Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (331)

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Než slabé tři hvězdičky, tak dám jen silné dvě. Proč? Protože film skutečně nemá chytře vymyšlený scénář. Začátek je dobrý, vtáhne a nabídne zajímavé možnosti a cesty, je poutavě natočený, má atmosféru. Jenže pak - tak kolem 25. minuty - začnou už jen různé variace příběhu, a z každého úhlu pohledu se věci mohly odehrát jinak. Skutečně jsem pak už v závěru čekal, že odněkud vylezou živí jak ten student, tak ta milenka, a budou tvrdit, že to celé byla konspirace. A při zpětném pohledu je zde spousta hluchých míst. Například naprosto prázdné silnice a divočina kolem, ale najednou jedou v krátké době po zapadlé silnici hned tři auta? A ten svědek proč mlčel celou dobu - skutečně čekal, že dostane zaplaceno? To by ho ale prohnilý právník přece nemusel hledat, že? Tak proč se svědek nepřihlásil rovnou na policii? Nebo celá ta záležitost s hotelem. Když se chcete zbavit milenky, zajedete s ní promyšleně do hotelu a pokoje, odkud nebudete mít únik? A když vezmeme, že šlo o sraz na popud milenky a víte, jaký je váš milenec rabiát, opět platí předešlé, že ho vylákáte do odlehlého hotelu, odkud nebudete mít jak utéct nebo jak se bránit? Zkrátka ta historka pak ani z jednoho úhlu pohledu (z podnikatelova, milenčina, rodičů) nedává smysl. A vlastně ani nezjistíme, kde se tolik hodin zdržela ta správná právnička. A podnikatel neví, kdo ho má navštívit, ani jak vypadá? A v takové krizi ani jednou nepojme pořádné podezření, že paní není tou, za kterou se vydává? A dráťák v propisce má skutečně větší dosah než sto metrů, aby se dalo v baráku na protější straně z mikrofonku zachytit každé slovo a nahrát na koutoučák (jo, na kotoučák)? Zkrátka na mne až moc náhod tam, tu i onde. Jinak zkušenější divák, který má nakoukáno více filmů, by musel být debil, aby mu hned po pár minutách nedošlo, že původní právnička není právnička. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se cejtil jako seňor Doria, když ho mimořádně přesvědčivá MgA.MUDr.prof.Doc.Phdr. Virginie štěpí na atomy, aby mi za bombasticky vygradované hudby uspořádala brada bendžíííí-jump ku podlaze. Vytknout se dá asi ledasco, ale proč si kazit dojem z podobného nářezu. Už jen práce s gradací příběhu, který neobsahoval prvoplánové plot-twisty jako uhlí na běžícím pásu, ale zašmodrchané klubko příběhu, jehož průběh a nuance je silně odvislý od toho, kdo jej popisuje - a kdo třeba nemá tak čisto za nehty, jak se zdá. Plot-twist tu byl jeden a mně sednul jak svíčková na svatbě. Herecky eňo ňúňo, hudba, španělština a namotávající se příběhové klubko = perfección, seňor Paulo. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Film podobný snímku Tělo. Rozstříháme zločin na malé kousíčky, ty rozházíme po stole a snažíme se je pak dávat dohromady z různých perspektiv s ohledem na motivy, poházené charaktery a pomstu. Samozřejmě pomstu. Typický kvalitně propracovaný španělský thriller. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebojím se říct, že Španělé v tomto filmu geniálně vystavěli námět založený na jedné vraždě. Režisér si s Vámi hraje. Nechá Vám hlavním podezřelým odvyprávět celý příběh, aby Vám do toho vhodil myšlenky druhého podezřelého. Když už jste docela na kaši, tak ani právnička na tématu nenechá nit suchou. No a když už budete zapomínat dýchat a Váš tep bude nepravidelný, tak Vás odzbrojí závěr, který je jeden z těch, na které jen tak nezapomenete. Nevím jak ostatní diváci, ale u mě se Contratiempo dostalo do seznamu těch nejlepších thrillerů, které jsem kdy viděl. Klobouk dolů před tvůrci. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Španieli v celej svojej kráse. "Contratiempo" však treba sledovať s veľmi silnou dávkou neurotík, ktorých užitie by sa zišlo najmä v závere, keďže posledná tretina si doslova robí "žarty" s divákovej mysle. Nie každý to vstrebe, no kto áno, bude svedkom "podobného" zázraku, ako Ja 8.3.2017 o 20:45 toho historického, na Camp Nou, kedy Barcelona vyprášila PSG /6:1/ Hodnotením som to mierne prehnal, ako hlavný rozhodca určitými verdiktmi, no keď máte v srdci "Blaugranas", koho to trápi ;) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)
  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)
  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama