Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (615)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Megaton je debil. Ono mu nestačilo, že zkurvil dvojku, on musel jít a ještě zkurvit trojku, doufám že je spokojenej. Když byl ještě malej Megatoneček, tak ho jednou tatínek vzbudil a řekl, Olivierku podívej na tu kameru tou se natáčí co vidíš a tady když tím takhle otáčíš, tak to je zoom a malej megatoneček od tý doby jak vidí kameru tak s ní otáčí a kurví jeden film za druhým. Příběh disponuje typickou a milionkrát provětranou zápletkou, což by nevadilo, protože v akčních filmech taková zápletka slouží jen k prezentaci bum -bum a prásk-prásk, ale to by někdo musel Megatonovi dát kameru bez zoomu a zakázat používání nůžek. Naštěstí film není jen o akci, ale je v něm pátrací prvek a ten je docela vydařenej, má poměrně slušný tah na bránu. Možná bych ještě uvítal větší prostor pro Foresta. Když pominu nějaké osmé divy světa, jako přežití pádu auta ze skály či totální nezranitelnost hlavního hrdiny, tady by nepochodili ani islamisti a režisérskou práci toho degena, tak to co zbylo nebylo zase až tak zlý. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička je jedním z nejlepších deseti akčních filmů 21.století a Pierre Morel jejím natočením jasně dokázal, že jako akční tvůrce je dost možná aktuálně nejtalentovanější žánrový řemeslník.Potom je tu Olivier Megatron, nedomrdlý klučina, který evidentně v dětství trpěl epilepsií a tak jeho každý film vypadá jako film pro epileptiky, aby i během záchvatu v klidu stíhaly vteřinovou akční scénu za scénou.Po obludné dvojce, která byla každému fandovi odporným flusnutím do xichtu si přeci jenom tenhle podrůměrný režisérský kůň z obludné stáje Luca Bessona malinko vylepšil reputaci.Trojka je prostě pohodový akční béčko s jednoduchým dějem, sledovatelnou akcí a konečně se dočkáme i nějaké té krve a slušných osobních soubojů.Z pohledu jedničky je to samozřejmě pořád totálně v prdeli a zbytečnost pokračování snad nikdy nebyla tak obrovská, ale nějak takhle měla vypadat právě dvojka, která byla po úžásném prvním dílu prostě totální prohrou úplně ve všem a tak jediný důvod, proč jsem ochotný tuhle prach obyčejnou akční dvd záležitost hodnotit více či méně kladně je jasný fakt, že druhý díl splachuje bez výhrad na všech frontách.Jmenovat se to třeba Take Him a nenavazovat to na jedničku nic by se nestalo a Besson by si do vínku zapsal další průměrný akčňák, kterých plodí desítky.55%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson si zahral svoj štandard a je späť v akčnej úlohe. Je to len dobre a hoci pôsobí niekedy už unavene, z Bryna Millsa a jeho vlastností ťaží veľa. Naštvaný výraz je stále predajný element série a v spojení s dobrými akčnými scénami si ho dokážete užiť. Hoci akčné scény striedajú dvojicu naháňačiek, pästných súbojov či povinné prestrelky - obávam sa, že mnohí diváci budú zase vyplakávať na použitý štýl šialenej kamery i sekundového strihu, ktorý im sčasti znemožní sledovať čo sa deje. Ruku na srdce, každú naháňačku Neeson musí prežiť a zbesilé skákanie záberov umocní ešte nový element a to jest priblíženie kamery na maximum. Áno, je to neprehľadné, no súčasne iné a osobne som s tým štýlom problém nemal. Striedanie dejových a akčných scén funguje, ale po hodine sa predsa ukáže Los Angeles fádnejšie ako exotický Istanbul či Paríž v jednotke. V tomto smere dôjde tretiemu Takenu dych rýchlejšie a navyše je najdlhším dielom v sérii (109 minút). Napriek tomu si myslím, že je na kvalitatívne vyššej úrovni ako dvojka. Zápletka je lepšie budovaná, akcia má grády, vyústenie je akceptovateľné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne nič neprinášajúce, biedne, úplne priehľadné tretie pokračovanie, kde sa Liam Neeson ako Patrick Swayze v roli Ducha 2, kedykoľvek, kdekoľvek objaví a zároveň zmizne ako prd v gatiach, pričom ukazuje svetu, že aj v 70 rokoch môže dôchodca polámať nohy, ruky, krk, skupinke zabijakov z východu. Hlavnú úlohu hrá opäť tetovačka z "Brava", pričom prezradí viac ako by bolo treba. Unavený po 20 minútach - vypínam. Súdna sieň je oproti tomuto thriller na úrovni šachovej partie Kasparova. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Zatímco druhý díl byl neškodný a pořád vcelku zábavný akční film, trojka už ždímá i to, co je dávno suché. Na Tak3n je krásně poznat, jak je Megaton špatný režisér a tak se to snaží vynahradit naprosto zběsilým střihem, který je místy až rušící. Nepamatuju si, že bych si něco takové řekl u předchozích dvou filmů, ale tady mi opravdu místy přišlo, že snad každá sekunda má střih, což je opravdu otravné. Jinak k příběhu, není to nic, co by divák, který už něco nakoukáno má, nedokázal odhadnout dopředu. Hlavně díky Liamovi, Forestovi a Maggie dám ještě tu třetí hvězdičku, ale jinak musím chtě nechtě konstatovat, že tohle je typický příklad filmu, který když v životě neuvidíte, tak se opravdu nic nestane. 50 %. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Natáčení začalo 29. března 2014. Natáčelo se ve městě Atlanta v USA, ve městech Mazarrón a Torre Pacheco ve Španělsku a v Paříži. (willy1)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama