Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (323)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hmm, ani neviem čo na to povedať. Film bol strašidelný, to horor má byť, takže ok. Záverečná pointa mi vlastne celkom vyhovuje - vyriešila aspoň niečo. Zároveň sa tak stratila určitá mystika nerozlúštiteľného z prvej Kocky. Niektoré elementy boli zaujímavejšie ako v jednotke, iné zase vyzerali ako narýchlo povymýšľané barličky... Film 2*, za tú strašidelnosť 1*. Obe Kocky som videla raz a myslím, že to aj stačí. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tak předně nejde o pokračování Kostky. Společná je jen kostka, která má ale naprosto jiné vlastnosti. Takže jestli čekáte na vysvětlení "jedničky" tak jako já, jen ztratíte čas. Za další nejde moc o horor, ale o nejšílenější sci-fi, jakou jsem snad viděl (pardon, asi tak na stejno s matrixem). Výhodou je, že celý film má i závěr, takže aspoň částečně pochopíte, o co šlo; po fyzikální stránce si myslím, že to je nesmysl, ale to je jen názor, třeba ho po pár letech studia fyziky změním :) ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Jako plus bych dvojce přičetl zapojení paralelních realit, různým druhům času, gravitace apod., které jedničku obohacují. Nicméně, mínus jsou bezesporu méně příjemní herci a celé spracování celého filmu. Jednička byla na dobu svého vzniku skvělá, až skoro nadčasová. Toto je bohužel počítačové, až to bolí. Což by ani nevadilo, ale je to hrozně špatně počítačové a s koncem mi to kazí celý dojem z filmu, jehož průběh pro mě opravdu špatný nebyl. ()

Carol Pifková odpad!

všechny recenze uživatele

Rada by som to ohodnotila odpadom ale "bohužiaľ" len som sem-tam načúvala a vykukla spoza PC, že čo sa tam deje. Ako v predošlom filme, samozrejme, že nič. EDIT: Nakoniec som našla tú odvahu si to pozrieť a bola to neuveriteľná sračka. Neviem čo viac k takejto kktine napísať. Tú starú kravu by som obetovala ako prvú... Ono sa to snažilo byť horor alebo psycho sračka? Ale toto určite horor nebol podľa môjho názoru. Minimálne tá sračka. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vzali "Kostku 1", ponechali původní zápletku skoro do detailu, ale vysekali z ní všechno dobré, zvláště pak myšlenku. Spláchli do hajzlu veškerou atmosféru a nahradili ji debilními počítačovými triky, reálně vyhlížející pasti zaměnili za hyperkrávoviny ála rotující nesmyslné něco a podobně. Pro jistotu také vypustili veškerou logiku, obsadili necharismatické herce, všem místnostem dali sterilně bílou barvu, snad aby divák nevypadl ze stereotypního, nudného tempa. A ten konec - what the fuck...?!? Jak dokazuje nízkorozpočtová, leč úspěšná jednička: méně je někdy více. Velice chabé pokračování, ani nevím, proč hodnotím tak vysoko... snad, že jsem viděla i horší filmové průjmy. 39% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Když Jerry (Neil Crone) ukazuje druhé hodinky, které patří jinému jeho já, lze vidět, že mají oba kusy jiné seriové číslo. To by ale nebylo možné, pokud patřili jeho kopii z jiné reality. (Habansz)
  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)
  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)

Reklama

Reklama