Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

To, co se zajímavě a poutavě rozjelo, se přehouplo v samoúčelnou a nenápaditou fádnost. Dobrý nápad tak ve výsledku vyzněl jako nuda a šeď. Vše zůstalo vlastně tak nějak na půli cesty - polovina herců skvělá, druhá polovina zoufale přehrává, první část filmu je napínavá, druhá nudná, snaha šokovat je chvílemi na místě a chvílemi je zcela absurdní... Takhle bych mohl pokračovat dál (nemluvě potom o skutečně delikatesním závěru založeném na, s prominutím, blbém chytáku typu "když předběhneš druhého, kolikátý budeš?"), ale jelikož mám slabost pro filmy "z jedné místnosti" přikláním se nakonec ke 3*. // Rada na závěr: nevytvářejte si oblíbence - máte-li štěstí, jako já, skončí váš favorit velmi brzy ;) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Vezmeme to nejnaivnější ze seriálu Ztraceni a série Saw a dostaneme exem...tedy Exam. Prvotní efekt sice má něco do sebe, ale jde skutečně jen o první a u většiny asi poslední zhlédnutí.. Celkově je to dost směšné, hlavně závěr. Lidský hlídací robot s kamenným vzhledem vše dodělal. A vyznění ? Blondýny nejsou tak tupé, jak se o nich traduje ! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Osem uchádzačov o zamestnanie prichádza na výberové konanie, v ktorom je záverečnou fázou test, ktorý zabezpečí ten správny výber vhodného kandidáta. Táto skúška je však diametrálne odlišná, s akou sa každý jeden zo zúčastnených doposiaľ stretol. Kto bude víťaz a kto porazený? Niekedy mám pocit, že je lepšie vzhliadnuť jeden dobrý thriller, ako päť priemerných hororov. Tentokrát sa to však nepotvrdilo. Myšlienka "Exam" je výborná, film zaujal pomerne rýchlo, napriek pomalému tempu nijak mimoriadne nenudí, no presto všetko nedokázal zasiahnuť tak, ako som očakával. Ako keby bol bez chuti, nevýrazný, bez zásahu do emócií. A to sa skrátka neodpúšťa .. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Celou tu dobu ta odpověď byla na povrchu, celou dobu jsem jí slyšel z úst aktérů. Co se týče hereckého obsazení je opravdu fajn, postavy jsou dobře napsané a děj je fakt zajímavý. Bohužel, konec mne tolik neodrovnal. Ale uteklo to docela slušně a rozhodně nelituji, že jsem do toho vsadil svůj time. 8/10 ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Férová hra s divákem, který neví více či méně než zainteresované postavy. Závěr mě překvapil, ač řešení úkolu jsme měli celou dobu před sebou. A tak jsem se bál, že se to zvrtne a rozmělní v nějakých "filozofických" cirátech, jak bývá poslední dobou zvykem. Skromný komorní thriller s jednoduchým a vtipným koncem. 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama