Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Co všechno je člověk ochoten podstoupit, aby zachránil toho druhého? Opravdu kvůli němu chcete zemřít? Ochutnat tu strašnou a nesnesitelnou bolest, která vás připraví o zdravý rozum? Stojí vám to všechno utrpení za to? Asijská kinematografie mě stále překvapuje, podle tohoto kousku asi nikdy překvapovat nepřestane. Říkám si, co všechno jsou filmaři schopni do svých filmových počinů nacpat. Tady do sedmdesáti minut nacpali zvrhlost a zvrácenost. Až mě bude zase chtít někdo k podobnému kousku přemluvit, tak se radši budu věnovat Glenlivetu. Ta mi alespoň navodí příjemnější pocity. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Vzrušuješ mě, rozřežu tě na kousky." Sadistický perverzní úchylák chytne kluka a holku, přiváže je k "mučícím prknům" na stojato aby na sebe viděli a už asi od 3. minuty začíná "tortura"... Film obsahuje skutečně všechno, co si lze i nelze představit... Sexuální zneužívání (obou!), psychické a psychologické týrání ("Pokud odmítneš mučení nebo už ti to bude stačit, začnu s tvojí přítelkyní!"), manipulace, nože, dláta, kladiva, hřebíky, motorová pila, kastrace... No prostě brutální extrém!!! Úchylné, zvrácené, mučivé, odehrávající se v podstatě v jedné místnosti - mučírně. Film je výborně technicky provedený. Kódži Širaiši umí mistrně pracovat s malým rozpočtem. Záměrně si napsal scénář, ve kterém je obsažen pouze jeden sklep a trojice herců, čímž mohly veškeré finance padnout na výrobu kvalitních krvavých efektů. Filosofie filmu je pak jasná od začátku, co je člověk schopen vydržet a udělat pro lásku. Jaké perverzní úchylky mohou v jednom člověku dřímat... Bohužel mi trochu pokulhávaly herecké výkony a neseděl moc herec hrající sadistu, ale i tak je to prostě v rámci okrajového subžánru pecka. Upozorňuji, že film je určen pro okrajové a zřejmě trochu ujeté publikum, běžní diváci ruce pryč nebo vám je ta motorovka ufikne!!! /90% + FILM ROKU/ ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší průšvih, Grotesque si svým bizarním černohumorným pojetím získalo mé sympatie, přestože jsem se u jeho sledování cítil dost provinile, zhnuseně a vyumělkovaně. Brutalita realistická, motivy zmagořelého psychopata se dají pochopit, přijmete-li skutečnost, že podobní sadisté na světě opravdu existují, a také psychologický nátlak na hlavní protagonisty funguje obstojně, i když je děj hodně předvídatelný. Velice srandovní konec tomu dost ubližuje, ale slabé tři tentokrát přece udělím... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další filmová úchylnost od úchylných Japonců pro úchyly celého světa. Pokud se u tohohle bijáku nějaký úchyl ukojí dostatečně na to, aby pak nemusel něco podobného praktikovat naživo doma ve sklepě, mají takovéhle filmy smysl. Na rozdíl od běžného diváka mě ani tolik nešokovalo nějaké to explicitní ultranásilí, jako jsem spíš otráveně nadával na vyzoomovanou rozklepanou ručku, respektive na střihačskou smršť několika vyzoomovaných rozklepaných ruček. Chvílemi mi taky rvala uši hudební stopa (valčíky). Na druhou stranu mě docela příjemně překvapila rafinovanost zápletky a nečekaně groteskní konec. Takže rozporuplné pocity - na jednu stranu zajímavá okrajová záležitost, na kterou se ovšem kvůli zhovadilé kameře skoro nedá koukat. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Žiadne „spievanie v daždi“, ale jednoduchá a samoúčelná mäsiarčina. Nič pre citlivé povahy, či vyznávačov majsterky pera Rosamundy Pilcherovej. Sedemdesiattri minútová porcovačka, určená len pre fanúšikov žánru, ktorí sa narodili priamo na jatkách a pre doktorov špecialistov, zubárom počnúc a patológom končiac. Vzhľadom na minimálny počet postáv sa v tomto japonskom filme dá výborne orientovať a postavy si skutočne nebudete zamieňať. Hlavne z toho dôvodu, že sú len tri, pričom jedna z nich je žena a druhý chlap je prakticky po celý čas priviazaný a prichádza o jeden orgán za druhým. (Samozrejme nemám tým na mysli hudobné nástroje.) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • První země, ve které byl film zakázán, je Velká Británie. Dále byl zakázan také v Norsku. (Vojtino)
  • Ve filmu hrají pouze tři lidé. (uprchlice)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama