidět ani deko tuku. Tady se režíruje a stříhá tak, že není vidět vůbec nic. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne nič neprinášajúce, biedne, úplne priehľadné tretie pokračovanie, kde sa Liam Neeson ako Patrick Swayze v roli Ducha 2, kedykoľvek, kdekoľvek objaví a zároveň zmizne ako prd v gatiach, pričom ukazuje svetu, že aj v 70 rokoch môže dôchodca polámať nohy, ruky, krk, skupinke zabijakov z východu. Hlavnú úlohu hrá opäť tetovačka z "Brava", pričom prezradí viac ako by bolo treba. Unavený po 20 minútach - vypínam. Súdna sieň je oproti tomuto thriller na úrovni šachovej partie Kasparova. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Když Stuart (Dougray Scott) mluví o minulosti Malenkova (Sam Spruell), tak ten při přestřelce v baru používá českou zbraň Sa vz. 61, známější pod názvem Škorpion. Mills (Liam Neeson) ve filmu střílí z následujících zbraní: pistole Glock 17, pistole Beretta 92, brokovnice Remington 870, útočná puška AR 15 a jistý klon pistole Colt 1911 (s největší pravděpodobností Springfield 1911 TRP .45 APC). (H4dos)
  • Film vznikl v produkční společnosti Europa Corp, kterou vlastní Luc Besson. (ČSFD)
  • V pôvodnom filme hral postavu Stuarta Xander Berkeley, ktorý si ju však kvôli časovej zaneprázdnenosti v tejto časti nemohol zopakovať, a tak ho nahradil Dougray Scott. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama