Reklama

Reklama

Beetlejuice Beetlejuice

  • USA Beetlejuice Beetlejuice (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek s názvem Beetlejuice Beetlejuice vypráví příběh tří generací rodiny Deetzových, které se po nečekané rodinné tragédii vracejí domů do Winter River. Život Lydie, kterou stále pronásleduje Beetlejuice, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví na půdě tajemný model města a omylem se otevře portál do posmrtného života. V obou říších se rodí problémy a je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuicovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby rozpoutal chaos jemu vlastní. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (101)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Na film jsem čekala drtivou většinu svého života, a že by vyloženě zklamal, to se opravdu říct nedá, ale hodit do filmu nádhernou Monicu Belluci a pak ji v podstatě vůbec nevyužít (mohli si ji nechat na třetí pokračování, ono těch dějových linek tam bylo už zadosti)? Nebo ani nevysvětlit proč třeba Lydia svého muže nemohla vidět (i přes závěrečné odhalení)? To zamrzí... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc jsem se bál, že když nemám v paměti původní dílko, tak mě film jako diváka vyautuje, ale to se naštěstí nestalo i když uznávám, že jsem možná spousty odkazů nezachytil, ale tahle odkazovaná už mě stejěn začíná spíš unavovat než abych byl z toho v rajcu. Nejsilnější složkou je tady vizuální stránka filmu, ta se fakt povedla je nápaditá a zábavná. Film jako takový má v sobě taky několik kvalitních nápadů a zábavných scének, ale taky místy docela přešlapuje na místě a to i díky postavám. Filmu samozřejmě vévodí Michael Keaton jako Beetlejuice ten fakt háže bombu za bombou, ale pak druhá nejzajímavější postava za mě Monica Bellucci nemá tolik prostoru na to cynický zlo, které z ní šlo a pak mě osobně dostala mini role Dannyho DeViťáka, jeho scénku jsem mu zblajznul jak malinu a dal bych si klidně ještě jednu. Pak tam byly postavy, který herecky jsou sice skvělý, Winona Ryder je pořád kočka a umí, ale jaká v její postavě byla divácka atraktivita? No a  Jenna Ortega, jako jasně kluci je to ultrakočka z ligy mistrů, komu z nás nelíbí ať si stoupne do kouta a stydí se. Hrát taky umí, ale na to že je docela zásadní postavou, tak je tam takový mdlo. No, ale nebudu citrónek, chci-li do kina , s popcornem, colou a dát si něco co mě vysloveně nenasare a docela pobaví, tak Beetlejuice Beetlejuice bude dobrá volenka ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně se Tim Burton zase utrhl ze řetězu. Skoro bych i řekl, že to bylo potřeba. No a kde jinde, než v látce, kterou sám uvedl do světa, a se kterou se světu představil se svými jedinečnými nápady. A ostudu si rozhodně neudělal. Pokračování po více jak 35 letech už je, snad až hraniční, ale výsledek za to jednoznačně stojí. Nebo minimálně mně jako fanouškovi Tima Burtona se jednoznačně líbil. Jen mi scénář přišel trošku zkratkovitý. Otevírá tady mnoho dílčích příběhových linek, pak je tu jaksi na krev propojuje do velkého finále, které je teda řádně ulítlé a řekl bych i pro tvůrce notně epické. Jenže jakmile to dokoukáte, uvědomíte si, že plno věcí být ani nemuselo, nedávalo logiku a nebo bylo zcela zbytečných. Třeba ta Monica Bellucci, u které, co si budeme povídat, má autor mnoho důvodů, proč jí do filmu nacpal. Jinak ale spokojenost. Takto má vypadat čisté filmařské řemeslo plné nápadů, zábavy, vtipu a s herci, kteří mají co hrát a hlavně si to užívají. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem jako děcko miloval, takže už jen to, že jsem se u pokračování bavil a odešel s dobrým pocitem, je vítězství. Sympaticky "přeprcaný", herecky vděčný, humor zase stejně hezky debilní, praktický efekty co možná nejvíc, milá halloweenská zábava co není jenom zbytečný a tupý remake :) ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Pôvodný film som videl už poriadne dávno, prvýkrát ešte v predškolskom veku, kedy na mňa viacero scén dosť zapôsobilo, predsa len niečo také sa hlavne v tej dobe nevidelo každý deň, ale inak sa pre mňa klasikou nikdy nestal, videl som ho potom ešte raz a stále mi prišiel len ako taký lepší priemer. Ale doba sa posunula, Tim Burton natočil odvtedy dostatok veľmi dobrých filmov, získal mnoho skúseností, zohnal skvelé obsadenie a tak som bol veľmi zvedavý, ako si poradí s pokračovaním po takej dlhej dobe, ale teda ma trochu sklamal. Nie, že by to bolo zlé, ale skôr také nedotiahnuté, nevýrazné, menej zaujímavé prvky dostali viac priestoru, tie zaujímavejšie zase menej, ten materiál mi prišiel podstatne zaujímavejší, ako z neho Burton nakoniec dostal. Film sa zbytočne dlho rozbieha, dlhšie sa tvári, že je v popredí motív so záporáčkou, ktorý nakoniec vyjde celkom do stratena a až niekedy v polovici príde ten skutočný zvrat, ktorý ten dej niekam posunie a dá mu nejaký význam, toto mi prišlo zbytočné, mohli s tým začať omnoho skôr. Potom mi to zase prišlo, že film sa len začal a už pomaly končil, pričom to finále by som si teda predstavoval inak, toto mi moc nesadlo. Ale inak sa na to rozhodne pozerať dá, Burton má veľa dobrých nápadov, každú chvíľu sa tu objaví nejaká maličkosť, ktorá to spestrí a hlavne sa môže oprieť o skvelé postavy. Michael Keaton ako samotný Beetlejuice je vynikajúci, vždy, keď je v obraze, tak je to zábava a má dobré hlášky a výborné sú aj Winona Ryder a Jenna Ortega, ktoré do takéhoto štýlu pasujú najlepšie. Ale nesklamú ani Willem Dafoe a Monica Belluci, len ich postavy nedostali až taký priestor ako mohli. A audiovizuálne je to samozrejme vysoká kvalita, Tim Burton a Danny Elfman sa o to vedia postarať. Takže tým, že nie som veľký fanúšik pôvodného filmu nie som sklamaný, oba filmy sú len taký mierny nadpriemer, ale od Burtona som už čakal trochu viac, po toľkých rokoch to mohlo a malo byť omnoho nápaditejšie a kľudne aj dlhšie. 64% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tim Burton dokazuje, že to v sobě pořád docela má. Druhý Beetlejuice je jeho návratem ke kořenům a do správně přepálené formy, v níž hýří nápady, humorem a nezaměnitelným vizuálním citem, jenž konečně zase funguje. Michael Keaton a Catherine O'Hara se utrhli ze řetězu a i přes zmatený příběh s pomalejším rozjezdem, který dost dlouho přešlapuje na místě, tu máme zaděláno na feel-good film podzimu. Návrat do nejlepší formy to není a nové diváky si rozhodně nezíská, kdyby se ale Burton udržel v podobné kondici i v dalších filmech, nikdo se zlobit nebude. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dobrých 15 let to zkrátka nebylo ono. Tim Burton byl v jejich průběhu jiný, sterilní, umírněný, nudný, zmatený. Barvitost, fantazii, nápaditost a osobitost nahrazovala jen ujetost. Možná to chtělo delší pauzy, možná obměnu tvůrčího týmu, možná lepší výběr látek. Tenhle návrat ke kořenům ovšem servíruje svérázný chlapík v úplně jiné formě, srší nápady, skvěle vede skvělé herce a předkládá spoustu chytrých a typicky burtonovských prvků. I když až příliš spoléhá na velikou fanouškovskou základnu, která bude za oceánem přeci jenom někde jinde než u nás. Tvůrčí radost je každopádně cítit, humoru jsem ale čekal podstatně víc. Výtvarná stránka dokonalá, Keatonovo démonické blbnutí kouzelné. Surfař cool, mimiBeetle jakbysmet. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se a ukázalo se, že oprávněně. 36 let od původního Beetlejuice je dlouhá doba, ale Tim Burton plynule navázal na již ověřenou klasiku, staré známé znovu oživil a přidal i postavy nové. Např. Džusova sešívaná Ex je fúrie par excellence, kráčeje si tvrdě za svým cílem, (vždyť nezdární manželé se musí náležitě potrestat) a s chutí vycucne i pár nemrtvých duší, co se jí nešťastně připletou do cesty. Beetlejuice řádí jako zamlada, jen mi tam chybělo to jeho typické lascivní gesto ruky na poklopci. A kdo byl pro mě top z ženských představitelek? Jednoznačně Winona Ryder, už při prvních záběrech na ni jsem si řekla, ta holka nestárne. Má v sobě takové mystické fluidum přitažlivosti, že se záhrobnímu kaňourovi Džusovi nedivím, že ji opět oblékl nádherné svatební šaty barvy karmínu (sám je zjev, ale má vytříbený vkus). Mám jedinou výtku, rozjuchané tanečky na nástupišti u vlaku Cajďák se tam příliš nehodily. Ovšem, raráškovité Beetlemimčo bylo vyloženě muckací a mazlící drobeček, které jak doufám nevidím naposled. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Z posledních Burtonových filmů je "Beetlejuice Beetlejuice" určitě tím, který má největší grády. Divákům, jenž mají rádi původní film, bych tedy návštěvu jeho pokračování rozhodně doporučil. Dost mě překvapilo, když mi moje sedmiletá dcerka sama od sebe řekla, že ji "Beetlejuice Beetlejuice" bavil víc než "Já, padouch 4" a "V hlavě 2". ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Budúca halloweenska klasika a jednoznačne najlepší Burton od Sweeney Todd. Našťastie nejedná sa o žiaden poloremake ako Jurský svet alebo Force Awakens, ale o regulérne pokračovanie s výborným príbehom, množstvom nových nápadov, vynikajúcim audio-vizuálom a skvelo napísanými postavami, ktoré sú ešte lepšie zahrané (Catherine O'Hara!). Hádam len ten záver bol prirýchly. Na druhej strane taliansky flashback ma totálne odrovnal. Po strašne dlhej dobe vidieť z Tima Burtona to nadšenie, ktoré som na ňom kedysi tak miloval. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem původního Beetlejuice, takže jsem do pokračování šel nezatížen nějakými očekáváními, ale tohle opravdu není můj šálek čaje. Mrzí mě, že svou dříve stylovou a svěží morbiditu už dnes Burton vyměnil jen za morbiditu infantilní a recyklovanou. Pokud na plátně zrovna nedržkoval Michael Keaton, což opravdu je highlight obou filmů, všechen další humor se se mnou absolutně míjel. Zápletka drží pohromadě asi jako domeček z karet, vypořádání se všemi záporáky ukazuje na fakt, že ve filmu vlastně byli jen jako berlička pro posun děje, a hlavní postavy nemají daleko k nesnesitelnosti. Cením návrat k praktickým efektům a stop-motion animaci (čili po dlouhých letech natočil Tim Burton snímek, z jehož vizuálu mi není vyloženě na zvracení), ale celkový dojem z filmu mi to opravdu nezlepší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Väčšina stopáže oplýva skvelými vizuálnymi nápadmi, až má človek chuť zakričať, že Tim Burton je opäť v starej dobrej forme. No a ono je to pravda, nie že nie. Bohužiaľ dvojica scenáristov vo forme príliš nie je a ponúka množstvo jednoduchých vedľajších dejových línií, vo výsledku ale môžete mať pocit, že tu ani hlavná línia nie je a všetky sú len vedľajšie. Na to, akými nápadmi nás Burton ohuruje, ponúka až príliš jednotvárne finále a asi nikoho neprekvapí, že všetko sa vyrieši až príliš jednoducho. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nečekaně úchylná, docela svižná, vcelku podvratná černá komedie... a taky tak trochu zbytečná sračka. Když Burton může stavět na předchozí tvorbě a nápadech, dokáže ještě pořád vypotit kus svojí kdysi tak ikonický estetiky a kreativity. Příběhově je to ale zoufale neoriginální, svět mrtvých nepředstaví nic vyloženě novýho a ten Burtonovo moderní look poslední dekády i nadále pohřbívá potenciál jeho tvorby. Po dlouhý době ale může divák říct, že to točil on! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tim Burton se viditelně probral z kreativního kómatu a v mnoha scénách je stejně hravý jako kdysi. Pokračování po 36 letech tak nedělá prvnímu dílu ostudu a je dostatečně zábavné po celou dobu trvání. Škoda, že podobně vynalézavá nebyla i práce scenáristů. Jinak žádné překvapení, nejlepší jsou ti, co u toho byli i minule: Danny Elfman, Michael Keaton, Catherine O'Hara a Winona Ryder (70%). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taková blbůstka, která trpí nadměrným množstvím postav i motivů, co jsou nedotažené. Občas zbytečně nudí sentimentem a hluchými scénami. Vzpomínky fanouška však zahřejí odkazy na původní dílko, sexy démonická Monica s upomínku na sešitou Sally a občas i povedené vtipné scénky. Celkově je to však nevyrovnaný film. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si dával první snímek den předtím po několikaleté pauze, neměl jsem sebemenší problém znovu vstoupit do krásně strašidelného městečka, v němž se to nemrtvými jen hemží. Skutečně, po celou dobu velmi přívětivé stopáže jsem měl dojem, jakoby všichni herci prostě čekali na place, dokud režisér Tim Burton opět nenalezne svou pověstnou jiskru. Všechno zde tedy funguje přesně tak, jako v prvním snímku. Tvůrci ale bohužel dělají i stejné chyby jako před třiceti lety. Scénář je tedy opět jen laciným pojivem s několika nedůležitými odbočkami, přičemž i příběh samotný by dozajista zasluhoval lepší péči. Občas jsem totiž byl už vážně unavený ze všudypřítomné nostalgie a vzpomínání na první počin. Co zde ale funguje dokonale, tak to jsou herecké výkony. Všichni si návrat svých postav jaksepatří užívají (Michael Keaton je pořád neskutečný bourák!), pročež se před Vámi rozestře oku lahodící nenáročná podívaná, u níž si dokonale odpočinete, a především pořádně od srdce zasmějete. Pokud jste tedy fanoušky předchozího snímku, či prostě jen chcete zavítat do kina na oddechovou podívanou u níž nemusíte moc přemýšlet, Beetlejuice Beetlejuice je přesně tím pravým. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „The juice is loose!“ ()

