Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Takže dorazil tretí Insidious a všetci sme boli zvedaví, ako to dopadne. Pretože ide o prequel. Samozrejme, výlety do temného neznáma mŕtvych entít prinášajú na tento svet nechcených démonov a burcujú neúplnú rodinu Brennerovcov strašidelnými prejavmi. Otec predstavuje tú nechápavú a striktne pragmatickú stránku duchárskeho problému, spolu so synom len tak opodiaľ obletujú okolo tínedžerky a jej nočných môr. Postupné prenikanie do Elisinho súkromia načrtáva jej budúce profesionálne zameranie, hoci paradoxne hruď jej predstaviteľky Lin Shaye vyzerá už viac než úctyhodne. Z pôvodných Insidious sa síce vytratili obľúbení obetaví Lambertovci a promenádujú sa tu pomerne neznáme mená, i tak strašidelný príbeh prebieha v klasickom rodinnom prostredí, no s trochu zdĺhavým úvodom. Aby sa spustila parádnejšia premávka ľakačiek. Pre fanúšikov série a hororu povinná jazda, no a pre tých ostatných veľké doporučenie. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Opakujeme již zopakované a vykrádáme původní tvorbu... no kdo na tohle může skočit? Raději nebudu odpovídat. Změna režiséra nevede k ničemu zásadnímu, i kdyby to režíroval sám "mistr" Wan, evidentně to skončí u mě stejně. Vše mělo začít a skončit "hardcore - děsivou" jedničkou a film by se po dvaceti letech stal kultem a legendou. Dvojka se dala ještě snést s relativně pozitivním přijetím. Ale trojka už absolutně neměla co vytěžit. Tam kde lekačky předpokládáme, tam jsou. Stará bába, která v každém díle umřít a v dalším se zase objevit s tím, že "tentokrát budeme čelit tomu největšímu zlu", mě už irituje a doslova mě srala. Její "fighty", haha!!, potyčky s démony jsou směšné až ujeté. Film postrádá cokoliv na nějaké inovativnosti a kopíruje díly předchozí. To vede k maximálnímu bodu znudění a ztrapnění teď již trilogie samotné. Co musím ocenit tak vizuál, ten si zachovává standardní vysokou kvalitu oldschoolově "Argentovského" stylu, který prostě oku vnímavého diváka lahodí. Jinak je to zbytečný díl, který nemá nějaký větší význam pro moderní horor... /35%/ ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jelikož nechci být přehnaně kritický, což i tak zcela jistě z následujícího vyplyne, budu maximálně stručný. Whannelovi jsem plně důvěřoval, no vyšel z toho jako Koloběžka první. V rámci daných možností (vysoká laťka po Wanovi, režijní prvotina) obstává po technické stránce, i když jsem přeci jen očekával vedle nekopromisních jump scares o dost hutnější atmosféru, za to bohužel paradoxně selhává jako scénárista, což je pro mě velkým zklamáním. V tomto smyslu jsem dost překvapený doposavadním červeným hodnocením, protože pokud byl spin off Annabelle označen za film zbytečný, pak ani nevím, jak pojmenovat tento "Počátek", o v tomto smyslu dementním českém názvu ani nemluvě. Holt, značka asi v tomto případě píše písmem řádně potučněným. A abych dokázal, že jsem se (bohužel) v kině i nahlas rozesmál, dovolil jsem si tady střihnout malou parodii na Lin Shaye a The Further. Celkově zhodnotím stejně jako spin off, který byl řemeslně slabší, ale dle mýho měl ve výsledku větší smysl než Insidious 3. Stačilo, je čas jít o dům dál.....a včera bylo pozdě. 70% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě půjdu proti davu, ale jedničku i dvojku považuju za průměrný horor a rozhodně se neztotožňuju s tak vysokým hodnocením. V případě tohoto pokračování Leigh Whannell (alias Adam ze Saw) udělal asi něco trochu jinak, protože se mu povedlo atmosféru opravdu těžce zahustit a musím říct, že místy jsem se fakt bál. Podle mě nejlepší Insidious, ale nebudu se zlobit, když se mnou nebudete souhlasit. :-))) 75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože za podobný třetí díl by se nemusela stydět nejedna hororová série, tady už musí jít mé hodnocení zákonitě dolů. Zatímco Dvojka posunula příběh o notný kus dopředu, Trojka vlastně jen recykluje scény z minulých dílů. Závěr považuji za hodně slabý. Lekačky sice fungují správně mrazivě, ale herecké osazenstvo a slabší děj na mém resumé nic nezmění. Případný 4. díl by bez Jamese Wana ztrácel zcela smysl. Nechte už prosím Dámu v černém spát, stejně jako Rudého. 55% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Severoamerické tržby byly 52,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 113 milionů. (NIRO)
  • V 34. minúte sa objaví kresba Billyho, bábky zo série Saw (2004-?). (Marceloo)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama