Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Taliani si raz povedali že filmov so Spencerom a Hillom nie je nikdy dosť a tak natočili ešte ďalšie do ktorých obsadili ich dvojníkov. A svete poser sa, tým špagetožrútskym chumajom to vyšlo! Táto pirátska SpencerHillovka je po všetkých stránkach rovnako vydarená ako tie skutočné. Bitky, vtipy, ultra dementný zloduchovia, dokonca aj ústredná pesnička je rovnako chytľavá ako slávna Dune Buggy. Keď som bol malý, strašne som sa rehotal na tej scéne keď Šimon s Matúšom vylezú z mraziaceho boxu a vysia z nich cencúle. Fakt som sa vtedy skoro posral. Ale ani po mnohých rokoch tomu nechýba vôbec nič, stále je to taká istá priblblá pohodovka o fackujúcich sa magoroch. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Šimon s Matoušem, dva opravdoví smolaři, nyní věří, že se na ně konečně usmálo štěstí. Náhodou jsou zaměněni za dva kněze, a jako tací vysláni do Holandska se sochou Madonny. Toho ale využívá šéf místní mafie, a na soše zamění barevná sklíčka za diamanty, a využije Šimona a Matouše jako pašeráky. Jenže když má dojít na předání, vše se komplikuje - a navíc se do všeho zamotává policie pod vedením inspektora Nelsona a Morganova zločinecká banda, a o diamanty mají zájem všichni ... Je jasné, že tvůrci filmu využili podobnosti hlavních hrdinů s - v té době hodně oblíbenými - Terrencem Hillem a Budem Spencerem, na druhé straně jejich filmy Šimon a Matouš v lecčem překonává. Rozhodně je to jeden z filmů, který v době rozmachu prvních videí, nesčítelněkrát brázdil naše televize, a nikdy nezapomenu jak jsme si s kámošema některé scény přehrávali zpomaleně, aby nám ani záběr neutekl. Chválím také povedený český dabing, a to asi nejvíc Františka Filipovského jako inspektora Nelsona (aka holandský četník Cruchot)... ()

Reklama

bundaboy 

všechny recenze uživatele

V dětsví jsem tenhle film viděl snad 100x :). A když jsem si to pouštěl nedávno, tak jsem pořád slzel smíchy, takže to věkem vůbec neztrácí na kvalitě :). Nutno ovšem poznamenat, že nejlepší je to s původním českým dabingem (Mrkvička + Jelínek + Filipovský)! A možná to bude znít divně, ale mě se tyhle dva filmy s Šimonem a Matoušem líbily vždycky víc, než ty původní s Hillem a Spencerem... ;) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak by tato komedia patrila medzi moje nostalgicke spomienky z detstva, dal by som dnes asi minimalne 4 hviezdicky a ak by som to mohol hodnotit uz pred 25-timi rokmi, tak jednoznacne 5 hviezdiciek. Lenze nikdy som nemal stastie tento film v detstve vidiet, len som o nom pocul a dodnes nechapem, preco sa mi ho nepodarilo vidiet uz vtedy, pretoze dnes uz ma to nedokazalo tak oslovit, co mi je skor luto. Niektore bitky boli humorne, avsak hlavne ten stred filmu s blbymi gangstrami, ktori boli tak blbi, ze mi to uz ani nebolo smiesne ma donutili dat tejto komedii 3 hviezdicky. A vlastne ani nechapem, preco ulohy, ktore mali hrat Bud Spencer a Terence Hill dostali ich nejaki neznami dvojnici. _________ Antonio Cantafora - (Matúš / Butch) +++ Paul L. Smith - (Šimon / Toby) +++ Dominic Barto - (Morgan) +++ Jacques Herlin - (Inspector Nelson) +++ Giuseppe Maffioli - (Kňaz) +++ Riccardo Petrazzi - (Massimo) +++ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nevadi mi, ze to je vykradacka Spencera a Hilla aj ked ich charizmu ani zdaleka nedosahuju. Este tak kopia Spencera je celkom vydarena, ale kopia Hilla je strasne nevyrazna a ani chemia medzi nimi nefunguje tak dobre ako u originalnej dvojky. Zapletka je celkom v pohode, plná rôznych zamen a nedorozumeni. Horsie to je ale s humorom, ktory je na tej najprimitivnejsej detskej urovni. Zaporaci su uplne blbi a neustale o nieco zakopavaju alebo niekam padaju. To ma uz nebavi. Bitiek tu tiez nie je vela a choreograficky su uplne jednoduche s dôrazom na akoze vtipne facky. Snad jedina vec, ktora sa vyrovna originalu, je chytlavy hlavny hudobny motiv, ktory znova tak skoro nedostanem z hlavy. Takze snahu vyrovnat sa originalu ocenujem, ale na original to nema ani nahodou. 4/10. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)
  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)
  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)

Reklama

Reklama