Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 081)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Standardní, efekty trošku béčková sci-fi podívaná. Záměrně píšu efekty, protože některými záběry si film hraje na Gravitaci, ale přitom je na něm hrozně vidět, jak je Gravitace někde úplně jinde, zatímco tento film se o tu kvalitu jenom pokouší. K plusu má ale suprovou partu, kde co herec, to borec. Takže tady zklamání neočekávejte. No a po příběhové stránce? Tam to snad nemůže být jasnější ne? Klasická sci-fi hororová fráze. Na začátku máte všechny a na konci...máte konec. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z hlediska příběhu průměrné a nijak šokující sci-fi, které se inspirovalo dlouhou řadou fantastických snímků - 2001 : vesmírnou odyseou počínaje, přes Blob, Vetřelce, Evoluci, Chobotnici až ke Gravitaci a Pasažérům.... To ovšem nepovažuji za špatné, naopak, vesmírná dobrodružství už byla téměř vyčerpána, a tak je lepší nový klon Vetřelce než nějaký nelogický blábol. Zpočátku sice ubíjí dialogy o ničem, jakmile se ale podívá kamera do vesmíru (speciální efekty vesměs velmi dobré) či dojde na akci, pak si film musíte užívat. Dal bych spíše tři hvězdy, ale závěr mě nadchnul, a proto musím jednu přihodit. Titulky za doprovodu Spirit in the Sky (1969)...tomu říkám super-retro! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi som si prial aby "Votrelec" všetkým vytrel zrak, až sa to podarilo "Lifu", ktorý po vizuálnej stránke, megalomanskému projektu Ridley-ho Scott-a nesiaha ani po členky. Lenže menej je skrátka niekedy viac, a tak veškerá stávka na "neistotu" v podobe jednoduchého scenára, dokonale vytrie zrak aj skeptickému divákovi. Ja nechcem velebiť TENTO snímok, a už vôbec ho porovnávať s nejakou kultovou sériou milovaného "Alien" monštra. No TU, od TOHTO počinu človek neočakával nič, a TAM, od TAMTOHO proste všetko. A to bude zrejme ten problém .. - 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Život je kombinací Vetřelce a Gravitace? Rozhodně. Z prvního si bere základní koncept vetřelce ve vesmíru, ale nevyužívá jeho hororové prvky formou klaustrofobie a paranoie ze stínů. Z druhého si bere vesmír a například velice dlouhou první scénu bez střihu. Obě tyto části mají své kouzlo, svoje silné okamžiky, ale Daniel Espinosa je nedokázal spojit do jednoho filmu bez ztráty kytičky. K té došlo především v kolísavém tempu a skocích do filozofování o smyslu života (našeho? jejich? toho, co se znovu objevil?). Jako by se tvůrci celkově zapomněli rozhodnout, zda půjde o krvavý horor, paranoiu v kosmu, kde váš nikdo neslyší nebo mrazivé vesmírné drama. Hvězdné obsazení je až na výjimky (Jake a Rebecca) skoro zbytečné. O třetí hvězdičce rozhodl až závěr, který mi připomíná brakové scifi z staré školy a dnes působí velice příjemně! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žádám o povolení zabít tu věc." Povoluje se. Calvine, braň se! Mně se tedy souboj mimozemšťana Calvina s posádkou vizuálně hodně líbil a taky mě dost nudil. Tohle už tady prostě bylo tolikrát - žila byla skupina lidí a ta někoho potkala a počet lidí ve skupině se snižoval a snižoval až zůstal jeden, který vyhrál nebo žádný a ten pro změnu prohrál. A přesně o tohle jde, jenom v tom hrají známější ksichty. Zkrátka bylo to hezké, ale když to srovnám s tím výletem na Kokořín, tak radši znovu navštívím pískovcové skály s občerstvením než tuto multi-kulti vesmírnou stanici. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Trubice, které vyzařují světlo a teplo a uvolňují kyslík, může odkazovat na skutečně existující přístroj VIKA - generátor kyslíku, který byl zkoušen na MIRu a IIS. Jde o směs LiClO4, která generuje kyslík a teplotu. Vydává cca 400-500°C a funguje cca 5-20minut. (Puxina)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama