Reklama

Reklama

Noční letec

Richard Dees (Miguel Ferrer), reportér bulvárního týdeníku, se setkal už s tolika neuvěřitelnými senzacemi, že ho nemůže téměř nic překvapit. Teď se vydává po stopách sériového vraha, zvaného "noční letec", který v noci pravidelně létá ve svém malém letadle a vyhledává vždy podobná místa, opuštěná venkovská letiště a na nich své nové oběti. Dees se pouští do rutinního vyšetřování, ale ani v těch nejděsivějších snech by ho nenapadlo, že tajemný pilot není jen obyčejný šílenec, ale něco mnohem horšího! Mrazivý horor podle povídky Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

raimi 

všechny recenze uživatele

Další příklad toho, jak prostříhávání "kontroverzních" scén škodí filmům. V Night Flierovi se totiž hoši z trikové společnosti KNB EFX předvedli (jak už je jejich zvykem) v tom nejlepším světle, a film obsahuje poměrně dost vyloženě nádherných gore scén. Takže všichni ti jarci, co tady brečí, že film je nic moc, párkrát si lískněte, přestaňte čumět na filmy s dabingem a sežeňte si uncut verzi. Pak teprve můžete objektivně hodnotit. :-) ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Stephen King patří k mým oblíbeným autorům, ale ne všechno, co napsal, se mu povedlo. Třeba povídku Noční letec zřejmě psal levou zadní. Proč by měl upír létat letadlem? Každý přece ví, že se může snadno proměnit v netopýra a přemisťovat se vzduchem vlastními silami. A proč by měl přednostně hodovat na letištním personálu? Moc to nedává smysl. Právě tato povídka se překvapivě dočkala zfilmování. Protože byla na celovečerní film příliš krátká, bylo třeba ji dějově rozvinout, a jelikož byla tak slabá, že snad už ani nešla pokazit, tak ji filmoví tvůrci vylepšili. Docela se jim to povedlo a my jsme svědky vzácného jevu, kdy film je lepší než jeho literární předloha. K pozitivům tohoto filmového díla dlužno přičíst i to, že herci jsou typově dobře vybraní a že jejich herecké výkony jsou vskutku na slušné úrovni. Ani maska upíra nebyla marná. Každopádně jsem byl spokojený, byť nikoli nadšený. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl snad "céčkový horor" natočený podle povídky Stephena Kinga. Nevím proč má nejznámější autor hororů smůlu na filmová zpracování svých děl. Jde o slabší kousek, ve kterém sice naleznete pár světlých okamžiků, ale většinou jde o nudnou tmu. Docela slušnou a neurážlivou atmosféru , která se během filmu táhne, zabil amatérsky vyvedený konec, který by nevyděsil ani čtenáře Jeníčka a Mařenky a herecké výkony. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Kingova knižní předloha na, kterou se už dlouho chystám, tak jí asi nakonec odmítnu, pač je film úplně totožný s knihou, což už nemá smysl číst když víte, jak to celé bude. Každopádně noční letec nebyl vůbec marnej. Pěkně se tu pracovalo s atmosférou a největší podíl na tom má Miquel Ferrer, který byl zapálený do jeho polapení a prakticky, proto udělal všechno, ale mohlo se z toho vymlátit určitě víc. Dávám 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film má zaprvé hodně lacinou výpravu,tudíž působí dost televizně.Co se týká obsazení,hlavně M.Ferrer mě lezl tak jako vždy na nervy.I to že podle románů a povídek S.Kinga nevzniklo víc nadprůměrnej filmů se potvrdilo.No a děj.Nebylo to úplně pitomý až na konec.Ten byl dementní až dost.Hodnocení?40%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy reportér Richard Dees (Miguel Ferrer) mluví se šéfredaktorem Mertonem Morrisonem (Dan Monahan), je v několika záběrech nad jejich hlavami jasně vidět zvukařův mikrofon. (Chuppa)

Reklama

Reklama