Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 1

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (429)

castor 

všechny recenze uživatele

Nakonec fajn. I Korejci si chtějí zařádit s hladovými zombíky, kteří prorážejí hlavou sklo, lezou přes sebe jako po žebříku a koušou všechno, co se nepohybuje jako hladové klepající se oživlé mrtvoly. Šíleného výrazu v očích se dočkají pasažéři luxusního vlaku, mezi kterými nám tvůrci jasně představí ty dobré, ty zlé i ty, kteří se v průběhu děje „napraví“. Scénář není tak nejapný jako v případě podobných kousků, hlavně si cením toho, že neobsahuje tolik oslích můstků a logických děr. Samozřejmě nechybí typicky přepálené asijské emoce, občas je to křeč, ale vesměs se divák nenudí (ač se bleskurychle útočící potvory v tomhle subžánru většinou velmi rychle okoukají). Digitální triky fajn, něco bych prostříhal, ale vesměs spokojenost. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nech by som bol akokoľvek hororovo nespôsobilý, čokoľvek z tohto žánru tolerovať, či presne naopak, znalec, chyby v systéme neustále vyhľadávajúci, po vzhliadnutí "Train To Busan" (už len z dôvodu vysokej kvality spracovania), pod tri pri hodnotení v živote nemožno ísť. Neskutočne ma vedia pobaviť určitý "jedinci" svojimi názormi jak zo spomalenej školy, kedy amatérska ducharina z Grónska, má v ich očiach väčšiu hodnotu, ako solídne spracovaný snímok, ktorý spĺňa takmer všetky najvyššie kritériá. Na druhú stranu, práve vďaka nim presne viem, že akýkoľvek nový, menej známy horor "bez reklamy", z ničoho nič svetlo sveta spatriaci, v garáži na kolene zrobený, nimi ohodnotený za "☆☆☆", bude pre mňa a mojich blízkych úplnou stratou času. A potom už len človek s úsmevom na tvári sleduje ten voľný pád z 1500 metrov, jak pri bohom odopieranej samovražde, ako dokonale sa vedia strápniť. Pri "Home Alone 5" človek kritiku pochopí, ale tu, pri takomto počine, rovnako ako pri "Gokseong", ani omylom. Jediné čo fanúšika hororu, obzvlášť zombie subžánru môže zamrzieť, je nedostatok gore. Ale inak, od "dvacky" žiadna nuda nehrozí (!), výzor nakazených smelo porovnateľný s pohľadom vašej svokry po 4 hodinovej bitve so šminkami pred zrkadlom, záver zas prináša satisfakciu v realite, napriek nepriaznivému osudu, nádej umiera posledná. Viac ako slušný "film" - 75% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Korejský letošní HIT a nejlepší Zombie nálož Roku. Train to Busan je vskutku mixem dvou výborných filmů World War Z a SnowPiercer, kde mě mrzí jediné, že se Korejci nevyřádili na Brutalitě, protože oni jediní na Světě nemají problém cpát násilí do filmů ve velkém, zde však kvůli výdělečným účelům museli jít na PG-13 podobně jako ve World War Z. Toť jediná výtka, jinak se jedná o velmi adrenalinové, strhující a napětím sršící zombie Tornádo odehrávající se ve vlaku, ze kterého je problém utéct. Zombie vypadají parádně, jsou velmi agresivní, jejich pohyby jsou parádní, lepší vzhled a movement jsem u nich snad ještě neviděl. S postavami je film docela dost nekompromisní o to víc s něma divák soucití a zároveň jim velmi fandí. Nejlepší je hlavní dvojice Dong-seok Ma, což je v Korei velmi proslavená hvězda a Yoo Gong, který místo nejlepšího agenta ovládající Systemu zde pro změnu hraje načančaného finančního manažera. Ee-seong Kim je zde úplně nesnesitelný. Potěšili i vedlejší role, kde každý jeden se objevil v solidním Korejském trháku. Plusem je i velmi intenzivní soundtrack. Skvělá věc. Story 7/10, Atmosféra 9/10, Gore 4/10, Vizuál 8/10, Akce 10/10, Napětí 10/10,Humor 4/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 5/10. 85% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý korejský horor. Ani jsem nečekal, že mě to tak chytne. Akce je udělaná dost povedeně. Film skvěle pracuje s napětím a emocemi, takže se do postav lehko vžijete. Co začne jako nevinná jízda vlakem, skončí jako boj o přežití. Pár náhodných cestujících musí spolupracovat, aby přežili. Povede se to ale všem? Vážně je to síla. "Není to vaše vina." ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som teda zombie akčný horor z Južnej Kórey určite ešte nevidel a ani z iného štátu z Ázie, tak som tento film celkom uvítal. A rozhodne neľutujem. Tento film je výpravný, slušne natočený, triky aj technická stránka solídna, zaujímavá atmosféra, hudba atď. Tiež emócie a silné scény fungujú, smutný a dojemný je koniec. Čo ale málinko vadilo, bola prepálená dĺžka filmu, občas to už chvíľkami aj nudilo, škoda lebo skoro som išiel s hodnotením aj o niečo nižšie. Pre fanúšikov hororu sa zombíkmi je Train to Busan filmová lahôdka. Je to doslova diabolská jazda vlakom z bodu A do bodu B. Problém je, že nie som fanúšik hororu so zombíkmi, ale nalákalo ma pomerne vysoké hodnotenie a upútavka. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Představitel hlavní postavy Seoka Wooa Gong Yoo ve skutečnosti pochází z titulního města Pusan v Jižní Koreji. (pajik)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama