Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (Cinemart)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (648)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fajnová dobrodružná sci-fi, se kterou mám jeden zásadní problém: končí totiž na začátku. V tom smyslu, že od příběhu přeci jen očekávám postupnou gradaci směrem ke strhujícímu finále, ne aby scénárista vyplýtval tu nejlepší akci v polovině stopáže, a pak se duplo na brzdu. Úvodní hodina nového Labyrintu je jedna velká akční scéna plná napínavých útěků odněkud někam, v té druhé už se pak ale jen mlátí prázdná sláma v podobě papírem šustících dialogů. Finiš šíleně nezáživnej s několika prvoplánovitými výbuchy namísto jakékoli katarze. Rozdíl mezi zábavou a nudou nebyl nikdy propastnější. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne približne na rovnakej úrovni ako prvá časť, akurát že tá mala podľa mňa väčšie čaro. Labyrint a s ním spojená záhada okolo monštier sídliacich v jeho útrobách je pre diváka väčším tajomstvom ako putovanie spustošenou krajinou. Musím uznať že nápad so zombie potešil, pričom sa takmer neustále niečo dialo, no mne osobne tieto nočné scény nikdy nič prevratného nepriniesli. Vždy mi to príde ako ideálna voľba na zakrývanie vizuálnych nedostatkov. Takže síce spokojnosť bez mimoriadneho frflania, ale mohlo to byt aj lepšie ;) ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

http://www.csfd.cz/film/335996-labyrint-utek/komentare/ - Ale nezačlo. Dokonce se nám poztrácel i zbytek toho původního. Začátek je sice nadějný, neboť naši kamarádi poznávají jakéhosi ventilačního plaza, co je vyvede z omylů, a akce nabírá na obrátkách. Pak se však rozpočet i myšlenka dosti vyčerpaly na rozmáchle pojatých scénách a scenériích, obsahujících běh před hnusoidy v rozličných prostředích, běh před korporátníky v těchže, běh do roklinky etc. Závěrečné drama v dunách je jasným příkladem toho, kam vede extrémní zchudnutí, co se tvůrčích sil či dolarů týče. Strašnej šit. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem knihy, takže nemůžu porovnávat... Velmi solidní pokračování svěží a originální jedničky. Líbila se mi hlavně první polovina, ta je skvěle našlapaná, plná napětí a akce. V druhé polovině to ovšem začne trochu ztrácet (poté co se ke skupině přidá Jorge a Brenda). Možná to mohlo být o něco kratší, takhle to jelo pořád na stejný vlně a už to nebylo tak chytlavý jako na začátku. Herci jsou fajn, divák jim dokáže fandit a příběhově je to taky vcelku zajímavý. Jsem zvědavý, co si tvůrci připraví do posledního dílu, snad si to udrží nastavený tempo a kvalitu. 75% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Druhý Labyrint se malinko vine ve stínu stejnoročního béčkového blockbusteru San Andreas, ovšem Labyrint je na tom o malinko lépe, hlavně díky ucházející inteligenci hlavních postav. Samotný název filmu mě do kina lákal na další famózní jízdu v úplně novém smrtícím bludišti, plných nových nestvůr. Namísto toho tvůrci tohoto pokračování (na přání) připravili podprůměrnou a nekulminující dobrodružnou akci v otevřeném apokalyptickém světě. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 27. října 2014 do 27. ledna 2015 v Albuquerque v Novém Mexiku. (jenik71)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama