Reklama

Reklama

Začínající herečka Sarah Walkerová je odhodlaná prorazit v Hollywoodu. Celé dny však tráví v zaměstnání bez jakékoli vyhlídky na postup, navíc pod přísným dohledem svého povýšeneckého šéfa Carla. Udržuje povrchní přátelské vztahy s ostatními neúspěšnými umělci a soupeřícími herci a účastní se bezpočtu konkurzů v naději, že se na ni jednou usměje štěstí. Po sérii podivných castingů vedených tajemnou dvojicí ze slavné produkční společnosti Astraeus Pictures je Sarah konečně obsazena do hlavní role jejich nejnovějšího filmu. Producent si myslí, že ji čeká zářivá budoucnost. Tato kýžená příležitost má však bizarní následky, které Saru promění jak po duševní, tak i tělesné stránce v cosi krásného... a naprosto děsivého. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už první casting alarmoval něco zkaženého uvnitř "agentury". Další to jen potvrdil, aby v posledním kole... Nope, nic vám nevykecám. Snad jen to, že zdejší sympatická hrdinka si prožije nefalšované peklo, a to jen díky touze stát se hlavní hvězdou v připravovaném hororu. Po většinu času silně znepokojující psychologické drama se v závěrečné třetině promění v nečekaně brutální podívanou, v níž kamera nešetří krvavými detaily. Konec však zanechává štiplavou pachuť. A je to sakra škoda, protože ke čtvrté hvězdě to vskutku nemělo daleko. (65%) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Začínajúca herečka, zúfalo sa snažiaca preraziť, sa ocitne na castingu do hororového filmu vo veľkej spoločnosti. Tá je však záhadnejšia než by sa predpokladalo a hoci sa casting vyvíja podivne, nakoniec to pre ňu vyzerá nádejne. Netuší ale, že cena, ktorú bude musieť obetovať je veľmi vysoká. Vydarená a pomerne netradičná hororová novinka, ktorá pôsobí sviežo - napriek tomu, že ponúka z každého (videného) rožku trošku. Rozbieha sa ako psychologický drama horor, nabaľuje na seba hustnúcu atmosféru a znervózňujúce mystérium s nádychom Polanskeho, do čoho zamotáva sympatickú hlavnú hrdinku, ktorú postupne dotlačí na koľaj body-hororu v štýle Cronenberga, ktorého trochu pripomenie aj svojim tematickým podtextom filmárskeho priemyslu (ten zase Cronenbergovi nevyšiel v jeho kravine "Maps to the Stars"). No a na koniec čaká temné finále + krvavý kúpeľ, kde si na svoje prídu fanúšikovia gore, film dokoná svoj zámer a končí pôsobivým dojmom. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních a posledních 20 minut super, jinak je to nuda neskutečná. Strašně rád bych dal vyšší hodnocení, ale nejde to. Ono je to taky tím, že je to dost dlouhou dobu strašně klidné, nic vážného se neděje, všechno je docela fajn a pak až v posledních 20 minutách to přijde. Úvod vypadal dobře, jenže jsem nečekal, že pak nastane tak neskutečná nuda. Tyhle horory o neúspěšných herečkách, co dostanou životní roli, mi připadají celkem zajímavé už jenom tím, co se z toho dá vytěžit. Vezměte si třeba Mulholland Drive, sice to není úplně horor, ale o čem to je? Nebo Inland Empire tímhle začíná, ale pak to není moc podstatné. Každopádně, Starry Eyes mělo potenciál jak sviňa, ale utopilo se to v nudě. Mí to 70 minut, možná by to vypadalo jinak. Takhle ocením jen provedení nápadu. 2* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hororová alegória na prehnitosť ľudskej ambicióznosti cez mŕtvoly, pri ktorej človek prichádza o priateľov i seba samého. Trefne zasadená do hereckého prostredia v Los Angeles. "Cez mŕtvoly" v tomto prípade doslova, pretože po zaujímavej, tajuplnej, psychologickej prvej polovici sa z filmu stane krvavý slasher. Čím sa docela zhodí, a potom sa už iba s odretými ušami snaží zachrániť úmyselne rádoby artovým, ale predsa len originálnym záverem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V práci dala výpověď, protože měla za to, že tuhle roli má v kapse. Jenže cesta k ní ještě vede přes slizké ruce producenta v letech, kterého rudé šaty dosud neúspěšné herečky, respektive to, co je pod nimi, láká. Prostě další holka, která se honí za svým vzdáleným snem. Třeba to ovšem tentokrát za roztažení nohou stojí. Plané řeči, závist, sny, snaha naplnit očekávání, nepřešlapování na místě, kariérismus a zákulisní manipulace nám už v plné syrovosti představil třeba David Lynch (Mulholland Drive) nebo Darren Aronofsky (Černá labuť). Jenže Alex Essoe není Naomi Watts ani Natalie Portman, i tak přes mnohé nezáživné pasáže musím uznat, že závěrečná řežba je hodně znepokojivá a přímočará. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Scény na vlakovom nádraží boli natočené bez povolenia. (Marceloo)
  • Film bol natočený za 18 dní. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno