Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hříšný kanec, Piktové s flanelkama ze sekáče, legendární Jirka, co má na hrudi v erbu jelena s televizními anténami, jeden digitální triceratops postrádající vejce a krev měnící se ve víno.. Rozjuchaná pohádka, u které se všichni zúčastnění nejspíše královsky bavili - já však ne. Kdyby ji uvedl Muf ve Studiu kamarád, byl bych asi shovívavější, takhle se mi zdálo, že největším mučedníkem legendy je samotný divák a jeho zcela zcestná očekávání. James Purefoy by měl vzhledem k charakteru svých rolí už pouvažovat o členství v nějaké skupině historického šermu.. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Mělo by se to přejmenovat na „Legenda o Jiřím a dračím vejci“. Žádný drak tu totiž skutečně nefiguroval a když, byla to naprostá, digitální hrůza, která shazovala jinak celkem pohodovou, byť lacinější výpravu. Postavy celkem ušly - pěkná princezna, sympatický stařík, přestárlý Swayze jako princ, atd. Jen mezi nimi nefungovala žádná chemie. Příběh byl nudný, nezáživný a i když se snažil o různé fórky, nebo zpestření ve formě zběsilých soubojů, na dobrou pohádku to zkrátka nestačilo. Série Dračího srdce tohle dělala mnohem lépe a hlavně - byla o dracích. Tady neměli skoro žádnou váhu a vůbec nic jsme se o jejich účelu existence nedozvěděli. Nemůžu jinak, o doslova odpudivý snímek nejde a zkouknout se jednou dá, ale mě nebavil a nevzbudil ve mně ani žádné emoce. Plus ke konci to byl už takový mišmaš nesmyslů, u kterého jsem div nekoukal každých 5 minut na čas. ()

Reklama

Kaszos 

všechny recenze uživatele

Je mi veľmi ľúto, že túto legendu tak dosrali. Drak ako z dokumentárneho filmu, ako je vidieť nedali si na ňom veľmi záležať pretože Draco z Dračieho srdca aj keď je to starší film vyzerá oveľa lepšie. A nejde ani tak o tie efekty ale skôr o to, že to bola len hromada jednotvárnych šupín a veľké zelené oko. Tiež mi tam dosť nesedeli niektoré kostými a brnenia, tiež prilby a niektoré meče, ktoré vôbec nepôsobili historicky. Pôvodná legenda odohráva v 4.storočí a Juraj je rímsky vojak, tu je Juraj nejaký križiak alebo čo s veľkým čiernym kamošom - to sa mi vôbec nepáčilo! Ďalej by som upozornil na blbosti ako, princezná dákym konárom dobila štyroch ozbrojených chlapov, prípadne keď sa Juraj hrabe v dračom truse a len tak mimochodom vyhlási, že je desať dní staré. Ani sa mi nechce to ďalej rozoberať pretože okrem Purefoya a jeho princeznej (ide o vzhľad) sa mi tam nič nepáčilo. (40%) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro sedmileté děti proč ne. Pro dospělejší je to klasická americká papundeklová rádoby středověká záležitost. Když to shrnu, z celého filmu mne zaujala jen fešná copánkatá princezna Luna. No a to je asi málo. Swayze si tu střihnul záporáka na starý kolena, proč ne. Radostí kvůli tomu skákat nebudu. Nikdy nebyl mým favoritem. Když se řekne slovo - legenda, Jiří a drak, představuji si něco jiného. Ale to je holt dáno asi tím, že jsem se narodil na starém kontinentu. Američané historické věci v drtivé míře neumí (a to ani pohádky) a jejich posedlost v rámci korektnosti všude obsazovat afroameričany tmavé pleti pak dělá z filmu ještě větší frašku než zamýšleli. Chyběl tam už jen Eskymák a nějaký ten Sioux... Aby to bylo echt korektní. Za mne to jsou jen dva dračí drápy. * * ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat, že to nebude žádné extra veledílo, ale celkem je to v pohodě. Nenadchne, neurazí. Prostě naprosto průměrná televizní fantasy s nádechem humoru a pár vtipnými scénami. příběh také není k zahození. Triky jsou na televizní film docela dobré ( uvidíme pěkně vyvedené draky a vejce jako kráva ) a herci taky byly v pohodě, nejlepší byl Swazey jako záporák. Potěšily mě i nevydařené záběry u titulků, opravdu bylo vidět, že se herci bavili. Takže nakonec je z toho pěkná fantasy komedie ze středověku na jedno zkouknutí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)
  • Jméno Vala Kilmera, který si ve filmu zahrál v jedné scéně, není uvedeno v závěrečných titulcích. (fisus)
  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)

Reklama

Reklama