Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 3
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Diskuze

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Takže paralelní světy, moje nerdí já je teď opravdu v sedmém nebi :D Tak už brzy taky Fantastická čtyřka, snad :)

A Gladi, ty se koukni na Into Spider-Verse.

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Gladiator15

No to nevím možná ho tam něco vcuclo nebo kdo ví to se tam vysvětlí snad...ale to je jen důkaz že MCU pořád může nabídnout nové věci, to je to co se pro další směr MCU změní díky Endgame, hned po novince cestování časem je tu představení miltiverza. Už chybí jen jiné dimenze (Strange 2) a vodní svět (Namor) ...

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

cernakus

Jasný takže se ti líbí např Cap 2, civil war...ale např které komiksy? Píšeš i o komiksech v původním komentáři

na příspěvěk reagoval cernakus

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

10 let života :D Protože těch 22 filmů, které mají dohromady asi 44 hodin, ti sebralo 10 let života.

Někteří lidé jsou fakt marní.

na příspěvěk reagoval CarnTheNunya, cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Ratemus

Ne, DC nemám rád vůbec. Marvelovky, ale prostě ty dospělejší (tj. ne se specifickými hrdiny, ale specifickými tématy s dospělejším obsahem a filozoficky hlubším pojetím).

 

Svoje výhrady jsem shrnul v komentu k filmu, takže se nebudu opakovat. Ale umím si představit, že pár změn ve scénáři, temnější pojetí (zkopčit tu plíživou beznaděj z IW) a podstatně víc terminovaných pláštěnkářů by dalo tomuto finále MCU (tímto filmem jsem osobně s MCU skončil, 10 let života bohatě stačí, další filmy budou už jen nastavovaná kaše) mnohem lepší chuť.

na příspěvěk reagoval Ratemus

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

Bury.

Tak pokud ty filmy neodehraje všechny v následujících 5 letech, tak je tady možnost, že sebere Jackmanovi a Stewartovi ten rekord z Guinnessovi knihy rekordů. Nehledě na to, že bude rekordmanem v počtu filmů.

 

Jinak nevím kolik toho zůstane kvůli tomu Gunnovu vyhazovu, ale prej původní plán, když se ještě mělo točit letos bylo, že Gunn chtěl do role Warlocka Zacka Efrona a stvořitele Rocketa a hlavního záporáka filmu měl hrát Mark Hamill.

na příspěvěk reagoval buliban

Bury.

Bury. (hodnocení, recenze)

Jinak Hemsworth podepsal údajně na dalších 5 filmů.
Ve strážcích 3 by se měl objevit Beta Ray Bill a Quasar.

na příspěvěk reagoval S.W.A.T

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Bury.

Moje žena to třeba vůbec nějak nežere, prostě se na to podívá a neřeší Marvel nebo Dc na to je už fakt dospělá, a Endgame se jí líbilo, nepřišlo ji to nepřehledné, přeplácané atd .je to asi otázka na co je člověk zvyklý a očekávání

Bury.

Bury. (hodnocení, recenze)

Já vám nevím. Mě ta poslední hodina přišla jako absolutní top. Vyznal jsem se v ní a žádný přeplácání mi nepřišlo.

na příspěvěk reagoval Ratemus

SexySunshine

SexySunshine (hodnocení, recenze)

dragon94

Originální bych to obecně nenazvala, je to přece završení tetralogie Avengers a dalo se očekávat, že tvůrci nebudou jen vyplňovat film stereotypní akcí. Vyplývalo to už z traileru, že to bude velké rozloučení s některými hrdniny, velká dávka nostalgie na 100 %. Jelikož film má 3 hodiny a ničím jiným než akcí, nostalgií a humorem Marvel své filmy neobohacuje. Mimochodem zvedla jsem hodnocení na 3/5 po druhé projekci. :) 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

cernakus

Hele ta struktura je sice stejná jelikož ty tři body které jsi popsal má 90% superhero filmů Marvelu i Dc...jde o tu formu a obsah, já si třeba první hodinu Endgame užil, mám rád když se filmaři nebo obecně tvůrci věnují postavám, jejím motivacím a chemii a méně akci, proto miluji komiks živí mrtví nebo Invincible.. a obecně Image comics ale také Valiant protože ten posouvá superhero ještě dál

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

cernakus

A paradoxně od toho filmu čekáš to, co v něm chybí převážně mladší generaci. Rubačka od začátku do konce...

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

cernakus

A které dospělejší komiksy čteš radši? Prosím tě neříkej.ze Dc ala Liga nebo obecně pláštěnky Dc to je totiž stejné jako Marvel

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

dragon94

ale dyť tahle komiksovka byla úplně stejná, jako všechny ty ostatní z dílny MCU. socdrama na začátku, trošku komického uvolnění ve středu a na závěr přehlední akční řežba.

 

Potíž je, že zatímco u jiných filmů MCU se ta první nudná část trvala pár minut, zde trvala bez prdele přes hodinu. Komická vsuvka co následovala moc nefungovala prvně proto, že srandovních postav moc minulý díl nepřežilo a také proto, že jsme ty vtípky viděli v různých variacích předchozích třech (?) desítkách filmů a seriálů světa MCU. A poslední hodinka akce? Poté co zelenej lusknul, tak to bylo tak přeplácaný, že mi to bylo u prdélky a jen jsem čekal, koho teda nakonec zabijí. Nejhorší je, že se tak krkolomně snažili vysvětlit, proč nemůže zpátky Nataša (a tudíž i Vision), až zapomněli, že u starého dobrého Tonyho žádná taková omezení nejsou. Dyť se v té umírající scéně i Paltrowka smála, jak to bylo legrační, místo toho aby to bylo smutné.

 

PS: Film, kterej jedinej ze schématů MCU kdy vystupoval byly právě loňské IW. EG to vrátil do starých kolejí a bohužel to děsně roztahal a přeplácal. Taková jasná úlitba fan fiction. Jenže, protože nejsem ani desetiletý fracek a ani Sheldon Cooper, tak mám radši temnější a dospělejší provedení komiksů. Ostatně, proto čtu méně schématické komiksy, kde záporák je buď okolnostní antihrdina nebo minimálně charakterově barevný zloun. Archetypické komiksovky rád příliš nemám.

Proto taky ve SW mám nejraději pátou epizodu, páč to není tak infaltilní pohádka, jak ty ostatní.

PS: IW bylo jiné nejen dospělejším pojetím, ale také tím, že to byla nonstop akce od začátku a sociální a komické chvilky napasovali dovnitř té jízdy. Při ní jsem se prostě bavil. Ale fakt je, že tržby tady bude dělat a tudíž rozhodovat o "kvalitě" filmu budou týnejdžři, ke kterým už 25 let nepatřím.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Nevka, Ratemus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

No ty píčo, to byl teda podraz todlencto. Že já debil na to šel do kina. To raději ty prachy dát Babišovi.

na příspěvěk reagoval dragon94, Hekman

Bury.

Bury. (hodnocení, recenze)

Dneska to tady lítá demencí ze strany na stranu. Neděle no

Související novinky

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Reklama

Reklama