Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

bloom 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem oba dabingy (Mrkvička + Jelínek a Štěpánek + Jelínek) a žádný větší rozdíl v nich není, až na... (viz níže) .Kdysi to televize inzerovali jako parodii na filmy s Budem a Terencem a celkem to tak je. Je to víceméně parodie na všechny bláznivé komedie 70. let, vždyť taky postava komisaře jasně odkazuje k Louisi de Funésovi. A tady tvůrci českého dabingu výjimečně pochopili vtip, protože ve starší verzi (Mrkvička + Jelínek) dabuje tuhle postavu František Filipovský. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

„To je šéf! ….. To je šéf! ….. To je šéf!“ ______ Další z legend mého dětství. Film, který jsem viděl snad dvacetkrát. Viděno dnešníma očima: Je to sice nostalgie, ale není to tak dobrá komedie, za kterou sem jí měl, když mi bylo 10. Přesto jde společně se Šimon a Matouš jedou na riviéru o nejzdařilejší napodobeninu Bud Spencera a Terence Hilla, která se jejich filmům může kvalitativně rovnat. Pravda, jen trochu ztřeštěnější. Groteskní bitky, pěkná ústřední melodie, infantilní dialogy, vyzkoušené charaktery. Výborný dabing Jana Přeučila dělá z Morgana (skvělý Dominic Barto) nejvtipnější postavičku. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Taliani si raz povedali že filmov so Spencerom a Hillom nie je nikdy dosť a tak natočili ešte ďalšie do ktorých obsadili ich dvojníkov. A svete poser sa, tým špagetožrútskym chumajom to vyšlo! Táto pirátska SpencerHillovka je po všetkých stránkach rovnako vydarená ako tie skutočné. Bitky, vtipy, ultra dementný zloduchovia, dokonca aj ústredná pesnička je rovnako chytľavá ako slávna Dune Buggy. Keď som bol malý, strašne som sa rehotal na tej scéne keď Šimon s Matúšom vylezú z mraziaceho boxu a vysia z nich cencúle. Fakt som sa vtedy skoro posral. Ale ani po mnohých rokoch tomu nechýba vôbec nič, stále je to taká istá priblblá pohodovka o fackujúcich sa magoroch. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Rčení: "Když dva dělají totéž, není to totéž." v tomto případě vůbec neplatí. Napodobitelé dvojice Budyhill Šimon a Matouš se svého úkolu výborně zhostili a v mnoha se komediím se Spencerem a Hillem vyrovnali. Zkrátka je Šimon a Matouš skvělá a vtipná komedie s vynikající a chytlavou průvodní písní, která i po tolika desetiletí stále baví. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je už slabší podívaná, ale i přesto se člověk rád pobaví. Dominic Barto má pořád svou věrnou partu a i tentokrát se snažili skřížit plány našim dvoum hrdinům. Panna Marie s diamanty, dobrmani, spoustu jídla, skvělé zábavné bitky a bezkonkurenční dabing pana Františka Filipovského, která tady dabuje jednoho potrhlého policistu. Italská odpověď pravděpodobně na komisaře Juva z Fantomase. No a do toho všeho chytlavá melodie bratří Angelisů (kteří mají také na svědomí svou giallo praci ve filmu TORSO) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)
  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)

Reklama

Reklama