Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (278)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria - 89%. Pokračovanie mi príde ešte o chlp lepšie ako prvá séria. V prvom rade sa pridali zaujímavé a dobre postavy, ale hlavne lepší príbeh a akcia. Prvá polka sa trošku pomalšie rozbieha ta druhá skoro fantastická (okrem siedmeho dielu). Znova nechýba výborný soundtrack, fajn odkazy na kultové filmy, či známe tváre, ktoré tam nie sú náhodou (Sean Astin - Goonies, Paul Resier - Aliens). No a finále je takmer fantastické a prekvapivo funguje v romantickej a rodinnej polohe oveľa oveľa lepšie ako v tej hororovej a akčnej. ()

pepo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som fanúšik seriálov a prvá séria ma vytočila. Tejto druhej som sa rozhodol dať šancu, pretože ten koncept sa mi stále pozdáva. A som rád, že na druhý pokus mi to viac menej sadlo. Samozrejme to trpí všetkým, čo na seriálovej tvorbe nemám rád (pomalé tempo, príliš veľa odbočiek, zbytočná rozťahanosť, malé production values), ale tu mi to fungovalo celkom dobre. Potešil najmä lepší dej, vyladenejšie tempo a hlavne absencia vykrádania scén populárnych počinov 80. rokov. Tu sa pre zmenu vykrádajú nové filmy (Cabin in the Woods a hlavne Jonathan Glazer sa musí veľmi baviť na kopírovaní Under the Skin), ale to až tak nevadí. Fanúšikovia prvej série budú samozrejme nadšení, pretože je to v podstate to isté, akurát upgradované o vyšší rozpočet a sebavedomosť autorov. Konečne to tak nereflektuje nevydarené adaptácie kingoviek, ale autonómne dielo tvorcov, ktorí sa vracajú späť v čase aby nám pripomenuli aká bola tvorba 80. rokov cool. To však nič nemení na tom, že by som si to radšej pozrel v oklieštenej podobe ako celovečerák v kine. Každopádne však prevládala spokojnosť, aj keď od nadšenia to má stále ďaleko. 8/10 ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Idiot plot. Snad všechny postavy se chovají jako totální idioti, jako kdyby nikdy nezažili události z první sezóny a nemuseli být opatrní (vezmu si domu na truc malý zvířátko z jiný dimenze, určitě). Krom toho je to strašně předvídatelné, v některých dílech je pointa v podstatě prozrazena v názvu dílu (The Spy). Takže to není příliš napínavé (až na několik povedených momentů). Strašný sešup dolu oproti jedničce. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 2017 nám vracia seriál "Stranger Things" a všetci s napätím očakávali, čo sa bude diať v tomto malom pokojnom mestečku ďalej o rok neskôr. A podľa mňa druhá séria úspešne nadväzuje na to, čo nám priniesla prvá. V prvom rade je ale potreba povedať, že kým prvá séria sa sústredila na príbeh, kde sa kamaráti snažili nájsť strateného Willa a stretli sa s dievčaťom Eleven a mali sme jeden veľký príbeh, ktorý prežívali všetky postavy dokopy, druhá séria je úplne iná. Popravde je tu tých príbehov viacero a všetky sa nakoniec prepoja. A myslím si, že všetko to funguje skvele. V prvom rade sú to postavy, ktoré máme radi a vracajú sa na naše obrazovky. A je to rovnako skvelé. Will tu má väčšiu rolu a jeho spojenie s "Upside Down" je vynikajúco stvárnené, plus bez toho aby som išiel do spoilerov poviem, že to bude mať ešte veľkú dohru. Máme tu novú postavu Maxine, ktorá je vynikajúca a dozvieme sa toho viac aj o El. Inak, tá sa v tejto sérii až tak veľmi neobjaví, ale keď tu je, tak je rovnako skvelá ako naposledy. Nechcem toho prezrádzať veľa, ale poviem, že každá postava tu dostane priestor, všetko nakoniec do seba zapadne a atmosfericky je to presne to isté, čo sme mali naposledy. Napriek tomu, že druhá séria je úplne iná než prvá, je rovnako vynikajúca a všetkým odporúčam. Či už ľuďom, čo majú radi horory, alebo ľuďom, ktorí chcú iba dobrý seriál. Tak či tak, nebudete ľutovať. Hodnotenie: A+ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se netají tím, že to neberou jako druhou řadu, ale jako klasické osmdesátkové (jak také jinak, že?) pokračování; odtud ostatně ona dvojka v názvu. Má to tedy veškeré příznaky právě dvojek; větší, delší, dražší, epičtější, více postavené na tom, co se prvně osvědčilo, zalidněnější, více je v sázce a vůbec je to pojaté (i vystavěné) jako druzí Vetřelci k prvnímu Vetřelci. Můžete slyšet kritiku, že to má pozvolný rozjezd, jednotlivé linie si jedou až příliš dlouho po své ose, některé ze songů jsou používány vyloženě prvoplánově a samostatně stojící sedmá epizoda je jak z jiného seriálu (stylově a co hůře i kvalitativně). A jde o oprávněné i pravdivé výtky. Speciálně ta poslední výtka, doufám, nepředznamenává směr, kterým se to hodlá v budoucnu ubírat. Jenže... Klady (od obsazení a práce s charaktery přes vyloženě neseriálovou filmovost až po působivou atmosféru zvládající multižánrový pastiš a kongeniální plesový epilog) stále drtivě převažují a i nadále je to v každém myslitelném ohledu od Dufferů točené přímo mě na míru; zvlášť pak pátá, šestá, osmá a devátá epizoda. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (33)

  • Dustin (Gaten Matarazzo) se v herně rozzlobí při hraní videohry „Dragon's Lair“ a označí ji za předraženou. V době vydání (1983) se jednalo o první videohru, která si místo obvyklých 0,25 amerických dolarů účtovala za jednu hru 0,50 dolarů a na některých trzích dokonce 1 dolar. (HellFire)
  • Sean Astin (Bob Newby) nebyl do své role vybrán náhodou. Poprvé se proslavil rolí ve filmu Rošťáci (1985), kde se parta dětí vydává na honbu za pokladem a do povědomí širší veřejnosti se dostal díky roli Sama v trilogii Pán prstenů. Na knižní předlohu J.R.R. Tolkiena tvůrci odkazují hned v několika epizodách první série. (HellFire)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama