Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Videa (16)

Trailer 8

Recenze (828)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Společně s prvním Saw se jedná už o 6. Wanův horor a 5. za posledních 10 let a řeknu vám že už je to docela i poznat. Druhý díl tímhle trošku trpí, protože paradoxně nejlepší scénou zůstává kytarový Elvis. Zbytek už začíná trošku splývat, abych to vysvětlil atmosféra tam pořád je a člověku není zrovna nejlíp. Hlavně tedy ve scénách kdy některá z postav musí být sama v místnosti, ve které je strašidlo. Film je zbytečně dlouhý a podruhé sledujeme vlastně úplně to samé. Insidious se snažil ve druhém díle děj rozvinout. Tady sledujeme vlastně jen druhý případ Warrenových. 75% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Mistr recyklace Wan mě svou hororovou derniérou neskutečně překvapil a musím konstatovat, že se bezpochyby jedná o jeho nejlepší horor od doby Insidious. Na V zajetí démonů 2 sice znovu aplikoval svou rigidní hororovou šablonu, podle které jsou všechny jeho kousky jako přes kopírák natáčeny, ale tentokrát je celkové vyznění nečekaně úplně jiné, mnohem hororovější. Přestože se Wan místy opět neubránil zcela nepatřičným humorným odlehčením daných situací a jeho, pro mě již zcela předvídatelné, lekačky na mě zkrátka neučinkovaly, tak se ve výsledku jednalo o řemeslně skvěle zvládnutý horor, na kterém oceňuji zejména opravdu vynikající atmosféru, která o třídu převýšila tu z Insidious 2 i V zajetí démonů. Jakožto hororový expert tedy uděluji silné 4 hvězdy a tleskám této Wanově důstojné hororové rozlučce. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

V zajetí démonů 2 je pokračování hitu z roku 2013 který se ihned po premiéře stal mým neojoblíbenějším filmem od Jamese Wana než James Wan natočil geniální rozloučení s Paulem Walkerem ve filmu Rychle a zběsile 7 (i když mu za zády dýchal Vin Diesel). James Wan se ale předtím než natočí Aquamana rozhodl natočit V zajetí démonů 2. Začnu tím, že v Zajetí démonů 2 je lepší než V zajetí démonů a film Annabelle (který se mi ale taky celkem líbil). Hodně pěkný je opět vztah manželů Warrenových ale největší pozornost na sebe strhává mladičká herečka Madison Wolffe. Celkově se mi poslední dobou líbí že jsou čím dál tím lepší mladí herci v čemž V zajetí démonů 2 hezky pokračuje. Jak jsem tedy řekl Patrick Wilson a Vera Farnigga jsou pěkný pár. Dobrá je ale i Frances Connor která je v té roli úžasná. Annabelle 2 bude příští rok (té se bojím) a V zajetí démonů 3 nemá režírovat James Wan (toho se bojím ještě víc). Ale pokud nastupující režisér bude tak geniální v navodění atmosféry jako jeho předchůdce bude to určitě úžasné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UDÁLOST V ENFIELDU SE STALA TÍM NEJZNÁMĚJŠÍM ÚKAZEM V HISTORII PARANORMÁLNÍCH JEVŮ…“ /// Čím víc dětí, tím víc (hovno Adidas…) horor – to je Wanova přímá úměra, díky který jsem si zase po dlouhý době připomněl, co je to bát se. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy založený na skutečnosti. 2.) V obejváku nám straší chlápek s ovladačem. 3.) Thx za titule „martanius105“ a „majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Wan jede po tisící stejnou notu, ale struny umí napnout pořád famózně, i když k tomu používá stále stejný skřipec a vlastně je vám trochu stydno, že mu to pořád žerete („My home!“). Což platí o první polovině. Ta druhá je trochu zmatený scénáristický bordel, kde nadvládu nadpozemského dětského castingu ukončí hrátky s triky a vypravěčská nerozvážnost. První díl je dramaturgicky sevřenější, byť vypraví vlastně o tom samém. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (40)

  • Postava v kápi je inspirována událostmi, které se měly odehrát v Amityville, kdy postava v kápi údajně přinutila nejstaršího syna zavraždit celou svou rodinu. Tímto případem se skuteční Warrenovi zabývali také a byl i předlohou pro několik filmů. (Warlukyn)
  • Vo filme je scéna, kde sa policajti prišli pozrieť do domu rodiny Hodgsonovcov a videli, ako sa pohlo kreslo z miesta na miesto. Toto je skutočne potvrdené policajtkou, ktorá tam vtedy osobne bola. Následne obidvaja policajti odišli, pretože sa v dome nestalo nič, čo by bolo mimo zákon. (FanKalEl)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno