Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dcera čarodějky Dina po matce zdědila nadpřirozené schopnosti: umí se podívat člověku přímo do duše a vyvolat v něm pocity studu za jeho činy. Když je její matka neprávem obviněna z hrůzných vražd, Dina se rozhodne odhalit pravdu, kvůli čemuž se ocitá uprostřed nebezpečného boje o moc a v ohrožení vlastního života. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (67)

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemný středověký snímek s jedním fantasy prvkem (draci), který u mne povyšují české lokace natáčení (hrad, hory, středověká vesnička v Řeporyjích). Docela v pohodě to celé plyne, skutečně spíše jako taková temnější pohádka, navíc je tam na pozadí téma potřebay přátelství, i když je člověk jiný než ti ostatní. Velmi slušná kamera, hudba a souhlasím s verbalem, že holku vybírali z pedofilního katalogu, ale jinak nejspíš také podle síly pohledu, protože tady jí naprosto věřím, že dovede pohledem měnit myšlení a srdce lidí. Škoda některých nedotažeností nejspíš kvůli plánovanému druhému dílu (královna, potrestání zla). Ale jinak středověký film s temnými prvky, na který se rád podívám znovu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No to bylo zase marketingových keců o velkovýpravné severské fantasy, po nichž vám napálí do xichtu ukoptěnou a omšelou Hypnoprinceznu se zaníceným jebákem na prdeli, ve které akorát sužovaní Dánové chodí chrchlat své odrhovačky do země dobrého krále Magnuse, a zlý Zikmund, ta liška ryšavá, má místo Karla Effy v zádech dva podivné, přežrané varany. A tak jediným pozitivem je opravdu rozkošná desítka v hlavní roli, která jako by vypadla ze skandinávského pedofilního katalogu. Nebýt od přirození archeozoofilní nekrofil, ale kupříkladu třeba katolický kněz, s lascivním funěním u toho aspoň přeleštím relikviář. Takhle si musím počkat, až jim chcípnou ti „draci“. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal více fantasy a méně toho pohádkového. A to na fantasy vlastně ani nejsem. Ale na CS filmu mne zaujaly upoutávky a tak jsem se na film podíval. Celé je to vlastně pohádka pro odrostlejší děti. Nebojte se krve ani drsných scén, prakticky tam nejsou. Malá Rebecca hrála dobře a z čeho jsem byl příjemně překvapen bylo celkové zpracování a vizuál. Ten by mohl filmu závidět nejeden středověký film. A pokud už tam něco bylo jak já říkám z papundeklu, netlouklo to vyloženě do očí. To je také důvod proč jsem přihodil ještě jednu hvězdu. Film končí pro Čechy na velmi pěkném místě! (což také potěšilo) a jeho konec vlastně zůstává otevřený. Pokud si tvůrci nechali otevřená vrátka pro pokračování či TV seroš, tak je mají dokořán. Dávám tři baňky s kouřem. * * * ()

classic 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá koprodukčná hraná rozprávka z temného a špinavého, zlovestného STREDOVEKU o zlých drakoch, falošnom kráľovi Drakanovi z Dunkarku, ktorý pije dračiu krv, aby mal väčšie GULE, ďalej s nádejnými veštkyňami, matkou a dcérou, ktoré sa ocitajú na okraji priepasti, aj keď sa dokážu obe pozrieť človeku do očí, a mať ho dokonale prečítaného, občas to nestačí. Tento film mi pripadal strašne jednotvárny a jednoduchý, až amatérsky, ktorý by som skôr poslal do televízie a na nosiče DVD, ako do kín, kde sa nehodí... ? Je to snímok, pri ktorom si poviem : „OK, je to v podstate neškodná sprostosť so sympatickými hercami a nesympatickým hlavným predstaviteľom, s dobrým flashbackovým strihom, obstojnou výpravou a kamerou, že sa nič zlého nestane, keď venujem pozornosť aj vskutku obyčajnému filmu, po ktorom sa o pár minút na to, zľahne úplne zem, že si asi naň už nikdy nespomeniem... ? ” ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Severskou kinematografii mám rád, ale ty jejich pohádky nedokážu úplně rozkousat. Ono to totiž vždycky skončí někde na půl cesty mezi klasickým příběhem pro děti a dobrodružným hororem. A to je i případ čarodějnické dcerky. Příběh fajn a odsejpá, vyvedla se drsná středověká atmosféra a zahrané to bylo na jedničku, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že film není ani rybou, ani rakem. Ale i přes výhrady se mi to docela líbilo, takže hodnotím lehce nadprůměrně. 60% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Středověká fantasy plná draků a magických praktik byla natáčena mimo jiné ve slavných barrandovských studiích. (Zdroj: Film Europe)
  • Snímek se natáčel také v okolí Pravčické brány, u zámečku (nynější restaurace) Sokolí hnízdo a můžeme v něm vidět i Malý pravčický kužel. (Frency)

Související novinky

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama