Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

gogos 

všechny recenze uživatele

U nekterych momentu sem se hodne nasmal, u nekterych naopak skoro vubec, ba co vic, pripadaly mi krecovite, hloupe a silene kopirujici. Dlouho sem si nemoh na ty kopiraky zvyknout, ale po case sem navyk a libilo se mi to vice nez dost.... Nadprumerna komedie, ktera ovsem ani zdaleka nedosahuje kvalit nejlepsich filmu s BS a TH.... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na svůj vzor (Hill/Spencer) to sice nemá, ale kopíruje to kompletně všechno tak zdařile, že se třemi dioptriemi by si to člověk i spletl. Sice je to jen odvar toho nejlepšího, co kdy z hlediska kinematografie z Itálie přišlo, ale i tak je to celkem slušná zábava. Na opakování to není, ale jednorázově je to na vyčištění hlavy výborné. 70% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Žid Paul Lawrence Smith (Adam Eden) ako Šimon (Simone) a Talian Antonio Cantafora ako Matúš (Matteo) urputne sa snažiaci napodobniť populárne fackovacie akčné komédie svojich slávnych značkových kolegov Buda Spencera (Carlo Pedersoli) a Terence Hilla (Mario Girotti). Prekvapivo sa im to výborne podarilo. Takmer predčili originál. "Šimon a Matúš: Obchodníci s diamantami" (Il vangelo secondo Simone e Matteo). Stará bláznivá talianská komédia pri ktorej som sa ako decko zadúšal od smiechu. *** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako by DaVinci stál před kopií Mony Lisy a přemýšlel, v čem ho to její autor vlastně předčil.. Pochopitelně, přirovnání je to nadnesené, ale tahle dvojka (mimochodem, ten silnější vypadal jako odulý Pete Sampras) překonává Buddyho a Terryho v té vůbec nejdůležitější disciplíně - vtipnosti. Holt, vzácný případ, kdy nostalgie z pubertálního věku nebyla na hadry rozcupována současným úhlem pohledu. A Přeučilem brilantně nadabovaný "tikající" padouch Morgan? Tomu patří exkluzivní místo v síni slávy hovad a trotlů dosavadní filmové historie. Jak jen ten lví pšouk a lišák mazaný umí napodobit výbuch nitroglycerinu - i sám nitroglycerin by se divil.. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Hele Šimone, pojď jsem na chvilku a zeptej se toho pána co chce? Sundej jeho ruce z mého krku nebo ho uškrtim." *** Film mého dětství a rád se k němu vracím. Spolu s druhým dílem, který jako kluk jsem miloval o něco více, protože jezdí v náklaďáku. Škoda, že tahle dvojka nenatočila ještě třetí díl, z kterého nakonec bohužel sešlo. 100% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)
  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno