Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele agentmiky k tomuto seriálu (4)

Stranger Things (2016) 

Bože, jak já ten Netflix miluji. Už u Daredevilu mě přesvědčili, že jsou to opravdu mistři, co se týče seriálové tvorby. Popravdě jsem si nebyl jistý, co od Stranger Things mám očekávat. Seriály s nádechem hororu ještě nemám pořádně prozkoumány, ale po zhlédnutí Stranger Things se ně určitě budu soustředit více. Herecké obsazení sice neoplývá tak známými herci kromě pár výjimek, ale všichni zahráli na své poměry brilantně. Ani nevím, kde mám s klady začít. Atmosféra a příběh jsou excelentní. Přišlo mi, že s každým novým dílem rostla samotná kvalita jednotlivých dílů. První polovina série je spíše taková výpravnější s prvky mystična, zatímco druhá půlka je trochu více akčnější. Právě toto vyvážení se mi líbilo a zamlouvalo. Samotný konec mě již navnadil na druhou sérii, které se snad dočkáme příštího roku. Za mě prozatím seriál roku. Hodnocení: 90% ()

Season 2 (2017) (S02) 

Tři roky jsem si dal pauzu od první série a konečně jsem si pustil druhé pokračování. Muselo to být pro bratry Dufferovy velice těžké přijít s novým originálním nápadem pro samotnou zápletku a zároveň zanechat všechny vydařené aspekty první série, jež si ihned získala široké spektrum fanoušků. Ale mohu vám s čistým svědomím sdělit ten fakt, že se všechno povedlo. Hlavní skupina zůstala pohromadě, já jsem si fakt zamiloval jejich vtipné dialogy, jež vás mnohokrát dost rozesmějí. U šerifa Hoppera 👮 zůstalo vše při starém, jedna z mých nejoblíbenějších postav v celém seriálu, prostě tak odvážný člověk s citem pro spravedlnost, jenž chce každému pomoci, toho si snad oblíbí každý. Dále pak zajímavá věc, o které se chci zmínit.....co se to stalo se Stevem ? Z nenáviděné postavy z jedničky se stal buddy parťák Dustina, jejich duo a rozmluvy mezi nimi považuji za perfektní přírůstek do tak již brilantně fungujícího konceptu. Příběh opět na úrovni, triky na seriálovou tvorbu taktéž úctyhodné👾, osmdesátkový feel s dobovými hudebními peckami🎧.......co víc si přát😊. Konec se Dufferům povedl neskutečně vygradovat. Uvidíme, co přinese třetí série s malinko dospělejším nádechem (holt, musí se počítat s tím, že ti herci nezůstanou dětmi napořád😞.....puberta už je tady !). Za mě dávám 90 % ()

Season 3 (2019) (S03) 

Dva roky si muselo fanouškovské centrum "Podivných věcí" počkat, než přibyde třetí řada tohoto oblíbeného seriálu....A fakticky jsem rád, že si s tím dali takovou práci a vynesli to na povrch až nyní. Mně se zdají nápady bratří Dufferových neuvěřitelné, pořád dokáží přijít s novým příběhem plným zvratů a přesto si zachovají tu původní, již osvědčenou, tvář první série z roku 2016. Vskutku mimořádný talent. Třetí řada se logicky nese v dospělejším nádechu, hlavní hrdinové již nejsou malými dětmi, kteří hrajou ve sklepě dračák, ale i oni vyrostli a řeší tak puberťácké problémy. Samozřejmě se ale nedočkáme jen nějaké romantické komedie říznuté sitkomem, i zde se rozehraje slušné drama s hororovými prvky, jak jsme již zvyklí (ale musí divák počítat, že se takových cvhil dostaví méně). Zápletka s ruskou základnou správně přestřelená, ta druhá s monstrem taktéž potěšila. Návrat staronových postav taktéž zahřál u srdíčka, ale i nové neoukoukané tváře zabodovaly na plné čáře (zejména Robin, jež mě svou bezchybnou chemií se Stevem bavila celých osm dílů, parádní kasting.........a nesmím opomenout ani Alexeje). Šerifa Hoppera dostihla menší existencionální krize, jeho místy spíše až komické počínání jsem zprvu nesnášel, ale postupem času jsem si tento jeho image docela oblíbil. Kromě výborně napsaných charakterů (opět!) špičkový soundtrack, normálně si teď pouštím hity osmdesátek (až tak mě tato sága ovlivnila), a CGI se zase o kousek posunulo na vyšší úroveň. Závěr opět epický, došlo i na silné emocionální momenty, u kterých jsem se nevyvaroval slzám. Doteď jsem si nemyslel, že by se již 4. řada mohla vyrovnat svým povedeným stejnojmenným předchůdcům, ale to stejné mě napadalo i po dvojce. Takže s nadšením očekávám, co nám tvůrci přichystají do dalších let. Za mě dávám 93 % ()

Season 4 (2022) (S04) 

Bratři Dufferové jsou borci! Po tříleté odmlce přijít s tak úžasnou předposlední řadou, která místy dýchá na první řadu co se týče kvality, to jsem nečekal ani v těch nejrůžovějších snech. Velice se mi zamlouvalo rozdělení příběhu na 4 jednotlivé dílčí zápletky (Hopper v Rusku, skupina v Hawkinsu, v Kalifornii a v neposlední řadě linka s El), na konci to do sebe zapadlo jako bezchybná skládačka. Jinak technicky naprosto dokonalé dílo, tady jsem pochopil, že ty peníze se během produkce nikam neztratily, vidíte na tom samotném výsledku každičký dolar. Představení nových postav též na jedničku, Eddie musel přirůst k srdci obřímu množství zarytých fandů. A Vecna mě též kladně překvapil! Tak hrůzu nahánějícího záporáka tento seriál potřeboval nutně jako sůl (plus kvituji, že použili masky a make-up na úkor CGI)! Seriál příjemně gradoval, čtvrtý díl mě jako většinu absolutně odrovnal, jinak první číst vyložila pro dvojdílné finále karty na stůl fakticky bezchybně. A jsme, dámy a pánové, u samotného finále! Taková 4hodinová jízda, kde není nouze o napětí, strach a i emoce, nenechala chladným asi nikoho. Jasně, místy to mohlo působit s mírným nádechem klišé, na druhou stranu, tohle přesně jsme chtěli vidět! Na pátou řadu se těším jako malé děcko a v koutku duše doufám, že ta časová odmlka bude kratší. Čtvrtá řada si ode mě odnáší naprosto zasloužených 9/10 P.S. Kate Bush absolutně překopala žebříčky poslouchaných songů! ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama