Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (497)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zlý thriller (na to, že sľuboval druhý Non-Stop), ktorý nielen že nefunguje konzistentnou dejovou logikou, ale ešte aj mlátičky prezentuje na dnešnú dobu neprijateľne predigitalizovane a nerealisticky. Ani v rámci žánrovej zábavy tak okrem tváre Liama Neesona a castingového vtípku pre filmových geekov (duo Patrick Wilson a Vera Farmiga z Conjuringov) neponúka nič hodnotné. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Záhadná Liamova cesta vlakem, která variuje Non-Stop. Ale důležitým poznatkem je, že Bohumil Říha k němu nepsal scénář a náš Honzík nejede vlakem poprvé, je to pro něj rutina, co ji absolvuje už deset let. A on nám ten akční důchodce objeví přímo spiknutí, do kterého může bý zapleten každý cestující. Ale on nám musí odhalit toho nejzáhadnějšího z nejzáhadnějších, považte, svědka brutálního (zlo)činu. A nedělá to zadarmo, komu by se nehodilo inkasovat sto litrů v dolarech, které mu nabídla záhadná cestující. Avavava, já se potím za něj. A Liam s krycím jménem Honzík musí být nejen svěžího rozumu, ale dvakrát se i (digitálně) pobít s nohsledy majora Zemana. Uff, zažíval jsem pekelné okamžiky napětí, kdy i hodiny přestaly tikat, záchod se začal sám splachovat a z uvařených vajec se klubala kuřátka. Liam svým drsným postojem změnil úplně chod dějin. A je to jeho důstojná rozlučka s akčním žánrem. Osobně ale nevěřím, že by v budoucnu už žádnou akční roli nepřijal. Jeho figura je zahrána mistrně věrohodně, chybějící fyzičce pomáhají digi experti, akce není přehršel, jenže i tak to má dynamický spád a mysteriozní auru. Jen závěr bych udělal nápaditější. Prostě ten už byl takový průměrnější. Je fér si přiznat, že film připomíná Liamovu leteckou anabázi v Non-Stop, však aby taky ne, když je jedním ze scenáristů maník, co je za někdejší letecké manévry odpovědný. Společným faktorem je i režisér Jaume Collet Serra, který režíruje svým obvyklým stylem, k němuž přidává dosud u něj nevídané kamerové kejkle. Vlakem jsem necestoval sto let, sevřené prostředí vlakové soupravy směr New York, z něhož není úniku, na mě fungovalo. Případnou slabší logiku příběhu neřeším, hutný děj bez známek nudy ji předčil. 10/10 ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když se podíváme do filmografie Jaume Collet-Serry, zjistíme, že se jedná už o čtvrtou spolupráci s nebezpečným Liamem Neesonem. Já od toho režiséra viděl skoro vše, takže mám přesné porovnání s ostatními Neesonovkami. Nejvíce se mi asi líbilo Run All Night, ale tématicky by se to dalo nejvíce připodobnit k Non-stop. Opět se jedná o precizně natočený thriller, s až překvapivě povedenou harmonickou hudbou, s několika silnými momenty, které zarazí do sedačky, ovšem film ničím extra nevyčnívající a lehce nadprůměr v podstatě ve všech směrech. A digitální závěr je vyloženě špatný, nebýt jeho, tak bych to spíše doporučil rodičům, ale takhle to nejspíš dovolit nedokážu. optimálních 6/10, ale upřímně jsem čekal méně. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě proč Jaume Collet-Serra vybírá tyhle špatné scénáře a pak z nich s Neesonem křešou něco jakž takž koukatelného. V podstatě jde o slabší verzi NON-STOP, kdy začátek flirtuje s Hitchcockovskou zápletkou a pak se zvrhává nelogickými uličkami až k přepálenému akčnímu finále. Sem tam se to vytasí se zajímavým nápadem, na druhou stranu to celé působí strašně uměle a digitálně. Bañosova hudba je ovšem výborná. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se být za decenta, takže napíšu, že se film tvůrcům příliš nepovedl a ty sprosťárny si budu jen myslet. Nikdy jsem neměl nic proti Liamu Neesonovi, takže jsem s ním zachraňoval dceru i manželku, procházel se s ním po náhrobcích a vždycky jsem byl poměrně spokojený, ale do toho vlaku jsem s ním nastupovat neměl. Myslím, že by bylo férové, kdyby měl film podtitul: Jak stárnoucí pojišťovák ke štěstí přišel. To by mě alespoň varovalo. Liam Neeson už na tuhle roli opravdu neměl, příběh byl hloupý a předvídatelný, závěr příšerně stupidní a fakt jsem se nebavil. Druhou hvězdičku jsem udělil za to, že v reálu nebylo ublíženo žádnému vlaku. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v Pinewood Studios (Anglie) a později také v New Yorku (USA). (PaTeXx)

Reklama

Reklama