Olicak 

všechny recenze uživatele

Taková super oddychovka s hodně dobrým obsazením. Líbí se mi, že nemusíte ani vidět "první díl" a film funguje i tak. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Za těch 36 let se ledacos měnilo...Nyní už samozřejmě dospělá  Lydia teď o své schopnosti vidět duchy dělá televizní show, její macecha si otevřela extravagantní galerii s několika velkoplošnými obrazovkami, Beetlejuice má zase problém ještě s jinou ženskou....a Tim Burton taky ušel za tu dobu kus cesty. A podle mě mu nejlépe sedne, když se může ,,jen tak´´ utrhnout ze řetezu. Tady je schopen narvat nápady na třicet scének najednou do jednoho momentu. Třeba vlak cajďák, to byl panečku vizuální nářez! Tam by bylo možná zajímavé, kdyby se možná odehrával nějaký celý film a ne jen pár desítek vteřin.:D Ostatně třeba celé finále je svatbě je skvostné,  ale občas je mi tady těmi dávkami nápaditosti (třeba ještě ta vzpomínací sekvence ve stylu starého filmu, kdy se úplně změnil obraz, ale dokonce i fond českých titulků) i teda trocha větší  prodlevy, kdy scénáristi  nakusují x dějových linek najednou mezi kterými se pak jen tak nějak přeskakuje a v závěru se najednou docela rychle vyřeší. Jako by potřeba ,,,něco vyprávět´´ Burtona spíše brzděla. K hypu na Ortegu se opět přidat nemohu, přestože její linka s tím klukem byla docela překvapivá, tak  z nováčků mě nejvíce bavil otčím  v podání Justina Therouxa.  Otázkou ale je jestli humor této postavy je úplně to, co čekáte od filmu Tuma Burtona. Typicky Burtonovský trademark navodí spíše hlavní padouška v podání Monicy Bellliculi.  No...hlavní padouška. V celém filmu je sotva deset minut, to je mi tedy hlavní padouch. Přitom mohla   být skvělá, když vysává duše a měla tak impozantní představovačku. Jenže? Na konec se sotva mihla. To moc nechápu. Má oblíbená příšerka z jedničky, ale konečně dostala i svoje jméno Bob a mnohem víc prostoru než minule.:D Dokonce ji byla v titulcích uctěna vzpomínkách, když tedy alespoň musela dopadnout tak nezdárně.:D A závěrečné tři minuty vám možná ještě pořádně zamotají hlavu. Mně teda zamotaly. ()

Související novinky

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

07.09.2024

V sobotu 7. září proběhlo slavnostní zakončení 81. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách. Jednu z největších evropských filmových událostí roku otevřel 28. srpna nejnovější počin Tima… (více)

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Reklama

Reklama