Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 9
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Diskuze

Neuge

Neuge (hodnocení, recenze)

To cestování časem je vopruz. Já z toho třeba vůbec nepochopil, že Cap při těch svých "pěti vteřinách" měl možnost dál cestovat časem - vypadalo to, že ho prostě posílají do jedné konkrétní roviny - těch 70. let. Ale přitom pak musel dál mezi těmi časy přeskakovat, neb nemohl přece vrátit všechny kameny v těch 70. letech. 

 

Navíc pořád nikdo nevěnuje pozornost tomu failu s baby-elder antmanem, kdy to Banner posere a Tony jim pak řekne něco v tom smyslu, že antmana neposílali časem, ale posílali čas skrz něj. Technicky vzato, kdyby pak úplně stejně posílali čas skrz deadly-dead-for-sure-contract-ended Iron Mana, tak by ho snad i mohli přivést k životu, ne? 

rafe2317

rafe2317 (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Mne to vychádza tak, že on sa vrátil potom ako prvý vo vojne padol s lietadlom, nechal ho v ľade a žil súbežne s nim 😀toto je jediná vec co potrebujem ozaj vysvetliť odkiaľ má štít 😀👌

na příspěvěk reagoval Gladiator15

 (hodnocení, recenze)

Fakt nechápu porč je z Thora blonďatej Bob Marley.Přitom to byla moje nejoblíbenější postava celých averagers

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

Aha, takze 8. nej film ever ? Tak to je horsi, nez Infinity war, bo to zacinalo jako 5. nej film ... Asi ted nezaplatili dost. Nekdo cenik CSFD za upaveni hodnoceni ?

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Jedno ti ale povedať viem.

Taže Cap je ten samý Cap, jediné co musel udělat, bylo nemíchat se do ničeho a žít v té minulosti,

 

Už táto tvoja veta je blud, nedá sa ísť do minulosti a nemiešať sa do ničoho. Už len keby si Cap šiel spraviť čaj, tak tú budúcnosť mení. Už svojou existenciou tam ju mení. Dávalo by to zmysel vtedy, ak sa bavíme o tom potvrdzovacom princípe cestovania v čase, teda že ideš do minulosti len spraviť to, čo si už spravil a budúcnosť, z ktorej prichádzaš už zmenená je. Lenže tento princíp priamo odporuje tomu, čo narobili v New Yorku a všade inde. Keďže v prvých avengeroch sme nič také nevideli. Čiže boli to alternatívne reality, ktoré potom zanikli.

na příspěvěk reagoval rafe2317, CvokCZ

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Gladiator15 , rafe2317

Taky se na to budu muset víc zaměřit při druhé návštěvě, možná jsem já naprosto mimo a myslím si opak :D 

 

rafe2317: Jo, a v roce 2012 jeden okamžik i dokonce 3 :D 

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Ne jen říkám že většinou, když se začne bavit o jiných věcech než o zbraních, fantasy atd.. kde prostě opravdu podle mě osobně jeho znalosti excelují, tak u filmů nebo někde jinde občas mívá potíže přijmout určitá fakta a pravidla, která si vytvořili pro ten film nebo příběh. Já nepochybuji o jeho vysvětlování jak by vědecky cestování časem fungovalo, to ne, jen říkám, že občas prostě je tlačí i reálné zákony i tam, kde si fiktivní univerza je ohýbají a tvoří svoje vysvětlení :D Už ho sleduji nějaký ten rok :)

rafe2317

rafe2317 (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Super si to napísal, teda, jeden captain je v ľade druhý v tej dobe starne s Peggy a potom o 70 rokov boli v podstate dvaja mladý a starý :)

na příspěvěk reagoval CvokCZ

 (hodnocení, recenze)

pořád tam hraje dojemná hudba a prd z toho.1:45min a nikde nic.

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Přemýšlím jak to nejlépe vysvětlit, Hulk nám jasně řekl, že budoucnost nejde změnit, že při cestě tam a zpět a že se minulost stane přítomností/budoucností a posune se v té pomyslné přímce času. Ancient One nám pro změnu osvětlila, že paralelní realita by nastala teprve potom, pokud by kámen by na delší dobu změnil. Takže pokud se kameny vrátí, je realita neměnná za žádných okolností,

Taže Cap je ten samý Cap, jediné co musel udělat, bylo nemíchat se do ničeho a žít v té minulosti, jeho přítomnost nám vlastně vysvětluje že se opravdu jedná o stejnou linku. Protože kdyby po-zbytek života žil v nějaké alternativní minulosti, v naší realitě by se prostě jeho starší verze nemohla vzniknout a prostě by tam neseděl nikdo. Sakra já nejhorší je, že v hlavě mám představu jak by to podle jejich pravidel mělo fungovat ale nějak nevím jak to vysvětlit :D Je to prostě jako nastavená filmová pásko, kdyby si jí v polovině rozstřihl, dal tam do ní kousek na které by byly scéna o deset minut zpět a poté jí tam vrátil, ta minulost se prostě v té realitě stane součástí přítomnosti/budoucnosti.

na příspěvěk reagoval Gladiator15, rafe2317, Gladiator15

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Sorry, ale čo je toto za argumentačný faul. To že sa ti nepáčil jeho názor na Alitu, neznamená, že nemohol dobre popísať cestovanie v čase.

na příspěvěk reagoval CvokCZ

warha

warha (hodnocení, recenze)

ten který tomu filmů dá méně než 4* tak to v hlavě nebude mít v pořádku. Jako chyby a nelogičnosti tam byly, ale wao! epické věci to převálcovaly. 

na příspěvěk reagoval kamigava

 (hodnocení, recenze)

Za hodinu a půl mě ten film nepřesvědčil ani o hvězdičce. Zatím je to ztráta času . 

na příspěvěk reagoval rafe2317

rafe2317

rafe2317 (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Lenže keď sa vrátil za Peggy tak súbežne by v tej dobe boli dvaja 😀 možno ho ma od capa v ľade a ten stále robí cencul 😀

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

CvokCZ

No tak mi povedz ako to bolo vo filme povedané že to funguje. Lebo ja som to videl tiež, ale Cap by podľa toho proste nefungoval.

na příspěvěk reagoval CvokCZ

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Shadiversity doporučuji, když se drží svého kopyta a to ohledně středověku, boje se zbraněmi a fantasy atd.. ty jeho filmové a jiné poznatky většinou bývají dost diskutabilní a třeba jeho názor na Alitu mi přijde dost scestný :D

na příspěvěk reagoval Gladiator15

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Hele , ve filmu to jasně vysvětlili jak jejich cestování časem funguje, takže je sice hezký že někdo vytahuje tak jak si myslí že to vědci myslí, že by by to asi fungovalo,ale  v rámci pravidel to nastavených ve filmu to funguje. Jak na to půjdu podruhé, ještě si to ověřím ale Cap je ten stejný Cap, podle pravidel filmu. :D

Co se týká štítu, nad tím jsem se taky zamyslel ale tak řekněme, že si ho během toulek časem někde nechal spravit :)

na příspěvěk reagoval Gladiator15, rafe2317

 (hodnocení, recenze)

kamigava

já vím vole.já to taky viděl ale koukám na kinorip abych si osvěžil jaká je to mrdkovina pro retardy. 

na příspěvěk reagoval kamigava

Související novinky

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Reklama

Reklama