Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 1

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (229)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nehovorím, že sa jedná o zlý horor, len najskôr zaujme prívržencov spomalených komorných konverzačiek. Čo teda rozhodne nie je potešujúce pre mňa. Nakrútené, zahrané aj zrežírované v poriadku. Tvorcovia vlastne stavili len čisto na atmosfére, neistote a strachu z toho, čo je tam vonku, plus na dôvere, resp. nedôvere medzi hlavnými postavami. Tým sa to podarilo ako tak utiahnuť. Akurát že film sa ťahal rovnako. Žiaľ, nudil som sa. Nočné mory mladíka boli celkom pôsobivé a asi ma na celom filme zaujali najviac. Samozrejme sa dalo čakať, že sa v závere konečne dočkáme nejakej akcie. Za mňa priemer, ktorému možno prílišné chvály viac ubližujú ako pomáhajú. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Triumf smrti. Obraz vlámského malíře Pietera Brueghela st. budiž symbolem světa, kde živí budou dříve nebo později závidět mrtvým.. Autor Trey Edward Shults překonává zármutek nad smrtí otce způsobem, který konzumní hororový divák nemusí vstřebat. Pokud je navyklý, že v „nákazových filmech“ sprintují infikované zrůdy a s rudýma očima se zakusují do krků obětí s takovou vervou, že jsou i renomované čistírny koberců bezradné, může zažít nevýslovné zklamání. Ač využívá ve velké míře klasické postupy žánru, je It Comes at Night postaveno na vykreslení psychologie postav obklopených strachem, paranoiou a touhou žít navzdory podmínkám. Člověk se vždycky bojí neznámého a strach ze smrti je ten ultimátní. Nevyřčenost, symboly a náznaky (červené dveře, noční můry či labyrint vnitřních prostorů domu, který spíše odpovídá dění v Travisově hlavě než očekávané dispozici domu při pohledu zvenčí) pak sebou přináší imponující dávku tajemna a těm vnímavějším ponechávají prostor pro různé interpretace. Ten vyčichlý žánr je potřeba nějak revitalizovat a tohle je jedna z cest.. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Horor se skvělou tísnivou atmosférou, malým, ale velmi zajímavě se rozvíjejícím dějem a zajímavými postavami. Navíc se tu i pomalu, ale účinně rozvíjí napětí. A finále docela drsné, teď tím nemyslím, že by to bylo brutální, ale tím, co se tam děje a jak se to tam děje. Na 5* to není, ale horor je to fakt dobrý. Konečně jsem na nějaký takový narazil, který by vyděsil, který by měl určité mystično. Už mě ty blbinky se zamaskovanými vrahy lezly na nervy. 4* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá psychologická hra odehrávající se na pozadí světové nákazy (která bohužel není více specifikovaná), těžící hlavně z napjaté atmosféry, osamocené chaty v lesích a perfektních dialogů. Joel Edgerton a Christopher Abbott si film zabírají jednoznačně pro sebe, jejich chemie od začátku funguje výborně a až do konce nabízí inteligentní rozhovory, prvky nedůvěry a zachování přežití sebe samotného nad životem ostatních. Závěr hezky vygradovaný, ale bez výraznější pointy či zakončení, která by filmu pomohla o hlubší zážitek a ne jen vyšumění do prázdna. Na nováčka Treye Shultse ale i tak dost originální a vtahující podívaná, ze které mám ve výsledku pozitivní dojem a napětí střídalo husí kůži. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Indie horor, který více sází na psychologický strach z toho, čeho je člověk schopen v krizové situaci, než klasické lekačky. Za málo peněz překvapivě dost muziky, která nabízí výbornou atmosféru, působivou hudbu a skvělé herce. Bohužel ke konci se dostavuje mírná jednotvárnost, přestože film paradoxně graduje. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Název filmu byl určen ještě před samotným scénářem. (griph)
  • Obraz zobrazený na začiatku filmu má názov „The Triumph of Death“ („Triumf smrti“). Namaľoval ho Pieter Brueghel starší, od roku 1562 sa nachádza v múzeu del Prado v Madride. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama