Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 1

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (377)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tohle mi děsně dlouho vrtalo hlavou. Já cítím mírné zklamání. Samozřejmě, když jsem znova slyšel tu znělku, která je s frančízou spojená, zahřálo mě to u srdce. Nicméně snímek nenabízí skoro vůbec nic nového a je to spíš průměrnější část z této série. Pasti nejsou vyšperkované. Po sedmi letech bych je čekal nějaké vymazlenější. Chybí mi postavy, se kterýma bych nějak souzněl. Viz. Amanda, Dr. Gordon. O hráče se divák vlastně skoro nebojí a je mu vlastně fuk, jak dopadnou, hlavně ať je něco semele nebo rozdrtí. To tu však taky nenajdeme, místo brutálních smťáků tu jsou jen pitevní záběry, které jsou popravdě dost povedené a mrtvá těla vypadají k sežrání. Pastem chybí důležitá rozhodnutí, konečné důsledky všech činů.Na druhou stranu, je to příjemná, nostalgická podívaná, která dokáže zabavit a uteče jako voda. Finální twist je samozřejmě boží a je to jen důkaz toho, že přesně tohle jsme chtěli. Jen jsme dostali o dost méně.Konec opět převrací celý příběh a možná nechává otevřeno na další díly. Bojím se však, že to nemusí vyjít ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jigsaw si aj cez svoje nedostatky zaiste nájde svoju divácku základňu a nejeden zarytý fanúšik série bude potenciálne ôsmy diel brániť zubami nechtami. K dobru mu budiš desivé scény a výborná práca maskérov. Kvôli prešľapom a scénam, v ktorých akoby tvorcovia namiešali tisíc kombinácií a jeden nonsens, so sebou ale ako ťažkú guľu na nohe potiahne i veľkých odporcov. Nezostáva než dúfať, že filmový štáb bude mať dosť odvahy, aby sa nabudúce chopil ozubenej píly a zvážil taktiku "menej je niekedy viac". Nový snímok k nevôli mnohých bohužiaľ pôsobí tak, že zbesilé vraždenie je vôbec tým najmenším problémom. Najväčšou nepríjemnosťou nového Jigsawa je scenár. Kompozične síce prekvapivo nápaditý, ale inak slabý tak, že človeka núti sa zamyslieť, či ten skutočný neukradol maskovaný komplic Johna Kramera s prasačou hlavou. Jedným slovom - prekombinovaný. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Desať rokov po smrti sa sériový vrah prezývaný Jigsaw (Tobin Bell) vracia. Je ťažké tejto správe uveriť, ale všetky dôkazy, ktoré polícia nájde, tomu nasvedčujú. Spolu s jeho návratom začne narastať aj počet zavraždených a je jasné, že sa začalo ďalšie kolo jeho hry o život. - Najoblúbenejšia séria môjho života sa dočkala už ôsmej časti a som s výsledkom velmi spokojný, aj keď sa bratia Spierigovci vybrali trochu iným smerom, než som očakával. Ich réžia sa mi príliš nepáči, rovnako ako práca kameramana, ktorý má akýsi zvláštny typ kamery. Som zvedavý na ich nový horor Winchester, pretože mám pocit, že PG-13 horory by im mohli sedieť viac. To, na čom táto séria stojí, ale nesklamalo. Samozrejme píšem o gore a nesmiernej brutalite, ktorej je tu viac než dosť. Pasce lahodili mojim očiam a aj s hercami a šokujúcimi odhaleniami som nadmieru spokojný. Nemôžem opomenúť ani perfektnú hudbu pána Charlieho Clousera, ktorá dokáže stále vydesiť. Posledná vec, ktorú by som tu čakal, je návod na výrobu homemade Demogorgona, ktorého som sa tu dočkal. Snáď sa mi niekedy podarí pozrieť všetkých osem dielov za sebou. Tiež budem nadšený, ak vznikne aj deviata časť. + Tobin Bell + herec z Come Back to Me + herec z Case 39 + herec z The Thing + herečka z Extraterrestrial a It Stains the Sands Red ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Z Pily je teď Vykružovací pila, ale kruh se ještě evidentně zdaleka neuzavřel a mačkání dávno vyšťaveného citrónu urputně pokračuje. Ne, že by to bylo úplně na kyselé xichty, ale připadalo mi to, jako by se scénárista snažil deseticentimetrovým šulínkem umrdat dvoumetrovou babu. Dělal sice rutinérsky ramena, ze všech sil se stavěl na špičky a vypínal srolovanýma ponožkama vycpaný rozkrok, avšak když došlo na věc, holka se jen soucitně usmála a řekla, že esteticky proti tomu vcelku nic neměla, ale ať už jí příště nevolá, protože se teď musí skáknout dorazit salátovkou. Já se musel dorazit jedničkou. Prostě takové pěkně vypadající a vcelku odsejpající ždímání dávno suchého hadru s nedostatečně doPilovaným zvratem pro mongololidi, málo syrové, s až směšnou digitální brutalitou v nenápaditých nástrahách, nedomrlé a krátké, takže to o géčko ani neštrajchlo a z takto mohutné značky se jen tak povrchně vylízat nelze. Je to přesně na 2,500012474156289 hvězdy. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

S předchozími díly nemám v podstatě žádnou zkušenost, ale dalo by se říct, že tuším, o co v nich jde. Jigsaw překvapivě funguje po stránce brutality i vyšetřování. V průběhu nějaké tipy na pachatele máte, ale díky stylu vyprávění si nemůžete být až do samotného konce ničím jistí. Jsem proto vesměs spokojen a nemám nejmenší problém jít na 4 hvězdy. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (14)

  • Když v čase 00:04:48 opakovaně udeří jeden z hráčů do zdi, zeď se pohne, čímž jde poznat, že je to kulisa. (Simex_)
  • Prvý film zo série Saw, ktorý je natáčaný viac ako jedným režisérom. V tomto prípade sa oň postarali identické dvojčatá Michael Spierig a Peter Spierig. Rovnako prvý film čo nesie v názve celé meno Jigsaw (doposiaľ len Saw) a prvé pokračovanie, čo prichádza s viac než ročnou odmlkou. (Lucasion)
  • Ôsmy Saw predpovedal už v roku 2010 horor Insidious. Bola v ňom použitá kresba postavičky klauna s tabuľou a číslicou 8 pod ňou. (WalterIK7)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama