Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (309)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Megan svojimi hereckými limitmi a vizážou pôsobí, akoby sem zablúdila z nejakej pornoparody na Expendables. Ale tak, svojím spôsobom tu trčí z tej nevýraznej partičky ako vidly z hnoja a nemám jej tú prítomnosť vôbec za zlé. Ostatne, od lacných kulís, až po každú jednu repliku v scenári, sú štvrtí Postradateľní na rovnakej úrovni a aj ten divácky zážitok je podobný. Toto chcete tiež pozerať doma v súkromí s jedným prstom na rýchloposuve, pretáčajúc všetky trápne kecy v nádeji, že aspoň akcia bude stáť za to. Fakt, z tých macho hlášiek a snahy o nejaké slovné prestrelky je človeku trapne. Práve mam rozohrané Jagged Alliance 3 a fakt si radšej zapnite to, lebo to je tá parta nájomných žoldnierov, ktorá vám dodá skutočný nostalgický punc 80s akčňákov a tam každá jedna replika znie viac vtipne a cool, než celé Exp4ndables. No a tá spomínaná akcia - Aj to péčko má nápaditejšiu kameru a choreografiu scén. A navyše, tam ich aspoň nikto nekurví tak neprehľadným strihom a ohyzdnými digitálnymi trikmi, ako tu. Proste jedna nudná zlátanina, ktorá mi za pár rokov ostane v rámci tejto sérii zafixovaná ako "Ten brakový diel s Megan Fox" ()

tron 

všechny recenze uživatele

Popravte ich konečne niekto! Strašný prúser. Trojka je oproti tomu veľkofilm (čo v podstate aj naozaj bola).  Mizerný film s mizernými postavami (až na Dolpha Lundgrena), mizernými hereckými výkonmi, mizernými hláškami, mizernou akciou (neverím, že TOTO stálo 100 miliónov) a mizerným hlavným záporákom, ktorého uhádnete po prvej scéne. Sly tu nemá až také cameo, ako sa vám niektorí snažia nahovoriť. Objavuje sa v polovici filmu, čo sa naozaj nedá charakterizovať ako cameo. Hnusná výprava, odporné CGI. Kým kedysi sa lovilo vo vodách s Arnoldom, JCVD a Bruceom Willisom, dnes tvorcom zostala Megan Fox (ktorá so žánrom nemá nič spoločné, to nie je urážka, lež suché skonštatovanie) a starý Andy Garcia, ktorý hral v Krstnom otcovi 3, ktorého teda neviem, či ste videli, ale ak nie, tak vám vyspoilerujem, že to nie je akčný film. Prečo to Stallone nedal napríklad, čo ja viem, Robertovi Patrickovi? Vzal som si z toho ponaučenie, že chlap je len vtedy správny chlap (a parťák), ak si vypije. Autonaháňačka nie je úplne márna a poteší ázijský prvok (najmä Iko Uwais, Tony Jaa je úplne mimo), ale to je ozaj max. na 2*. Séria stratila samú seba a namiesto toho, aby oslovila "aspoň" starú generáciu nostalgicky spomínajúcu na akčniaky 80. rokov (ktorých beztak od prvej časti chcela osloviť) a siahla po Lorenzovi Lamasovi, Louisovi Gossettovi Jr., Michaelovi Dudikoffovi, či Cynthii Rothrock a počkala, čo z toho vypadne, tak namiesto toho prišla s čímsi, ehm... takýmto. Doprčič, už David James Elliott by dával väčšiu logiku, než Garcia! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak se podařilo klesnout ještě níž a málokdo si bude asi přát, aby se postradatelní vrátili. Hned zkraje mě zarazil ošuntělý vizuál, páč tak levně vypadající kameru už dnes nemají ani televizní projekty. A laciné počítačové efekty celkový dojem ještě dorazily. Zavedená žánrová klišé místo pobavení nudí, a tak když jde parta ve zpomaleném záběru vstříc divákovi, je to spíše jako odcházení, než bombastický nástup do akce. Mrtvých je sice možná více než v Robocopovi, ale souboje jsou otřesné. Nejlépe vše zvládají Statham a ten poletující Asiat s nožem, ostatní předvádějí fackovanou jako ze sedmdesátých let, kdy se prali B. Spencer + T. Hill. Megan Foxová vypadá, jako by ji v každém záběru vystajloval počítač, a tak možná měla hrát androidku, pak by její role měla smysl. Jo, když se pere se Stathamem, tak to není jako rvačka Smithových, spíše jen taková pošťuchovaná. Přesto oceňuji dvě věci - jednak že staříci přeci jen odvedli kus práce, kterou bych v jejich věku určitě nedal, a pak poslední čtvrtinu na lodi, protože tam se alespoň dělo něco tak, že člověk nemusel koukat na hodinky. Z nostalgie k žánru zaokrouhluji 2,5* nahoru, ale rychle, než si to rozmyslím. ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jo, jedné věci úplně nerozumím a to proč tenhle film, neni v černé barvě a neni to zařazený, mezi jendy z nejhorších filmů ? Tenhle film, je totální a nekopromisní odpad a to po všech stránkách. Oni tedy předchozí filmy, měli taky nějaký ty svoje problémy, o tom žádná, ale u každého filmu, byla aspoň vidět nějaká snaha, ať už šlo o herce, režiséry a nebo scénáristy, tady nic takového neni. Scénář je jak po lobotomii, takhle debilní a nudný dialogy, sou už dlouho neviděl a příběh ? Ten se zase snaží být kompilokovaný a přinášet šokující zvraty, ale to v tomhle směru, to bylo předvídatelné a doslova urážející. A to že to ani nebavilo herce, je vidět, ti si odehráli svoje a pak se snažili na celý ten film zapomenout.  K tomu co tady někteří herci dělají, se snad ani vyjadřovat nebudu a přejdou rovnou k té poslední věci a to je akce. Akce je zde nudná, nezáživná a hrdinové to tady mají doslova zadarmo, protože záporáci se zde ani nesnaží, ani se nepokoušejí předstírat že po nich jdou a snaží se je zabít. A to co tady Barney, vypotí za plot twist je tedy fakt velká debilita. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Scott Waugh pokračuje v tom co naznačil v předchozím Hidden Strike a Kurt Wimmer opět dokazuje, že je jedním z největších omylů Hollywoodu. Čtvrtí Expendables jsou nejen zbytečným ale i šíleně špatným filmem, který už v ničem nepřipomíná to, čím předchozí Expendables byly. Prakticky celá parta je pryč, zůstává znuděný Statham a polomrtvý Lundgren a vše se snaží doplnit zapomenutá Megan Fox a rapper 50 Cent. Nebýt posil z Asie, nebylo by o co stát. Expend4bles jsou nudným a odporně vypadajícím filmem s nevýraznou akcí, vyblitým scénářem a herci, kteří nevědí co mají dělat. Film, který nemá je na velkém plátně omylem a ukazuje že dno špatného CGI je hodně hluboké. To co jsem v Hidden Strike přehlížel je v tomto případě v daleko horší podobě a upřímně doufám, že to bude konec Scotta Waugha, který potvrdil, že opravdu není dobrý režisér. Sbohem Expendables, už o vás nestojíme. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Producenti filmu slíbili návrat Bruce Willise (Church) k této akční sérii. Nakonec k tomu kvůli jeho zdraví nedošlo. (VSVB)
  • Ve scéně, kdy vysokozdvižný vozík veze rádio, tak z rádia zní píseň „P.I.M.P.“ (2003) od 50 Centa, který ve filmu hraje roli Easy Daye. (sQelle)
  • Bývalá hvězda WWE Bill Goldberg byl osloven kvůli roli padoucha v tomto filmu. Nakonec se však ve snímku neobjevil. (TommyZR)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama