Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Téma jak se dá ovlnivit soudní rozhodnutí poroty, mě velmi zaujalo, velmi zájímvý námět , byl proměněn v dorbou napínavou jízdu. John Cusack v ní jede na první místě a v těsným závěsu Gene Hackman až pak jsou také dobří Dustin Hoffman a Rachel Weisz / ta je také hezká/. Jsem "rád" že nejen české soudy mají problém s důvěryhodností. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Netradiční námět s opravdu nečekanou zápletkou. Dobře propracovaný scénář, skvělý Hackman, obstojný Hoffman a jako vždy nehrající Cusack. Finále ještě takové "late-90s", což odpovídá době vzniku. Celkově ale podařené a pro mě příjemné překvapení, které si užije každý kdo má rád filmy z amerických soudních síní. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se dlouho těšil; kvůli tématice (soudní proces), prostředí, kde se měl příběh odehrávat (soudní síň a zákulisí) a samozřejmě taky kvůli hereckému obsazení (Hackman, Hoffman, Cusack). Příběh se skvěle rozjel a slibné tempo ztratil vlastně až ke konci. Největší hvězdou pro mě byl Gene Hackman, který si se svou zápornou rolí poradil opravdu bravurně; jen mě trošku zklamal Dustin Hoffman, ale jeho nevýrazný projev byl dán i tím, že nedostal moc prostoru. Nechybělo napětí, dobré dialogy a opravu výborné scény (to vybírání poroty mě fakt chytlo ;-)) a jedinou, ale o to větší výtku bych měl k závěru; konec byl docela dost předvídatelný a bohužel připomínal jedno velké klišé. Hodnotím 4*; škoda, potenciál snímku nebyl plně využit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z top právnických thrillerov či drám. A to napriek tomu, že nesúhlasím so súdnym rozhodnutím, ale to je Amerika, tam asi hocijaká blbosť na súde vyhrá. Proste scenár na jednotku a herecké výkony ešte viac. Nemyslím tým len slizáka Cusacka, ktorému vtedy išla karta, ale hlavne Hackmana, to bol fakt pán. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přiškrcená a rutinní inscenace jednoho velkého soudního procesu a s tím spojeného tahání za nitky mimo soudní síň. S hvězdným obsazením za účasti Hackmana a Hoffmana, ale chybí důraz, sofistikovanější uchopení i zapamatovánihodné scény. Průměr který neurazí, ale ani nenadchne. Devadesátkový flák natočený o dekádu mimo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Film je natočen podle novely Johna Grishamana z roku 1990, pouze s tím rozdílem, že v knize nešlo o zbraně, nýbrž o velkou tabákovou společnost. (viperblade)

Reklama

Reklama